به گزارش خبرگزاری دانا،کاوان جهانتابی، مخترع محفظه فرابنفش خانگی گفت: این محفظه می تواند به عنوان محفظه ضدعفونی و خوشبوکننده سریع به کار رود.
وی اظهار کرد: استفاده از محفظه فرابنفش خانگی راه حلی مورد نیاز و قابل کاربرد در زمینه ضدعفونی به شمار می رود همچنین یک روش اقتصادی محسوب خواهد شد.
وی با بیان اینکه به همین دلیل درصدد آمدیم تا چنین محفظه ای را طراحی کنیم، گفت: از این محفظه می توان در خانه، خوابگاه، آرایشگاههای زنانه و مردانه ، هتل ها و بیمارستانها و همچنین در محیط های اداری استفاده کرد.
جهانتابی با اشاره به کاربرد این محفظه اظهار کرد: می توان از محفظه فرابنفش برای ضد عفونی کردن وسائلی که همواره آلوده هستند نیز استفاده کرد.
به گفته این مخترع، افرادی که در محیط های اداری با ساعات کاری بالا کار می کنند، می توانند وسایل همراه خود را تنها با چند دقیقه قراردادن یا آویزان کردن در این محفظه فرابنفش خانگی، گند زدایی و ضدعفونی کرده و از انتقال این میکروارگانیسم ها جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه این روش یک روش ضد عفونی و گند زدایی به صورت سطحی است، ادامه داد: استفاده از این محفظه باعث قطع چرخه انتقال آلودگی می شود .
به گفته جهانتابی، ایده محفظه فرابنفش خانگی گامی است در راستای بهره بردن از اشکال جدید و استفاده از پرتو فرابنفش در گستره کاربری خانگی برای ارتقا بهداشت فردی در خانه و محل کار که سبب ارتقا سطح بهداشت عمومی می شود.
وی با بیان اینکه استفاده از این محفظه می تواند بسیار مقرون بصرفه و کاربردی باشد، اظهار کرد: قطع سیکل انتقال آلودگیهای سطحی از طریق لوازم مورد استفاده روزانه، صرفه جویی در هزینه ها ( آب، برق، مواد شوینده)، صرفه جویی در زمان (زمان مورد نیاز فقط ۱۰ دقیقه) و صرفه جویی در مصرف آب (بدون نیاز به آب) از مزایای استفاده از این طرح هستند.
این مخترع ادامه داد: همچنین صرفه جویی در مصرف برق ( کاهش مصرف ۹۰ درصد )، استفاده آسان و رابط کاربری مناسب، صرفه جویی در فضا، حذف تولید محصول پسماند و کمک به محیط زیست از مزایای این طرح به شمار می روند.
وی افزود: حداقل هزینه ساخت این محصول در مدل پایه حدود ۳۰۰ هزار تومان است که با توجه به صرفه اقتصادی که در مصرف آب و برق و مواد شوینده دارد براحتی قابل جبران و توجیه است.
وی با اشاره به بازار هدف این محصول گفت: منازل مسکونی، آرایشگاههای زنانه و مردانه، بیمارستان ها، خوابگاه ها، هتلها، مهد کودک ها، مدارس، رستوران ها، سربازخانه ها، مساجد، رختکن های کارگری، کارخانه های تولید کننده مواد خوراکی و مرغداری ها ( که امکان انتقال آلودگی از خارج به داخل و بلعکس بسیار زیاد است) و... می توانند بازار هدف این محفظه باشند.
به گزارش مهر، این طرح موفق به اخذ گواهی نامه ثبت اختراع به شماره ۸۵۹۱۹ و تاییدیه علمی شده است. همچنین در ایده بازار عمومی دانشگاه امیر کبیر جزء ۸ طرح برتر اول بوده است.