به گزارش خبرگزاری دانا، محمد فاضل روز شنبه در آیین صبحگاه مشترک سازمان بسیج دانش آموزی و رزمایش پدافند غیرعامل در دبیرستان پسرانه شهید نورعلی منطقه 4آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه امروز آموزش و پرورش به عنوان اساسی ترین رکن جامعه در ایجاد و تاثیرگذاری همه ابعاد توسعه می تواند نقش داشته باشد.
وی با اشاره به انتشار و توزیع 270 هزار جلد کتاب با موضوع پدافند غیرعامل گفت: 135هزار جلد کتاب در دوره اول متوسطه و 135 هزار جلد کتاب در دوره متوسطه دوم با موضوع پدافند غیرعامل و 50هزار جلد کتاب برای دبیران متوسطه با این موضوع منتشر و توزیع شده و همچنین بیش از 20هزار جلد کتاب با کمک سازمان پدافند غیرعامل برای اولیای دانش آموزان منتشر و توزیع شده است.
وی اظهارداشت :اگر بخواهیم فرهنگی را ترویج داده و آموزشی را فراگیر کنیم چاره ای نداریم جز اینکه به نهاد آموزش و پرورش روی بیاوریم و قانون گذاران و مجریان مختلف کشور در برنامه های خود باید آموزش و پرورش را مورد عنایت بیشتری قرار دهند.
مدیرکل دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش پدافند غیرعامل را مهمترین عامل در مصون سازی، مقاوم سازی و ایمن سازی کشور دانست و افزود: آموزش و پرورش می داند که برای توجه به موضوع پدافند غیرعامل باید فرصت ها و شرایط لازم را در میان دانش آموزان ایجاد کند.
وی با بیان اینکه مخاطب آموزش و پرورش بیش از 40میلیون از آحاد جامعه هستند، اظهار کرد:تمامی نهادها در این زمینه به ما کمک کنند که گام مهمی در ایمن سازی و مقاوم سازی و مصون سازی کشور برداریم.
فاضل با اشاره به شعار گرامیداشت پدافند غیرعامل با عنوان «توسعه و ترویج فرهنگ پدافند غیرعامل» در وزارت آموزش و پرورش گفت: این موضوع در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گرفته و تاکنون فیلم های آموزشی و نرم افزارهایی با موضوع آموزش پدافند غیرعامل برای والدین و دانش آموزان تولید شده است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت برای فرهنگیان با موضوع پدافند غیرعامل افزود: بیش از 200هزار نفر از فرهنگیان در این دوره ها شرکت کردند.
مدیرکل دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش تولید میلیون ها بروشور برای شناخت ابعاد پدافند غیرعامل و فعالیت های فرهنگی با موضوع پدافند غیرعامل در حوزه روزنامه دیواری، عکاسی، روزنامه نگاری را از دیگر برنامه های آموزش و پرورش در حوزه آموزش پدافند غیرعامل عنوان کرد.
*آموزش و پرورش شکل دهنده گفتمان پدافند غیرعامل در جامعه
علیرضا کمرئی مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران نیز در این رزمایش، آموزش و پرورش را یکی از مهمترین مخاطبان سازمان پدافند غیرعامل دانست و گفت: آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد فرهنگ ساز و تبین کننده مفاهیم دفاعی در موضوع پدافند غیرعامل حائز اهمیت است.
کمرئی با بیان اینکه آموزش و پرورش با برنامه ها و تدابیر لازم می تواند باورهای دانش آموزان را در مقوله امنیت و دفاع غیرنظامی شکل دهد، اظهار کرد: این نهاد با افزایش خودباوری دانش آموزان و شناسایی ضعف و قدرت دشمن از طریق شناخت تهدیدات، جریان سازی، مصون سازی در توانمندسازی دانش آموزان در حوزه پدافند غیرعامل نقش دارد.
وی گفت: آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد مهم در فرهنگسازی کشور تلاش می کند که مفهوم امنیت در بین آحاد جامعه قوت بگیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، آموزش و پرورش را مهمترین فرصت برای یادگیری دانش آموز دانست و افزود: با ارتقای امنیت در جامعه قادر خواهیم بود در مقابل دشمنان و تهدیدات آنان ایستادگی کنیم.
به گزارش دانا، رزمایش پدافند غیرعامل روز شنبه با حضور سردار سرتیپ غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، محمد فاضل مدیرکل وزارتی وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کمرئی مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و با همکاری سازمان هایی از جمله هلال احمر، آتش نشانی، اورژانس کشور در دبیرستان پسرانه شهید نورعلی منطقه 4آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد.
همچنین سپاه محمد رسول الله، قرارگاه ثارالله، سازمان بسیج دانش آموزی، مدیریت بحران شهرداری، نیروی انتظامی، پلیس راهور، نیروی زمینی ارتش نیز در برگزاری این رزمایش مشارکت داشتند.
در این برنامه از خانواده شهیدان نورعلی، فهمیده و چند تن از خانواده شهدای مدافع حرم تجلیل شد.
همچنین در این برنامه از سند بنیادین پدافند غیرعامل و چند کتاب با موضوع پدافند غیرعامل رونمایی شد.
دوم تا هشتم آبان ماه به عنوان هفته پدافند غیرعامل نامگذاری شده و هشتم آبان ماه نیز روز پدافند غیرعامل است.
براساس این گزارش، پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیرنظامی است و به مجموعه اقداماتی اطلاق میشود که به جنگافزار نیاز نداشته و با اجرای آن میتوان از واردشدن خسارات مالی به تجهیزات و تاسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری کرد و یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
همچنین پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیبپذیری در هنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفاً با بهرهگیری از فعالیتهای غیرنظامی، فنی و مدیریتی است.
اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، تفرقه و جابجایی، فریب، مکان یابی، اعلام خبر، قابلیت بقا، استحکامات، استتار، اختفاء، ماکت فریبنده و سازههای امن است.
در پدافند غیرعامل تمامی نهادها، نیروها، سازمانها، صنایع و مردم عادی میتوانند نقش موثری ایفا کنند در حالیکه در پدافند عامل مانند سیستمهای ضدهوایی و هواپیماهای رهگیر، تنها نیروهای مسلح مسئولیت برعهده دارند.