به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر مجید ارشاد لنگرودی در آئین افتتاح پنجمین کنفرانس بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی، گفت: در سند چشمانداز 20 ساله پیشبینی شده است که ایران رتبه اول اقتصاد و فناوری را کسب کند اما برای رسیدن به این مهم نیازمند ابزار و فراهم کردن شرایط هستیم.
وی رشته مهندسی مواد و متالورژی را یکی از مهمترین رشتهها در راستای دستیابی به اهداف سند چشمانداز دانست و گفت: مهندی متالورژی یک رشته تحصیلی بینرشتهای محسوب میشود که نانو، بایو و صنایع نوین به آن بستگی دارد و کمک شایانی به تحقق اهداف چشمانداز میتواند داشته باشد.
ارشاد با بیان اینکه به لحاظ نیروی انسانی متخصص و توان تربیت نیروی متخصص، در مسیر رسیدن به اهداف مشکلی وجود ندارد، یکی از نیازهای مهم را منابع مالی برشمرد و گفت: برای تربیت دانشجوی کارآفرین نیازمند آزمایشگاه، مواد آزمایشگاهی و فضای مناسب تحقیقاتی هستیم.
او با بیان اینکه امروز اکثر دانشگاههای بزرگ و مطرح کشور اکنون با کمبود مسائل مالی و بودجهای مواجه هستند، گفت: نباید رودربایستی داشته باشیم، باید نیازها را مطرح کنیم زیرا اگر این نیازها برطرف نشود به اهداف هم نخواهیم رسید.
ارشاد با اشاره به توانمندیهای دانشگاه شیراز بهعنوان یکی از دانشگاههای مطرح کشور، برگزاری بین 40 تا 50 کنفرانس و همایش علمی به اشکال ملی و بینالمللی در این دانشگاه را یادآور شد و گفت: اولین دوره دکترای علوم پایه و شیمی در دانشگاه شیراز راهاندازی شد.
رئیس دانشگاه شیراز همچنین با تصریح اینکه تولید علم تنها تولید مقاله نیست، گفت: ما امروز در تولید مقاله وضعیت خوبی داریم. اما تولید علم تنها تولید مقاله نیست. اگرچه در زمینه تولید مقاله بیشتر کمی عمل کردهایم و باید به سمت کیفیت برویم.
وی لزوم سرمایهگذاری در بحث ایجاد و تجهیز آزمایشگاههای دانشگاهها را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه یکی دیگر از ملزومات رسیدن به اهداف سند چشمانداز محسوب میشود، گفت: حضور صنایع در دانشگاه و ارائه درخواست برای رفع نیازهای تحقیقاتی صنایع به دانشگاهها، بسیار اهمیت دارد.
ارشاد با تکرار وجود ضعف در ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: اگرچه ارتباط وجود دارد اما هنوز سطح و میزان آن قابل قبول نیست. سرمایهگذاری اندکی از بخش خصوصی و صنعتی در دانشگاهها انجام میشود که این باید ارتقاء پیدا کند. صنعت باید نیازهای علمی و تحقیقاتی خود را به دانشگاهها منعکس کرده و برای نتایج و تاثیرگذاری نتایج، صبوری کنند.
رئیس دانشگاه شیراز، در بخش دیگری از سخنان خود، اخلاق را نیاز جدی این روزهای جامعه برشمرد و گفت: جمع علمی باید بیشترین حساسیت را نسبت به مسائل اخلاقی و لزوم رعایت آن در جامعه داشته باشد. فعالان دانشگاهی و علمی باید بد اخلاقیها را منعکس و پیرامون آن صحبت و سئوال کنند.
وی با تصریح اینکه هر کس صحبتی میکند باید در برابر آن مسئولیت هم بپذیرد، یکی از بیاخلاقیهای جامعه امروز را دروغگویی دانست و گفت: امروز ما بسیار راحت دروغ میگوئیم. 2500 سال قبل کورش که آرامگاه او در نزدیکی شهر ما قرار دارد دعایی کرد که خداوندا کشور و ملت ما را از سه آفت خشکسالی و دروغ و جنگ در امان بدار. کورش حکومتی دینی نداشت اما امروز ما در سایه یک حکومت دینی زندگی میکنیم.
ارشاد با بیان اینکه در بیان آمارها و دادن قول و وعدهها دروغ گفته میشود، گفت: خلاف میکنیم و بعد میگوئیم نکردهایم و چند سال بعد مشخص میشود که چه خلافی انجام شده است.
وی با بیان اینکه امروز ایران اسلامی علیرغم وجود ناامنیهای فراوان در کشورهای اطراف، به واسطه ایثارگریهای شهدا و جانبازان و .. از امنیت بالایی برخوردارد است، گفت: نباید فراموش کنیم که نقاط ناآرام امروز، به یکباره ناآرام نشده است. اتفاقاتی زمینهای حادث و برآیند آن منجر به ناآرامی امروز شده است. اگر سعه صدر نداشته باشیم و رشد ناهنجاریهایی نظیر دروغ، ادامه داشته باشد، شاید خداناکرده در آینده ما نیز به وضعیت آن کشورها برسیم.
رئیس دانشگاه شیراز با تصریح اینکه یکی از رسالتهای مجامع علمی، تذکر دادن و حساس بودن نسبت به مسائل جامعه است، گفت: چرا با برخی اعمال و رفتارها جامعه را نسبت به بزرگان بدبین میکنیم، دست روی هر فردی که میگذاریم عدهای میگویند مشکل دارد. بدبینی ایجاد میکنند.
ارشاد با اشاره به وقوع اختلاسهای بزرگ در جامعه، گفت: گاه انسان در مواجه با اخبار اختلاسها، مسائل اقتصادی، اعتیاد، طلاق و ... احساس درماندگی میکند.
رئیس دانشگاه شیراز ریشه تمام مفاسد و ناهنجاریها و مشکلات جامعه را دروغ و دروغگویی دانست و گفت: بیدلیل نیست که در دین اسلام دروغگویی گناه کبیره محسوب شده است.
به گزارش دانا، پنجمین کنفرانس بینالمللی مواد و متالورژی، از امروز در مرکز رفاهی دانشگاه شیراز آغاز بهکار کرده است و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.