به گزارش خبرگزاری دانا، اسماعیل دوستی در سیصد و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در ابتدا تذکراتی را در خصوص موضوعات مبتلا به شهر تهران خطاب به شهرداری تهران تذکر داد.
وی با اشاره به اینکه مسائل مطرح شده در صحن شورا توسط معاون برنامه ریزی شهرداری تهران پاسخ داده میشود افزود: در این جلسات دولت نمایندهای ندارد که از اقداماتش دفاع شود لذا باید به این نکته توجه داشته باشیم که اقدامات دولت را نادیده نگیریم و موجب تضعیف دولت نشویم. قطعا در موضوع آلودگی هوا دولت نیز همانند شهردار تهران به فکر است. در زمان تصدی محمود احمدی نژاد در شهرداری تهران که تمامی اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز اصولگرا بودند 800 میلیارد دلار هم بودجه وجود داشت چه اقدامی انجام شد؟ البته معتقدم قطعا کارهایی انجام شده و باید بدانیم که اقدامات برای کاهش آلودگی هوای شهر تهران زمان بر است.
نائب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود خطاب به ناصر امانی، معاون برنامه ریزی و امور شوراهای شهرداری تهران گفت: در مردادماه سال جاری مصوبهای در خصوص جایگاههای سوخت تک پمپی و دو پمپی، شورای شهر تهران داشت اما تا این لحظه هیچ اقدام جدی انجام نشده و تنها در مناطق 15، 22 و 18 سه پمپ راه اندازی شده در حالیکه نامهای به مناطق نوشته شده بود که شش قطعه زمین در حد جایگاههای دو پمپی تخصیص داده شود تا این جایگاهها احداث شود. بی تردید نقش این جایگاهها در کاهش حجم ترافیک و حتی کاهش آلودگی هوای شهر تهران تاثیرگذار بود.
وی افزود: متاسفانه امروز پارک بانها در شهر تهران از ساماندهی مناسبی برخوردار نیستند در حالیکه حتی درآمدهای کسب شده توسط آنها شفافیت ندارد، مدت قراردادهای پیمانکاران نیز به اتمام رسیده لذا باید در زمینه درآمد پارک بانان گزارشی به شورای اسلامی شهر تهران ارائه شود تا موضوعات پارک بانان به روشنی در صحن شورا مطرح شود.
وی تاکید کرد: باید پیش از تصویب بودجه سال آینده شهرداری تهران تکلیف واگذاری شهروند و شهر آفتاب روشن شود. باید بررسی لازم انجام شود و تعیین قیمت شهروند و شهر آفتاب مشخص شود تا شورا تصمیم گیری لازم را انجام دهد.
دوستی به موضوع پرداخت حقوق رفتگران شهر تهران اشاره کرد و افزود: در گذشته رفتگران در محلات امین مردم محسوب میشدند به طوریکه مردم در هنگام سفر کلید خانه خود را به رفتگران میسپردند اما متاسفانه امروز چنین موضوعی وجود ندارد البته نمیخواهم بگویم این امر تقصیر شهرداری تهران است ولی بعضا حقوق این افراد توسط پیمانکاران به موقع پرداخت نمیشود که باید شهرداری تهران در این زمینه اقدام جدی را انجام دهد.
این عضو شورا در بخش دیگری از صحبتها خود با اشاره به اینکه در شهر تهران دو شهردار دورهای طولانی تصدی شهرداری را بر عهده داشتند افزود: کرباسچی برای 9 سال و قالیباف بیش از 10 سال تصدی شهرداری تهران را بر عهده داشتند و خدمات این افراد قطعا قابل انکار نیست. در حالیکه کرباسچی بیشتر به مسائل فرهنگی و هنری شهر تهران توجه کرد و اقداماتش در این راستا قابل تقدیر بود، قالیباف نیز اقدامات قابل تقدیری در حوزه احداث مساجد و حسینیهها داشته است به طوریکه حتی به ساخت مسجد و حسینیه در سایر شهرهای کشور نیز اقدام کرد، اما متاسفانه آنچه که در دورههای گذشته و حتی دوره فعلی مدیریت شهری مغفول مانده است موضوع آموزش و پرورش و نوسازی و بازسازی مدارس شهر تهران است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 550 مدرسه فرسوده در شهر تهران وجود دارد که همه این مدارس در بافت فرسوده و ناپایدار شهر تهران قرار گرفتند. مدارسی که حتی در محرومترین استانهای کشور نیز نمونه آن را نمیتوان مشاهده کرد، علت این امر نیز توجه دولت به نقاط محروم است این در حالیست که شهرداری نیز در شهر تهران موضوع نوسازی و بازسازی مدارس را رسالت خود ندانسته است.
دوستی با اشاره به اینکه شهرستان تهران شامل 20 منطقه به همراه شهر آفتاب و کن است گفت: سالانه 10 میلیارد تومان بودجه برای نوسازی و بازسازی مدارس تهران تخصیص داده میشود که با همین بودجه بازسازی 550 مدرسه فرسوده فعلی شهر تهران حدود 100 سال به طول می انجامد.
متاسفانه امروز در منطقه 13 اکثر مدارس، خانههای مردم هستند که در فضایی 200 متری بعضا برای 80 دانش آموز تنها یک چشمه سرویس بهداشتی وجود دارد. قطعا احداث مساجد و توسعه آنها را انجام خواهیم داد اما زیربنای تربیت، آموزش و حتی تزکیه مدارس هستند لذا باید به این بخش نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
به گزارش دانا، در ادامه نطق پیش از دستور نائب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران فیلمی از وضعیت مدارس شهر تهران منتشر شد. در این فیلم که از صحن علنی شورا پخش شد مشکلات مدارس فرسوده در مناطق مختلف تهران از جمله مناطق 11 و 13 که بیشترین مدارس فرسوده را دارند به تصویر کشیده شد مدارسی با حیاطها و کلاسهای کوچک و هزاران کمبود در زمینههای آموزشی و ... مواجه هستند.
به گزارش دانا در ادامه این جلسه و در پاسخ به نطق پیش از دستور اسماعیل دوستی، عبدالهی معاون اجتماعی شهرداری تهران از گزارش ارائه شده در خصوص مدارس فرسوده شهر تهران تقدیر کرد و افزود: سالانه بودجه قابل توجهی برای نگهداشت و بازسازی مدارس توسط شورای اسلامی شهر تهران به تصویب میرسد که در فصل تابستان شهرداری تهران اقدامات لازم را به صورت گسترده برای بازسازی و آماده سازی مدارس شامل تجهیز کتابخانهها، نمازخانهها، احداث سرویسهای آبخوری و چشمههای سرویس بهداشتی و ... انجام میدهد.
وی تاکید کرد: در حالیکه 30 میلیارد تومان بودجه توسط شورای اسلامی شهر تهران سالانه برای این کار اختصاص مییابد، بی تردید هزینههایی که شهرداری تهران در این حوزه انجام میدهد بیشتر از این رقم است. چرا که برخی از سازمانهای شهرداری همانند سازمان زیباسازی خارج از بودجه تعیین شده توسط شورا برای زیباسازی مدارس هزینه میکند.
معاون اجتماعی شهرداری تهران تاکید کرد: شهرداری آمادگی لازم را دارد تا با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با نوسازی و بازسازی مدارس و آماده سازی آنها اقدامات لازم را انجام دهد.