گوگل، فیسبوک، توییتر و مایکروسافت با انتشار بیانیهای اعلام کردند که پایگاه دادهای تاسیس کرده و اثر انگشت دیجیتالی اختصاصیافته برای تصاویر و فیلمهای دارای محتوای افراطگرایانه و "تبلیغ و ترویج تروریسم" را در آن به اشتراک خواهند گذاشت تا شرکتهای دیگر هم بلافاصله برای حذف آنها از پلتفرم خود اقدام کنند.
در این بیانیه مشترک آمده است: امیدواریم که این همکاری به بهرهوری بیشتر در مقابله با محتوای تروریستی و افراطگرایانه که تبدیل به مسالهای جهانی شده، منجر شود.
شرکتهای فناوری تاکنون برابر مداخلهجویی و رفتار پلیسی با محتوای آنلاین مقاومت میکردند، اما با افزایش فشار دولتهای غربی در پی یک سری حملات تروریستی در اروپا و آمریکا، سرانجام به درخواستهای سیاسی تن دادهاند.
یوتیوب و فیسبوک استفاده از این سیستم مشترک برای حذف محتوا را آغاز کردهاند. این شرکتها پیش از این بر اساس گزارش کاربران اقدام به حذف محتوای هنجارشکن میکردند.
کاربران میتوانند با نشان (flag) کردن محتوای هنجارشکن، درخواست حذف آن را به سرویسدهنده ارائه کنند. سپس ویرایشگرهای این سرویسها، گزارشها را بررسی و در صورت تایید هنجارشکن بودن آنها اقدام به حذفشان میکنند. اما حالا سرویسدهندهها باید در این روش قدیمی تجدید نظر و فعالانه در این زمینه مشارکت کنند.
هر یک از این شرکتها پیش از این، سیاستهای گوناگونی برای تشخیص و حذف محتوای افراطگرایانه و هنجارشکن داشتند، اما این ابتکار حالا آنها را در مبارزه با تروریسم در دنیای آنلاین همنوا خواهد کرد.
قرار است این پایگاه داده مشترک اوایل سال ۲۰۱۷ بطور رسمی آغاز به کار کند. اتحادیه اروپا سال گذشته با راهاندازی "انجمن اینترنت اتحادیه اروپا" تلاش کرد شرکتهای اینترنتی را با وزیران کشور اعضای این اتحادیه گرد هم آورد تا مقابله موثرتری با تروریسم را ساماندهی کنند. نشست آتی این انجمن فردا(پنجشنبه) برگزار خواهد شد تا راههای محاکمه افراطگرایان در فضای مجازی را بررسی کنند.
کمیسیون اروپا یکشنبه اعلام کرده بود که قصد دارد با تنظیم قوانین سختگیرانه، غولهای دنیای فناوری از جمله گوگل، توییتر، فیسبوک و مایکروسافت را مجبور به واکنش سریعتر نسبت به محتوای نفرتپراکنانه در اینترنت کند.