در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۱۷۸۰۵
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران خبرداد:
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران درباره برنامه های حمایتی صندوق گفت: درصدد هستیم تا از انجام مطالعات تیمی دانش آموزان برای پرورش ایده و تبدیل آن به محصول حمایت کنیم.

به گزارش خبرگزاری دانا نصرت الله ضرغام در حاشیه نمایشگاه هفتدهمین نمایشگاه هفته ملی پژوهش در جمع خبرنگاران گفت: ما همواره در راستای حمایت های از دانشگاهیان و پژوهشگران اقداماتی انجام داده ایم اما اخیرا برنامه دوم خود را آغاز کردیم تا از ظرفیت بالقوه و بالفعل فناوری و نوآوری در کشور استفاده کافی شود.

وی افزود: ظرفیت های بالفعل همان حمایت شده ها توسط صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوارن بوده که در حال حاضر این حمایت ها گسترده تر شده است .

ضرغام با اشاره به  برنامه دوم صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران عنوان کرد: ما درصدد هستیم تا در طی تفاهم نامه ای که با وزارت آموزش و پرورش منعقد کرده ایم از دانش آموزان حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه این حمایت ها، از نوع حمایت های بالقوه صندوق به شمار می روند، ادامه داد: حمایت از پژوهشسراهای دانش آموزی، حمایت از انجام مطالعات تیمی دانش آموزان، کمک به آنها برای ایده پردازی و تبدیل ایده به محصول و در نهایت ثبت اختراعاتشان برنامه دوم ما در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران است.

به گفته وی، حمایت صندوق از دانش آموزان، به این دلیل است که ممکن است آنها بعضا در آینده به فناور، عضو هیات علمی یا کارشناس جامعه تبدیل شوند. با این حمایت ها اعتماد به نفس دانش آموزان بیشتر می شود و هرچه دانش آنها بیشتر شود قدرت ریسک آنها افزایش می یابد.

وی تاکید کرد: البته از هم اکنون دانش آموزان با مقوله کارآفرینی آشنا می شوند.

تنها ۲۰ درصد اختراعات به مرحله تجاری سازی می رسند

وی گفت: در سال گذشته از ۴۸ همایش و ۱۷۱ کارگاه آموزشی حمایت کردیم که در این راستا ۳ هزار و ۷۰۰ نفر آموزش دیدند؛ در اصل با این کارگاهها و همایش ها سطح دانش مردم افزایش می یابد.

وی در خصوص حمایت از اختراعات توسط صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت:  ۱۱ هزار و ۵۰۰ اختراع در کشور به صورت سالانه ثبت می شود؛ ما به طور میانگین سالانه از ۵۰ اختراع حمایت می کنیم.

ضرغام  افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱۰ اختراع دریافت کردیم که بخشی از آنها مصوب می شوند تا در خارج از کشور ثبت شوند.

به گفته وی، تنها ۲۰ درصد از این اختراعات به مرجله تجاری سازی می رسند.

وی با بیان اینکه از ۲۱۰ اختراع تقریبا می توانیم ۸۰ اختراع را به تصویب برسانیم، عنوان کرد: در سال گذشته از ۶۰ اختراع حمایت کردیم.

حمایت از آشنایی مردم با دانش

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در خصوص دیگر برنامه های صندوق گفت: آشنا کردن مردم با دانش، اقتصاد خانواده مدیریت خانواده، برنامه هایی درباره سرمایه انسانی و اجتماعی و... توسط صندوق برای مردم اجرایی می شوند.

وی با بیان اینکه تهران ۳۷۴ سرای محله دارد، گفت: اکنون پروژه ای داریم که در سراهای محله تعریف شده تا مردم یادبگیرند چگونه از محیط زیست پاسداری کنند؛ این طرح در شهرآرا و حکیمیه به صورت پایلوت در حال اجراست که نتیجه آن ارائه مدل برای سایر سراهای محله هاست تا به سایر استان ها نیز کشیده شود.

به گفته وی، در این صورت مردم با دانش و فناوری آشنا می شوند.

وی در خصوص برنامه صندوق با عنوان «اقتصاد خانواده و مدیریت خانواده» گفت: بدین واسطه می توان به والدین آموزش داد که چگونه روی استعداد فرزندان خود کار کنند؛ در این راستا دومین همایش مدیریت استعداد  هزاره سوم را برگزار می کنیم.


ارسال نظر