آموزش و پرورش پیگیر باشد؛
فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس آموزش؛ شاید بسیاری ما تنها اسم تنبیه در مدارس را شنیده باشیم و یا نهایتا در سریال های تاریخ معاصری که توسط صداوسیما روی شبکه های مختلف تلویزیون می رود نحوه تنبیه در مدارس را دیده باشیم اما انگار این موضوع برخلاف سایر موضوعاتی که با گذشت زمان و تغییر سیستم آموزشی طی نسل های متعدد به وجود آمده، همچنان برقوت خود باقی مانده است.
روز گذشته موضوع تنبیه دانش آموزان اصفهانی به تیتر جذب کننده سایت های متعدد کشور تبدیل شد.که در طی آن خبرگزاری مهر با انتشار خبر" تنبیه بدنی دانش آموزان با شلنگ" نوشت:مدیر دبستان شهید شیرودی شهرستان برخواردر شهر حبیب آباد اصفهان، به دنبال درخواست معلم و به دلیل عدم انجام تکالیف، دانش آموزان را تنبیه بدنی کرده است واین اتفاق که در هفته گذشته رخ داده است ،زمینه نارضایتی والدین دانش آموزان را به همراه داشته است و در نهایت با اعلام شکایت از این مدیر، موضوع به اداره آموزش و پرورش برخوار گزارش شده است.
براساس گفته های شاهدان عینی مدیر این مدرسه، تعداد۲۰ دانش آموز از ۲۹ دانش آموز این کلاس را تنبه کرده است و والدین خواستار پیگیری و رسیدگی به این نوع رفتار شدهاند.
مدتی بعد هم علی بابایی که ریاست اداره آموزش و پرورش شهرستان برخوار را برعهده دارد با تایید این خبر به خبرگزاری مهر گفت: ورود حراست اداره آموزش و پرورش برخوار پرونده این اتفاق در دست بررسی است، اظهار داشت: اقدام این مدیر خلاف مقررات بوده است و بر اساس قانون با وی برخورد خواهد شد.
رفتار ناهنجار مدیر مدرسه سابقه 20 ساله را به باد میدهد؟
رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان برخوار به سابقه ۲۰ ساله این مدیر در آموزش و پرورش و شهر حبیب آباد اشاره کرده و گفته بود: این مدیر سابقه طولانی دارد و تاکنون مورد تنبیه بدنی از وی گزارشی دریافت نشده بود.
بابایی با بیان اینکه بخش نامه ممنوعیت تنبیه بدنی به همه مدارس شهرستان ابلاغ شده است، اعلام کرد: ما در این حوزه با همه مدیران و معلمان مدارس اتمام حجت کردهایم و قوانین را به آنها یادآوری کردهایم.
درست است که این موضوع با قوانیین مندرج درآیین نامه اجرایی مدارس مغایرت دارد اما انگار در نظر گرفتن بند و ماده برای مقابله با معلمان و مدیران مدارس که به هر دلیلی اجازه برخورد نامتعارف فیزیکی با دانش آموزان هنوز هم آن طور که باید قدرت و اثر بخشی خود را ندارد و این افراد که اغلب در مناطق محروم و دورافتاده با دانش آموزان بومی سرروکله میزنند تنبیه بدنی را سرلوحه واکنش های خود نسبت به اشتباهات عمدی و سحوی دانش آموزان قرار داده اند و شاید بتوان به راحتی گفت که وضعیتی که در دوران مشروطه در مدارس رایج بود هنوز هم رنگ و لعاب خود را حفظ کرده است.
دستورقوانین درباره تنبیه بدنی دانش آموزان
سال گذشته هم پس از انتشار خبر تنبیه بدنی در یکی دیگر از مدارس فعال در کشور، روزنامه ایران از قول حجت الاسلام والمسلمین مصطفی ناصری زنجانی معاون حقوقی و امورمجلس وزارت آموزش و پرورش نوشت: از آنجا که به موجب ماده 77 آئین نامه اجرایی مدارس، تنبیه بدنی از سوی کادر اداری و آموزشی تخلف اداری محسوب میشود، سال 93 از سوی هیأتهای بدوی رسیدگی به تخلفات اداری سراسر کشور،حدود 40 فقره پرونده اتهامی با موضوع تنبیه بدنی، رسیدگی و نسبت به صدور آرای متناسب اقدام شد.
البته این موضوع تنها به مناطق محروم کشور محدود نمی شود چراکه در شهر تهران هم هستند معلمان ظاهرا آرامی که به دلایل مشکلاتی که طبیعتا مربوط به خودشان است صورت دانش آموزانی که تنها با هدف درس خواندن روبرویشان نشسته اند را سرخ میکنند تا به گفته خودشان درس عبرتی برای دیگران باشند.
جای امیدواری هست که مسیولان آموزاش وپرورش کشورحداقل برای جلب رضایت خانواده های شاکی و دانش آموزان آسیب دیده وارد عمل شوندو توجهات ویژه ای نسبت به جلوگیری از تنبیه بدنی توسط اولیای مدرسه نسبت به دانش آموزان داشته باشند تا این گونه اتفاقات که مشخص است برای هر قشری از جامعه ناخوشایند است مثل دوران مشروطه و تنبیهات معروفش به تاریخ سپرده شود.