فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس آموزش؛ دانشگاه آزاد هم طی چند سال گذشته به جای پذیرش طبق روال عادی و با فیلترهای هرچند بی اثر گذشته اش انگار خودش در به در دنبال دانشجو میگردد و این بار به جای پذیرفتن باید پذیرفته شود و در عرصه رقابت جذب دانشجو پرچم دار است.
سید طاها هاشمی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در مصاحبه چند روز گذشته خود با باشگاه خبرنگاران با اشاره به افزایش رقابت در جذب دانشجو بری دانشگاههای آموزش عالی گفته بود:تعداد دانشجویان در سراسر کشور از کاهش چشمگیری برخوردار است و در همین راستا دانشگاه آزاد نیز از این قضیه بیبهره نبوده است اما به طور کلی رقابت بین دانشگاههای آموزش عالی برای جذب دانشجو افزایش پیدا کرده است.
به گفته ی هاشمی: به خاطر ارجاع برخی از برنامهریزیهای غلط و سیاستهای نادرست جمعیتی مخاطبان ورود به دانشگاههای کشور طی چند سال اخیر کاهش پیدا کرده و همین مسئله سبب وارد آمدن ضررهای مالی به برخی از مراکز آموزش عالی شده است.
اما همین دانشگاه آزاد مدتی قبل برای پر کردن صندلی های خالی خود نسخه دیگری پیچیده بود که همان جذب دانشجویان خارجی و غیرایرانی برای ادامه تحصیل در این دانشگاه بود.
توسعه زبان فارسی در گرو جذب دانشجویان خارجی
حسین ابراهیمی که سمت مدیر کل امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده دارد در همان زمان اعلام کرده بود: به طور کلی هدف کلیه دانشگاهها تربیت دانشجو است و همه دانشگاههای دنیا به دنبال جذب دانشجوی خارجی هستند چرا که به وسیله آن میتوانند رتبه بین المللی خود را افزایش دهند، اما هدف دانشگاه آزاد از این اقدام توسعه ایرانی اسلامی و همچنین توسعهی زبان و ادبیات فارسی است که تحقق آن مد نظر مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی است.
بر اساس اظهارات ابراهیمی در اوایل سال جاری: فعالان آموزش عالی کشور به دنبال آن هستند تا سایر کشورها نیز تمایل خود را به تحصیل در دانشگاههای ایران نشان دهند و در این راه طبق یک برنامه کلی هم دانشگاه دولتی و هم آزاد دارای اهداف مشخص و روشنی هستند و در این زمینه هماهنگیهای لازم بین وزارت خانهها و سایر ارگانهای مربوطه صورت گرفته است و این امری است که در سالهای گذشته هم جریان داشته و اکنون پر رنگ تر از همیشه مشخص شده است.
سید ابوالحسن ریاضی معاون دانشجویی داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم هم در همین خصوص به باشگاه خبرنگاران گفته بود: بالا رفتن آمار صندلیهای خالی دانشگاهها ناشی از این است که در یک دوره تقاضای بالایی از آموزش عالی جهت افزایش و اندیشیدن راهکارهایی برای ظرفیت سازی دانشگاهها شده است.
با این حال طی ده سال اخیر تعداد داوطلبان ورود به دانشگاههایی که دارای ظرفیت بالا هستند، رشد نزولی پیدا کرده است و طبق آمار بدست آمده به طور تقریبی به زیر یک میلیون تقاضا کاهش پیدا کرده است.
حضور دانشجویان خارجی نشانه بالا بودن سطح علمی کشور
طبق اظهارات معاون دانشجویی داخل سازمان وزارت علوم ا ینکه بگوییم فضای آموزش دانشگاهها با جذب دانشجوی خارجی عرضه حضور دانشجویان ایرانی را اشغال می کند بسیار غیر منصفانه است چرا که دانشجویان خارجی در حدود یک ده هزارم دانشگاههای ایران را به خود اختصاص دادهاند و بزرگترین کار افزایش این میزان به یک درصد است.و
حضور دانشجوی خارجی و تحصیل آنها در دانشگاههای ایران نشانهی مثبتی مبنی بر بالا بودن سطح علمی دانشگاه مربوطه است.
دانشگاه آزاد به چه می اندیشد؟
حالا دانشگاه آزاد با داشتن 500 هزار صندلی خالی در کلاس های درس خود همچنان به افزایش سالانه شهریه های خود ادامه می دهد و جالب اینجاست که علاوه بر عوامل اصلی دانشگاه ها وزارت علومی ها هم نظری کاملا مشابه دارند و به امید رسیدن به رتبه های برتر علمی تمایل خود را برای جذب دانشجویان خارجی اعلام داشته اند.