در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۱۸۹۸۰
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۸
نویسنده: فرزانه فدوی
حادثه دردناک ساختمان 54 ساله پلاسکو موج عمیقی از اندوه و بی تابی را برای پایتخت نشینان به ارمغان آورد. مردمی که از ابتدای شروع حادثه چشم انتظار خبری خوش از سوی رسانه های تصویری بودند.

فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس راهبرد؛ اما این وظیفه شناسی رسانه ای گاهی آنقدر کمرنگ می شود که همین مردم به شبکه های مختلف مجازی برای گرفتن اخبار لحظه به لحظه و گاها ضدونقیض با بوی شایعه روی می آورند.

کور سوی امیدی که از زنده ماندن شجاع مردان آتش نشانی در دل تک تک مردم روشن بود با گذشت ساعات طولانی از این اتفاق برای همیشه خاموش شد و حالا یک چهارراه سیاهپوش مانده است و زنان و کودکان چشم انتظاری که دعا میکردند یک بار دیگر خاطرات نجات یافتن هم وطنانشان را از زبان قهرمان خانه بشنوند.

ساختمانی که پس از گذشت 6 دهه ایستادگی با یک انفجار قامت خم کرد،همان ساختمان 17 طبقه ای بود که بارها اخطار فرسودگی اش روی میز مسئولان شهرداری تهران نشسته بود وحالا تمام سرمایه عده ای را خاکستر کرد.

از طرفی باید تاسف خورد به حال افرادی که با حضور بی دلیل در محل حادثه و ثبت لحظات تلخ سوختن مال و جان دیگران با لبخندی به لب و ژستی تمسخرآمیز در تلاش بودند تا حافظه تلفن های همراهشان را پرکنند و از طرفی دیگر باید غبطه خورد به جرات شگفت انگیز و مثال زدنی "مردان" و آتش نشان کشوری که از همان ابتدای انقلاب اسلامی این تصاویرغم انگیز و دلاوری های مثال زدنی را در دفتر خاطرات خود زیاد دیده است.

غفلت از لایحه تجهیز آتش نشانی جبران ناپذیر شد

اما این موضوع کمبود تجهیزات آتش نشانی و امدادی نظیر نردبان های هیدرولیکی و بالابر و بحث تامین اعتبار برای تجهیز خدمات آتش نشانی در محافل رسانه ای و همچنین در جلسات شورای شهر مطرح شد.

تا جایی که رحمت الله حافظی ،رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران در تیرماه امسال ضمن انتقاد از عدم تامین اعتبار برای تجهیز خدمات آتش نشانی، از همکارانش در شورای شهر خواست هر چه سریعتر لایحه به روز رسانی تجهیزات آتش نشانی را مصوب کنند.

پایگاه خبری تحلیلی دیدبان ایران در ادامه همین موضوع نوشته: در همان مقطع زمانی اعلام شد که از 141 دستگاه خودرو آتش‌نشانی تهران، 56 دستگاه فرسوده و از رده خارج هستند.

در سال 94 مقرر شد که از محل دو درصد عوارض شهرداری، 140 میلیارد تومان برای ارتقاء تجهیزات آتش نشانی تخصیص یابد؛ در تیرماه سال جاری یکی از اعضای شورای شهر اعلام کرد که بر اساس آخرین گزارشات تنها 25 میلیارد تومان از این منابع به آتش نشانی پرداخت شده است!

مسئولان شهری برای پاسخگویی آماده باشند

با این حال واکنش مردم عادی در فضای مجازی تا حدی احساسات را دخیل کرده بود که با نشانه گیری های تعصب برانگیز،بی توجهی مسئولان شهرداری را سیبل اعتراضشان کرده اند و پشیمان از اعتماد به افراد حاضر در شورای شهری هستند که بدون داشتن توانایی های لازم و با سابقه ورزشی و هنری بر صندلی های تصمیم گیری وضعیت پایتخت نشسته اند.

البته یکی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در انتقادی تند به شهرداری تهران با تاکید برپاسخگویی مدیران شهری نسبت به وقوع ریزش پلاسکو، گفت: شهرداری به جای توسعه های نابه جا از وقوع حوادثی نظیر ریزش پلاسکو جلوگیری کند

.

خانه ملت از قول پروانه نظام مافی عضو جمع نمایندگان تهران نوشت: باید قبل از وقوع چنین حوادثی فکری کرد، اما مسئولان منتظر هستند تا این اتفاقات رخ دهد و بعد اقدامات جدی انجام دهند؛ این درحالی است که ساختمانی با بیش از 55 سال عمر باید تخلیه شده و باید نسب به تخریب آن زودتر اقدام می کردند؛ بنابراین شهردار باید پاسخگو باشد

این اتفاق در حالی رخ داد که افراد مشغول در آن ساختمان بارها خطر ریزش و نداشتن شرایط لازم برای اسکان را به شهرداری اطلاع داده بودند.

تکرار حادثه چند سال قبل خیابان جمهوری که این بار گریبان پلاسکو را گرفته است مسئولان را بر آن داشت تا قبل از هراتفاق ناخوشایندی این بار به فکر ساختمان علاالدین بیفتند و به این نتیجه برسند که خطر در کمین آجرهای این ساختمان نشسته است.

کاش نمایندگان مردم در شورای شهر و مسئولان شهرداری قبل از رخداد این حادثه فکری به حال لایحه مربوط به تکمیل تجهیزات آتش نشانی میکردندوبا این حال در انتظار باز شدن گوش شنوا و چشم بینای مدیران شهرداری برای پاسخگویی به بی توجهی ها خواهیم ماند.


ارسال نظر