در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۲۱۴۷۷
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۱
وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است که 75 درصد جویندگان شغل فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.این در حالی است که قرار است تعداد دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد و دکتری افزایش داشته باشد.
فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس آموزش؛ چندسالی است که با راحت شدن مسیر ورود به دانشگاه و گرفتن مدرک تحصیلی، بیکاری به یک معضل فراگیر در کشور تبدیل شده تا جایی که وزارت علومی ها هم می گویند 75 درصد جویندگان کار دارای مدرک دانشگاهی هستند.
روزهای اخر فروردین ماه امسال محمد فرهادی؛وزیر علوم تحقیقات و فناوری در نشستی مشترک با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص همکاری مشترک دو وزارتخانه برای توسعه و منطبق سازی نیازهای بازار کار و آموزش عالی، در محل وزارت علوم گفت: یک سری اقداماتی در آموزش عالی در مسیر اصلاح باید انجام شود. شرکت های دانش بنیان فرصت خوبی برای بکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند. هم اکنون یک هزار شرکت در پارک ها هستند که بیش از ۷۰ درصد فارغ التحصیل دانشگاهی در آنها بکار گرفته شده اند.
به گفته وزیر علوم در همان زمان ، در ابعاد مختلف می توان برای دانشگاه ها شغل و برای دانشجویان برنامه ریزی انجام داد.
طبق اظهارات وی: در کشور آلمان حتی برای رشته فلسفه هم شغل تعریف شده است و فارغ التحصیلان می توانند در کلینیک فلسفه بکار گرفته شوند.

مردم به دنبال مدرک نروند

البته بهمن ماه سال گذشته محمد حسین امید معاون وزیر علوم و رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اعلام کرد: زمان آن رسیده است که مردم بدانند دیگر مدرک به درد نمی‌خورد و باید به دنبال افزایش مهارت‌ها در رشته‌های گوناگون بود که دانشگاه علمی کاربردی باید در این راستا حرکت کند.
براساس گفته وی امروز 50 هزار دانش‌آموخته بیکار در مقطع دکتری داریم که سالانه 30 هزار نفر نیز به این آمار اضافه می‌شود، درحالی‌که وزارت علوم به‌عنوان دستگاهی که بیشترین جذب را در این زمینه دارد، تنها می‌تواند 2 هزار هیات علمی را در سال به کار گیرد و این نشان می‌دهد که باید به سمت مهارتی کردن رشته‌ها برویم و مردم نیز بدانند که دیگر مدرک تنها به دردشان نخواهد خورد.

50درصد بیکاران کشور فارغ التحصیل دانشگاه هستند

به گفته کارشناسان حوزه بازارکار و براساس گزارشی که سایت سلامت نیوز ارائه داده است: 50 درصد بیکاران کشور را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که این موضوع به گفته وزیر کار بحران جدی در حوزه اشتغال است. افزايش ميزان بیکاری فارغ‌التحصيلان در رشته‌هاي مختلف صرف‌نظر از ابعاد و پيامدهاي اجتماعي آن تا حد زيادي اقتصاد کشور را نیز تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد.

لزوم اتخاذ سیاست های اثربخش

بررسی آمارهای بیکاری از سال ۸۴ تاکنون بیان می‌کند که نرخ بیکاری جوانان در فاصله سال‌های ۸۴ تا ۹۲ به جز سال ۸۶، روندی افزایشی داشته که اعلام خطری برای مسوولان و تصمیم‌گیران درباره وضعیت اشتغال جوانان است که باید درباره ارتقای سطح مهارت نیروی متقاضی کار، سیاست‌های اثربخشی اتخاذ شود. در این میان بخش اعظمی از بیکاران مربوط به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است.
براساس آخرین آمارهای اعلام شده چیزی حدود 50 درصد از کل بیکاران کشور را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که دست‌کم دو سال از عمر خود را در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور صرف کرده‌اند.
حالا با وجود آن که آمارها هم حاکی از سیل عظیم جویندگان کار آن هم با مدرک دانشگاهی است اما فرهادی اعلام کرده: هم اکنون ۱.۸ درصد دانشجویان کشور در مقطع دکتری تحصیل می کنند در حالیکه در سند چشم انداز توسعه باید این میزان به ۳.۵درصد افزایش یابد . علاوه برآن ۸۰۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد داریم که در سند برنامه چشم انداز توسعه بیان شده که باید به ۳۰ درصد افزایش یابد.


ارسال نظر