فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس آموزش؛ شرایط جوی کلان شهر ها و اتفاقاتی که طی سال های اخیر افتاده است مسئولان را بر آن داشت تا فکری به حال تقوین آموزشی مدارس کنند.چند روز پیش خبرگزاری فارس از قول احمد عابدینی معاون امور کمیسیونهای شورای عالی آموزش و پرورش در این باره نوشت: هیأت دولت آبان ماه 95 مصوبهای داشت که آموزش و پرورش را به تدوین و تنظیم تقویم آموزشی ملزم کرد؛ بهانه این مصوبه هم تأکیدات سازمان محیط زیست و پیگیری آنها در بحث آلودگی هوا و تعطیلات مدارس بود.
ارائه سناریوهای مختلف برای تغییر در تقویم اموزشی
عابدینی در ادامه این گفت وگو با اشاره به این که 4 سناریو برای تقویم آموزشی مدارس در نظر گرفته شده است اعلام کرد: اولین طرح این است که آغاز سال تحصیلی را زودتر در 15 شهریور ماه داشته باشیم، دو هفته تعطیلات زمستانی پیشبینی شد و اینکه به موقع مدارس تعطیل شود.
معاون شورای عالی آموزش و پرورش سناریوی دیگر را به این گونه تشریح کرد که سال تحصیلی به موقع شروع شود، دو هفته تعطیلات زمستانی هم باشد و دانشآموزان به موقع تعطیل شوند اما از تعطیلات تابستانی کم شود.
به گفته وی:سناریوی بعدی این است که مدارس 15 شهریور آغاز شده و به موقع تعطیل شوند اما تعطیلات نوروزی به یک هفته کاهش یابد و سناریوی آخر هم این است که مدارس 15 شهریور ماه آغاز شوند، تعطیلات فصلی داشته باشیم و پایان سال تحصیلی هم 15 خرداد ماه باشد.
بررسی زمان بندی در نظر گرفته شده برای تعطیلات مدارس
شهریور ماه 95 بود که معصومه ابتکاررئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:امکان تعطیلی برای مدارس در روزهایی که پایداری هوا ایجاد میشود، وجود دارد و در حال بررسی این موضوع هستیم.
براساس آن چه که در گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از آرمان آمده است: ابتکاردر همان زمان درباره آخرین وضعیت پیشبینی شده برای تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و روزهایی که با افزایش پایداری هوا در سال جاری با آن مواجه خواهیم شد، گفته بود: در این راستا، تعطیلات دوهفته ای، سههفته ای و حتی یکماهه هم پیشنهاد شده است که باید ببینیم کدام یک از پیشنهادات بیشتر مورد توافق قرار میگیرد.
او درباره طرح تغییر ساعات ادارات که در مصوبه دولت آمده است، اظهار کرد: هنوز این موضوع قطعی نشده و در مرحله پیشنهاد و بررسی قرار دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تغییر ساعات ادارات هم مشکلاتی را در پی دارد، اعلام کرد:در بسیاری از خانوادهها، زن و شوهر هر دو شاغل هستند و فرزند خود را به مهد کودک میفرستند که باید برای اینگونه خانوادهها نیز راهحلی اندیشید.
اما فخرالدین دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش نیز چندماه پیش درجمع خبرنگاران و در حاشیه مراسم آیین اختتامیه جشنواره سپیدار در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلاتی که قرار بود برای آلودگی هوا مطرح شود از سال تحصیلی آینده اجرا می شود یا خیر،اعلام کرد: زمانبندی سال تحصیلی را به عنوان یک لایحه از طرف دولت به مجلس ارائه کرده ایم تا مجلس این اختیار را به دولت بدهد که تاحدی در برگزاری سال تحصیلی انعطاف پذیری داشته باشند.
بااین حال و براساس اظهارات عابدینی تصویب تقویم آموزشی مستلزم این است که این موضوع در مجلس مطرح شود و یک فوریت یا دوفوریت آن تصویب شود و سپس آموزش و پرورش باید به تدوین لایحه اقدام کند.
موضوع تقویم آموزشی از معدود مسائلی است که مجلس مستقیماً به آن وارد شده و اول مهر را به عنوان آغاز سال تحصیلی اعلام کرده است و هر نوع تغییری را هم باید مجلس انجام دهد.