به گزارش خبرگزاری دانا، علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مراسم امضای تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت انی ایتالیا که به منظور مطالعات توسعه ای میدان گازی کیش و فاز سوم میدان نفتی دارخوین برگزار شد، گفت: در مورد زمان امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی باید گفت امضای این قرارداد نیازمند هماهنگی زمانی بین مدیران و مسئولان متفاوتی است، اما متن قرارداد نهایی شده و احتمالا تا دو هفته دیگر به امضا می رسد.
وی همچنین با اعلام اینکه اسناد برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان آماده است، ادامه داد: احتمالا برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان به دولت دوازدهم موکول می شود؛ چرا که ما با همه شرکت ها MOU (تفاهم نامه مطالعاتی) امضا نکردیم به این ترتیب اغلب شرکت ها نیازمند زمان سه تا چهارماهه برای مطالعه این میدان هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه شرکت های متفاوتی برای حضور در میدان آزادگان اعلام آمادگی کرده اند، تصریح کرد: مناقصه بین شرکت هایی که اعلام آمادگی و تمایل برای میدان آزادگان کرده اند به صورت محدود برگزار می شود، این در حالی است که ما به همه این شرکت ها فرصت داده ایم تا پایان این هفته علاقه و آمادگی خود را برای حضور در این میدان اعلام کنند، اما بسیاری از این شرکت ها خواهان زمان بیشتری هستند تا بتوانند شرکای مناسب خود را پیدا کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان گفت: قسمت اول مناقصه برگزار شده است، به این ترتیب که ما دعوتنامه های این مناقصه را به شرکت های مختلف و متقاضی ارسال کرده و اکنون در حال دریافت پاسخ هستیم. شرکت ملی نفت اسناد مناقصه را برای همه شرکت ها نفرستاده است و تنها این اسناد را در اختیار شرکت هایی که در لیست بوده اند ارسال کرد تا در صورت تمایل در این مناقصه شرکت کنند.
معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره مذاکره با شرکت دانمارکی مرسک برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی گفت: مدل فنی ارائه شده از سوی مرسک بررسی شد و کارشناسان ما دیدگاههای پیشنهادی خود را روی این مدل ارائه کردهاند.تاکید ما بر این است که با توجه به مشترک بودن مخزن، سرعت تخلیه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه تاکنون به جز مرسک، شرکت دیگری برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی ابراز تمایل نکرده است، ادامه داد: لایه نفتی میدانی تکنیکال است و مرسک تجارب خوبی در این زمینه دارد.
کاردر همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گویا هندیها انتظار دارند ایران توسعه فرزاد بی را به آنان واگذار کند، عنوان کرد: اگر قراردادی بخواهد از ابتدا تحمیلی پیش رود، بدون شک در درازمدت نمیتوانددوام بیاورد و اثربخش شود.
وی ادامه داد: در حال آماده سازی بستههای کاری در قالب EPCF برای توسعه فرزاد بی هستیم و با این حال همچنان اگر مدل مالی که از منظر شرکت ملی نفت ایران دارای توجیه اقتصادی است ارائه شود، آن را دریافت و بررسی میکنیم؛ اما روند توسعه میدان متوقف نخواهد شد.
به گفته کاردر، شرکت ملی نفت ایران بر اساس تفاهمنامههای مطالعاتی که امضا کرده است، باید حدود 75 طرح مطالعاتی دریافت کند که از این میان تاکنون بیش از 20 طرح دریافت شده است.
تشکیل کمیتههای مشترک با عراق و قطر
کاردر در پاسخ به پرسشی درباره همکاریهای مشترک ایران با کشورهای همسایه برای توسعه صیانتی مخازن مشترک نیز توضیح داد: قطر در این زمینه درخواست تشکیل کمیتهای مشترک داشت و نخستین جلسه این کمیته نیز برگزار شده است؛ همچنین با عراق نیز جلسه مشترکی برگزار شده است. ایران از همکاری در این زمینه استقبال میکند زیرا دو طرف از این همکاری منتفع میشوند.