به گزارش خبرگزاری دانا از ایسنا، استان قزوین از دیرباز بهعنوان استانی صنعتی و با ظرفیتهای برجسته کشاورزی به دیگران شناسانده شده است، اما این روزها وجود موانعی سر راه رشد صنعت و همچنین کشاورزیِ قزوین مسئولین استان را به فکر ایجاد کانالی جدید برای سرمایهگذاری انداخته است.
تحریمهای ظالمانه نظام سلطه در چند سال اخیر و توجه نکردن کافی به ظرفیتهای درونی کشور که از دیرباز وجود داشته و مخصوص دیروز و امروز این کشور نیست، چالشهای بزرگی را برای واحدهای صنعتی مستقر در استان قزوین که شمار آنها بیش از 3500 واحد صنعتی است، به وجود آورده است. این مشکلات که همراه با صنعت در سراسر کشور بوده است هرچند رو به کاهش است اما سرعت آن کم بوده و باعث شده تا سرمایهگذاران نیز رغبت کمتری به ورود برای سرمایهگذاری داشته باشند.
آمارهای متعددی از واحدهای مشکلدار در استان قزوین شنیده میشود تا جایی که همتی استاندار پیشین قزوین در مردادماه امسال از شناسایی 52 واحد صنعتی خبر داده بود، هرچند این آمار بسیار کمتر از آمارهای قابل لمس است اما همین نیز برای استانی صنعتی بهمانند قزوین آمار کمی تلقی نمیشود. در حوزه کشاورزی نیز ظرفیتهای استان قزوین بسیار بالا است. یاری رئیس سازمان برنامهوبودجه استان قزوین در گفتوگویی با ایسنا منطقه قزوین، صنعت کشاورزی را یک ظرفیت بالفعل و ویژه میداند.
یاری وجود 440 هکتار دشت زرخیز قزوین را ظرفیتی ویژه در اقتصاد استان میداند اما باید بپذیریم این ظرفیت ویژه در این روزها با دشمنی سرسخت به نام کمآبی دستوپنجه نرم میکند و حتی نیازمند یاری و کمک است.
از سوی دیگر «ابوالفضل یاری» با اشاره به اینکه قزوین تنها یک درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهد، به نقش استان در تولیدات محصولات کشاورزی کشور اشاره کرده و میگوید: قزوین با همه این مشکلات بیش از 5 درصد محصولات کشاورزی کشور را تأمین میکند و این نشان از جایگاه استراتژیک استان قزوین دارد. با تمام این توصیفات کشاورزی در استان قزوین با شرایط موجود نیز با خطر روبرو شده است. تکیه بیشازحد استان بر روی آبیاری قطرهای که خود آسیبزا است و یا تکیه بر روی کشاورزی سنتی و عدم عبور از آن به سمت کشاورزی نوین، کشاورزی در استان را با خطر نابودی و یا کاهش راندمان تولید مواجه کرده است.
از همین رو گویا مسئولان استان راه جدیدی را برای سرمایهگذاری در استان قزوین اندیشیدهاند.
یاری در ادامه گفتوگوی خود از تغییر سیاست سرمایهگذاری در استان قزوین میگوید و ادامه میدهد: حوزهای که ما امروز بیشتر بر روی آن تأکید داریم و در چند سال اخیر خصوصاً امسال بیشتر بر روی آن تمرکز کردهایم حوزه گردشگری و خدمات برتر است که معتقدیم نیاز به کار دارد. وی از خدماتی همچون خدمات مالی، بیمهای، بانکی، تشخیص طبی، بیمارستانها و کارهایی از این دست بهعنوان خدمات مالی یاد میکند و تأکید دارد: با وجود جایگاه قزوین و ارزش افزودهای که میتواند این خدمات ایجاد کند جزو مواردی بوده که تابهحال به آن شدتی که به صنعت و کشاورزی توجه شده به آن توجه نشده است.
هر چند استان قزوین در حوزه درمانی با مشکلات زیادی روبرو است اما ساخت و تجهیز بیمارستانهایی همچون رازی، مهرگان و ولایت، درمانگاه تخصصی همودیالیز خزانه و آغاز ساخت دو بیمارستان جدید با مجموع یک هزار تخت نشان میدهد میتوان بر روی این نوع خدمات سرمایهگذاری کرد. اما هنوز قزوین با وجود ظرفیتهای فراوان گردشگری و آثار تاریخی هرچند مشکل اسکان و عدم وجود هتل مطمئناً برای استانی که داعیه دار حرکت به سمت گردشگری است خندهدار به نظر میرسد اما حرکت به این سمت مبارک خواهد بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قزوین بر همین اساس افزود: خوشبختانه جهتگیری مجموعه مدیریت عالی استان در سال جاری و یکی دو سال آینده بر همین امر خواهد بود و ما امیدواریم اتفاقات خوبی را در این دو حوزه داشته باشیم. یاری پیشنهاد شخصی خود به سرمایهگذاران در استان را سرمایهگذاری در حوزه گردشگری و خدمات میداند و معتقد است در این حوزه میتوان اقدامات بزرگی انجام داد. نمیتوان از فرصت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری و خدمات استان غافل شد و یا به این سیاست ایراد گرفت اما باید در نظر داشت که حرکت به این سمت نیازمند درک الزامات آن و رفع موانع است.
همچنین نباید به بهانه حرکت به سمت سیاستی جدید، از کشاورزی و صنعت در استان نیز غفلت کرد که بدون شک این غفلت استان را به ورطه نابودی خواهد کشاند.