در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۲۵۵۴۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۲
با توجه به اینکه خطوط انتقال برقِ دارای مقره های کامپوزیت در حادثه قطع برق خوزستان دچار کمترین خاموشی شدند، توانیر تصمیم گرفت برای جلوگیری از تکرار آنچه امسال در مناطقی از خوزستان رخ داد، مقره های موجود را با مقره های کامپوزیت تعویض کند.
به گزارش خبرگزاری دانا، در هشتم بهمن ماه پارسال، 30 خط فشار متوسط از 390 خط موجود در اهواز قطع شد. اما این همه ماجرا نبود و این گرد و خاک کم سابقه به همراه رطوبت ناشی از اندکی باران و مه، شبکه برق استان را با بحران بی سابقه ای مواجه کرد که سرانجام آن قطع مکرر برق در تعدادی از شهرهای استان به ویژه در کلانشهر اهواز و به دنبال آن قطع آب و برق شد.
اوج این بحران، تعطیلی مدارس و ادارات 11 شهرستان به دلیل قطع آب و برق و خارج شدن پنج نیروگاه از مدار در روز 23 بهمن بود.
مدیران علت قطع برق را رسوب گرد و خاک در تاسیسات به ویژه خطوط فوق توزیع انتقال و مقره های برق اعلام کردند که در پی افزایش رطوبت هوا دچار اختلال شده و از مدار خارج شدند. نبود تجهیزات برق اضطراری در تصفیه خانه های آب نیز قطع شدن آب را به همراه داشت.
اکنون شرکت توانیر در حاشیه سی و دومین کنفرانس بین المللی برق، نشستی تخصصی با عنوان «ریزگردها، بحران خاموشی های صنعت برق در خوزستان و درسهایی که باید آموخت» برگزار کرد.
در این نشت که با حضور صاحب نظران، اندیشمندان و مسئولان توانیر و استان خوزستان برگزار شد، حادثه بهمن ماه پارسال تشریح شد.
متخصصان صنعت برق در این نشست تخصصی به این نتیجه رسیدند که در آن حوادث، خطوط 230 کیلو ولت نسبت به خطوط 400و 132 کیلو ولت بیشترین خاموشی را داشتند؛ بنابر این باید در خصوص یافتن علت ها و مقاوم سازی این خطوط اقدام شود.
همچنین در این جلسه مطرح شد که خطوط انتقال برقِداری مقره های کامپوزیت در حادثه قطع برق خوزستان دچار کمترین خاموشی شدند؛ به همین ترتیب توانیر تصمیم گرفت برای جلوگیری از تکرار آنچه امسال در مناطقی از خوزستان رخ داد، مقره ها با مقره های کامپوزیت تعویض کند.
البته متخصصان صنعت بر تاکید دارند که باید به مشکلات احتمالی مقره های کامپوزیتی در آینده توجه شود.
همچنین در این نشست پیش بینی شد با توجه به تغییرات اقلیمی، این خطر برای امسال نیز وجود داشته باشد و برای مقابله با آن تمهیداتی از جمله مقره شویی و تعویض مقره ها و پوشش مقره ها با روکش تی.آر.وی (TRV) در دستور کار قرار گیرد.
برچسب ها: صنعت برق خوزستان
ارسال نظر