یوسف نجفی معاون حقوفی وامور مجلس وزیر آموزش وپرورش گفت: برای حل مکلات اموزش وپرورش باید نقش قانوگذاری رابرای مجلس قائل باشیم وماباید تعامل بیشتری با مجلس داشته باشیم
وی افزود. مجلس در سال های اخیر تعامل خوبی با آموزش وپرورش داشته است ود بحث های بودجه ای همکاری خوبی با ما داشته است.
نجفی گفت. خوشبختانه امسال کاهش بودجه نداشتیم وسهم اعتبارات آموزش و پرورش هیچگاه دو رقمی نبوده اما امسال چنین است.
وی با اشاره به احکام برنامه ششم توسعه اظهار کرد: با رایزنی هایی که در کمیسیون تلفیق داشتیم مصوب شده با رعایت استانداردهایی که مشخص می شود آب و برق و گاز مدارس رایگان شود.
مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس ومراکز غیردولتی نیز در نشست شورای معاونان و مدیران کل ستادی و استانی، با اشاره به مدیریت استفاده از منابع مالی گفت: همایش هایی که در استان ها برگزار می شود امکان حضور تعداد بیشتری از اعضای شوراها را دارد بنابراین امسال گردهمایی های اعضاهای شورا را در استان ها برگزار کردیم.
وی در خصوص مدارس هیئت امنایی گفت:این مدارس در حالی رشد کمی زیادی داشته که نظارت بر آن ها تا حدودی ضعیف بوده بنابراین کیفیت آنها کاهش یافته است و نیازمند نظارت بیشتری بر عملکرد آنهاست.
زینی وند در خصوص مدارس غیر دولتی اظهار کرد :به زودی طلب خرید خدمات مربوط به سال قبل تسویه می شود و مبالغ مذکور در هفته آینده به استان ها ابلاغ می شود.
رئیس سازمان مدارس ومراکز غیردولتی تاکید کرد: پیش دبستانی ها براساس قانون باید به صورت غیردولتی اداره شود بنابراین استقرار پیش دبستانی در مدارس دولتی مشکل ساز است و مسائلی مانند ادعای استخدام توسط افرادی که دراین مراکز مشغول هستند را به دنبال می آورد
زینی وند اذعان داشت: الگوی شهریه الزاما باید رعایت شود واستان ها باید نظارت کنند. ما در حدود ۱۵۰۰ اعتراض در این خصوص داریم که کارگروه استان باید اعتراض ها را بررسی ومشکلات را رفع کند.
مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش نیز در این همایش اظهار داشت: توانمندسازی، آموزش و توسعه فعالیت های حرکتی تنها راه ریشه کنی آسیب های اجتماعی است.
حمیدی گفت: فعالیت های تربیت بدنی در هفت محور از جمله مدرسه محوری، مشارکت جویی، کیفیت گرایی، تعمیم و گسترش، برنامه محوری، علمی و تخصصگرایی، اخلاق محوری و تحت عنوان مکتب عام انجام می شود.
وی افزود: طرح های ناکارآمد را حذف و طرح های مورد نیاز روز را جایگزین کردیم. همه طرح ها را در قالب مدرسه قهرمان اجرایی کردیم.
حمیدی در خصوص آسیب های اجتماعی گفت: براساس فرمایشات رهبری مهمترین مسئله پیشگیری است و ایشان تاکید کردند تمام تلاش ها روی پیشگیری متمرکز شود و سایر دستگاه ها به آموزش و پرورش کمک کنند.
وی افزود: سامانه ای را راه اندازی کردیم به نام شناسایی آسیب های اجتماعی که تاکنون ۳۶ هزار مدرسه اطلاعات خود را در آن وارد کردند و در حدود ۱۰ هزار دانش آموز پر خطر را معرفی کردند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: استقرار نظام اجتماعی و طرح نماد از جمله اقدامات این معاونت است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: همه دستگاه ها باید برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در کنار آموزش و پرورش باشند.
حمیدی خاطرنشان کرد: چاقی در جامعه در حال افزایش است بیش از ۲۲ درصد دانش آموزان دارای اضافه وزن و یا چاق هستند و سواد حرکتی نسل ما در حال ریزش است توانایی بدنی آنها کاهش یافته است و این مسائل در آینده مشکل ساز است.
معاون تربیت بدنی تصریح کرد: امروزه آمادگی جمسانی ما در حال کاهش است و باتوجه به تهدیداتی که کشور ما را هدف گرفته باید برای این مسئله فکری کرد تا با مشکل امنیت ملی مواجه نشویم.
وی ادامه داد: توانمندسازی، آموزش و توسعه فعالیت های حرکتی از جمله مواردی است که می تواند آسیب های اجتماعی را ریشه کن کند.
فرحناز مینایی پور مدیر کل امور زنان و خانواده وزارت آموزش پرورش، نیز در این نشست گفت: ریاست جمهوری تاکید زیادی بر حضور زنان در جامعه و مشاغل مختلف داشته اند و با وجودیکه پیشرفت های زیادی در زمینه حضور زنان در دانشگاه ها و تحصیلات دانشگاهی آنها شاهد هستیم، اما زنان نتوانسته اند به همین اندازه در پست های مدیریتی حضور داشته باشند.
مینایی پور اذعان کرد: موانع زیادی باعث شده که زنان نتوانند در این پست ها حضور داشته باشند. موانعی مانند مشکلات خانوادگی، سازمانی، فردی باعث این ناکامی گردیده است.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: آموزش و پرورش یکی از مهمترین وزارت خانه هایی است که جنسیت در آن مهم بوده، ما با داشتن ۵۰۰ هزار کارمند زن، بیشترین تعداد کارمند زن را در کشور داریم.
مینایی پور گفت: از ۳۲ عضو شورای معاونین ۴ زن در شورای معاونین هستند و ۹.۳ درصد مدیران کل ستادی را زنان تشکیل می دهند ولی در مدیران کل استان ها هیچ مدیر کل زنی نداریم. همچنین ۲۱ زن بعنوان روسای مناطق داریم.
وی گفت: برای رسیدن به وعده های ریاست جمهوری در وزارت آموزش و پرورش راه سختی را پیش رو داریم و نیاز است تا تلاش های جدی در این زمینه انجام گردد.
مجید قدمی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: فیلم هایی برای معلمان ابتدایی تهیه کردیم که با دانش آموزان دیر آموز چگونه رفتار کنند.
وی همچنین از استان ها خواست که نیروهای تخصصی آموزش و پرورش استثنایی را به حوزه های عادی برای خدمت اعزام نکنند و همچنین نیروهای عادی و بدون تجربه و یا عدم آموزش های استثنایی را وارد آموزش و پرورش استثنایی نکنند.
علیرضا کمره ای سرپرست ارزیابی و عملکرد و سرپرست مدارس خارج از کشورگفت: ارزبابی عملکرد چشم و گوش وزارت هست و باید آینه خوبی برای حوزه ها ی ستادی و استانی در برنامه ها و عملکردها است.
وی ادامه داد: ورود مابه مسائل مختلف بر اساس اوضاع برای بهبود شرایط است. ما مستندات قاونی و ابعاد ارزیابی و سطوح ارزیابی را در سطوح مختلف تعریف کرده ایم.
فاطمه مهاجرانی، سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان گفت: اگر دریک سیستم نگاه سیستمی حاکم نباشد کل سیستم آسیب می بیند.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط دانش آموزان تیز هوش این مرکز قراراست رشته های مهارتی دراین مدارس ایجاد شود
مهاجرانی اذعان کرد: طرح ملی شهاب را سمپاد به تنهایی نمی تواند پیش ببرد بنابراین برای اجرای آن نیاز به همکاری حوزه های ذی ربط دارد.
وی گفت: بحث تجاری سازی جشنواره خوارزمی در دستور کار دارد و باید قدردان دانش آموزان المپیادی بود.
مرتضی نظری رئیس مرکز اطلاع رسانی وروابط عمومی وزارت آموزش وپرورش گفت: نگاه جدید ما به روابط عمومی نگاهی سنتی نیست.
وی تاکید کرد: مدیران کل آموزش وپرورش توجه داشته باشند در انتصاب مسولین روابط عمومی به گونه ای عمل کنند که افراد منصوب شده رسانه ای باشند ونگاه جدیدی به روابط عمومی داشته باشند وسنتی عمل نکنند
نظری با اشاره به شاخص به روز بودن وآشنا بودن به روابط عمومی هوشمندانه گفت: روابط عمومی نقش تبلیغاتی ندارد بلکه وظیفه تغییر نگاه جامعه به آموزش وپرورش وانعکاس فعالیت ها ی آموزش وپرورش رابر عهده دارد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی با تاکید بر اینکه روابط عمومی باید چابک باشد، گفت: ما آمده ایم دستاوردها آموزش وپرورش را به گوش جامعه برسانیم پس لازم است تلاش کنیم و با قدرت در جامعه حرکت کنیم.
وی افزود: از مدیران محترم استان ها تقاضا داریم، وظایف غیرمرتبط به مسئولان روابط عمومی ارجاع نشود و روابط عمومی را حتی الامکان مستقل ببینند. امروز، کارکرد روابط عمومی از نقش گذشته خود عبور کرده و به مشاور و تحلیلگر سازمان تبدیل شده است.
نظری در پایان بر تعامل بیشتر با رسانه ها و افکار عمومی برای کاهش فاصله با جامعه تاکید کرد.
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در بحث بودجه اگر تخصیص ها محقق شود تحول ایجاد خواهد شد.
حکیم زاده گفت: در زمینه پوشش تحصیلی دستاوردهای خوبی داشتیم ودر بحث اتباع خارجی بیش از ۵۵۰ هزار دانش آموز اتباع را جذب کردیم وافزایش ۱۱ درصدی را داشتیم
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در دولت تدبیر وامید در دوره پیش دبستانی پوشش تحصیلی را از ۳۸ درصد به بالای ۶۰ در صد رسانده ایم
وی ادامه داد : در ابتدایی دوره های ضمن خدمت را از شکل سنتی به سمت مخاطب محور تغییر می دهیم تا آموزگاران موضوعات خود انتخاب کنند.
معاون آموزش ابتدایی گفت: طبق پژوهش انجام شده، محرم سازی، استفاده از کتاب های دیجیتال، استفاده از موبایل و... از مواردی است که در ذهن دانش آموزان وجود دارد.