سید مصطفی آذرکیش مدیر کل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرگزاری دانا درباره آخرین رویدادهای حوزه کاردانش در سال تحصیلی جدید و چالش اضافه شدن یک پایه به متوسطه دوم در این شاخه گفت: امسال با اضافه شدن یک پایه و سه ساله شدن هنرستان ها ما یک سال ویژه را با افزایش ۳۳۰ هزار هنرجو در پایه دوم متوسطه در شاخه فنی حرفه ای و کاردانش، پشت سر می گذاریم.
وی ادامه داد: امسال ۲۱ درصد دانش آموزان متوسطه در شاخه کاردانش و ۱۶ درصد در فنی حرفه ای تحصیل می کنند که این ارقام بسیار معنی دارد است و از سوی دیگر مدیریت نیروی انسانی، فضا و تجهیزات برای این شاخه تحصیلی بسیار کار بزرگی بود.
به گفته مدیر کل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش در فروردین امسال ۵۲ میلیارد تومان اعتبار تجهیزات که صد در صد اعتبار پیش بینی شده بود به این امر تخصیص داشته شد و ۹ درصد اعتبار سال ۹۶ از دریافت محل پرداخت گاز نیز به این منظور تعلق گرفت. در سال تحصیلی جدید نیز این دفتر منتظر نقدینگی است تا ۳۷ میلیارد تومان تخصیص سال ۹۷ را به استان ها ابلاغ کنند.
آذر کیش درباره تامین نیروی انسانی متخصص در این حوزه نیز اظهار کرد: تامین نیروی انسانی از طریق افزایش ساعت کار هنرآموزها و به کار گیری بازنشستگانی که بیش از ۸ ساعت در هفته می توانستند تدریس کنند و همچنین برون سپاری کاردانش صورت گرفت. چرا که امسال نیروی ۵۵ هزار نفره سال گذشته باید به ۷۰ هزار نفر می رسید. در حال حاضر در حال برنامه ریزی برای توسعه بیشتر در این بخش هستیم.
وی درباره دیر رسیدن کتاب های شاخه کاردانش و فنی حرفه ای در سال ۹۷ در پایه دوازدهم بیان کرد: رشته های کاردانش مهارتی است و بر اساس سرفصل ها تدریس می شود. در همه کشورهای موفق دنیا نیز حاکمیت برنامه محوری به جای کتاب محوری را داریم چرا که تکنولوژی صبر نمی کند تا ما کتاب آماده کنیم.
آذرکیش اضافه کرد: امسال کتاب ها به جز پایه دوازدهم به موقع توزیع شد و در حال حاضر نیز کتاب های پایه دوازدهم توزیع شده است اما بخشی از این تاخیر به این باز می گردد که در برخی استانها ثبت نام اولیه کمتر از ثبت نام نهایی بود و با توجه به استقبالی که از این شاخه شد، برآوردهای اولیه تغییر کرد.