در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۳۸۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۶
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش نهضت ملی حفظ قرآن در مدارس را مهمترین اتفاق سال ۹۷ عنوان کرد و مهمترین هدف این معاونت در سال ۹۸ را گفتمان سازی بیانیه گام دوم انقلاب در مدارس عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری دانا ازمهر علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش درباره مهمترین اتفاق در حوزه پرورشی و فرهنگی در مدارس در سال ۹۷ گفت: در سال ۹۷ مهمترین اتفاق در حوزه پرورشی و فرهنگی نهضت ملی حفظ قرآن بود که اتفاق افتاد.

وی در توضیحات تکمیلی بیان کرد: آموزش و پرورش یکی از مهمترین گام‌ها را در سال گذشته تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در راستای تحقق نهضت ملی حفظ قرآن برداشت. مقام معظم رهبری فرمودند جمهوری اسلامی باید ۱۰ میلیون حافظ قرآن داشته باشد. در حوزه پرورشی تا امروز ۲ میلیون و ۲۰۰ دانش‌آموز در سامانه حفظ جز سی قرآن ثبت نام کردند و ما این را فعالیت مهمی می‌دانیم که زمینه ساز انس و الفت دانش آموزان با قرآن است و به درک مفاهیم و آشنایی دانش آموزان با مفاهیم قرآنی می‌انجامد. در عین حال زمینه این فراهم می‌شود تا کسانی که استعداد ویژه در این حوزه دارند شناسایی شوند و معتقدیم این راه یکی از بهترین روش‌ها برای ترویج قرآن است.

کاظمی درباره مهمترین رویکرد سال ۹۸ این معاونت نیز بیان کرد: مهمترین برنامه سال ۹۸ خود را همراهی برنامه با اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مقام معظم رهبری فرمودند قرار دادیم. در اواخر اسفندماه نیز جلسه هماهنگی با تشکل‌ها و با همین عنوان را برگزار کردیم.

وی اظهار کرد: تصمیم داریم با استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های دانش آموزی و تمام کانون‌های دانش آموزی که در حوزه معاونت پرورشی فعال هستند نسبت به خوانش این سند و گفتمان سازی آن اقدام کنیم. این گفتمان سازی را در سه سطح دانش آموزی، میان اولیا و همچنین فرهنگیان برقرار خواهیم کرد. اقدامات عملیاتی و اجرایی و ماموریت‌هایی را در همین راستا تعریف می‌کنیم و امیدواریم مسیر پر افتخاری را مانند گذشته در راستای پیگیری فرمایشات مقام معظم رهبری برداریم.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در ادامه در پاسخ به این سوال که در هفته تربیت اسلامی و در برنامه‌ای که به همین منظور برگزار شد نگرانی‌هایی درباره کوچک شدن معاونت پرورشی و کاهش تعداد نیروی‌های این معاونت در مدارس مطرح شد، این موضوع چه میزان جدی است، گفت: به هر حال معاونت پرورشی از کمبود منابع مالی و نیروی انسانی رنج می‌برد و اتفاقاً آموزش و پرورش اساساً اتکا به منابع انسانی دارد و مربیان با انگیزه هستند که می‌توانند زمینه ساز تحول در مدارس شوند.

وی ادامه داد: ما نسبت به باقی حوزه‌ها از کمبود بیشتری رنج می‌بریم و تعداد زیادی بازنشسته در سال‌های نزدیک خواهیم داشت. از سوی دیگر اهمیت حوزه مشاوره در مدارس بر کسی پوشیده نیست و در تلاش هستیم که با تأمین نیروی انسانی در این بخش بتوانیم کمک بیشتری به دانش آموزان بکنیم. امیدواریم با همکاری درون سازمان و خارج از سازمان بتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

کاظمی در پایان بیان کرد: باید معاونت پرورشی را جدی بگیریم و من مطمئن هستم اهمیت این حوزه برای همگان روشن است. کار کردن در حوزه تربیتی و فرهنگی و فعالیت‌های اردویی و گروهی مورد تاکید وزیر آموزش و پرورش نیز هست و همین موارد است که می‌تواند جلوی بسیاری از آسیب‌ها را بگیرد. مهمترین بخشی از سند تحول بنیادین که توانسته به خوبی طی شود در حوزه همین معاونت بوده است. نقش پذیری دانش آموزان در بخش‌های مختلف نیز از همین جا شکل می‌گیرد. باید ساحت تربیت علمی را به سمت کارهای گروهی و تیمی ببریم تا نشاط را بالا ببریم در غیر این صورت اگر تنها در کلاس‌ها دانش آموزان را پای تکالیف بنشانیم حتی تربیت علمی هم درست اتفاق نمی‌افتد.

ارسال نظر