مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران:
تهران دومین استان کمآب ایران است/ ارتقای کیفیت آب 2 میلیون تهرانی با بهرهبرداری از تصفیهخانه هفتم

وی با بیان اینکه با افتتاح مدول دوم تصفیهخانه هفتم به اضافه رینگ جنوب تهران 2 میلیون نفر از جمعیت جنوب و جنوب شرق تهران از آب سطحی سد ماملو بهرهمند میشوند، افزود: با اجرایی شدن این پروژه، کیفیت آب شهرهای قیامدشت، پاکدشت، قرچک، ورامین، پیشوا و مناطق 15، 16، 17، 18، 19 و 20 تهران ارتقا پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران افتتاح این پروژه را گامی مهم در برقراری عدالت اجتماعی در شهر تهران دانست و گفت: برای اجرای این پروژه 550 میلیارد تومان هزینه شده در حالی که ارزش روز آن بیش از 1000 میلیارد تومان است.
بختیاری با اشاره به سه ویژگی مهم بهرهبرداری از مدول دوم تصفیهخانه هفتم به اضافه رینگ جنوب و جنوب شرق تهران، تصریح کرد: با افتتاح این پروژه، آب از تصفیهخانه هفتم تا مناطق جنوب تهران مثل یافتآباد به صورت ثقلی منتقل میشود. علاوه بر این، کیفیت آب 2 میلیون نفر از شهروندان تهرانی ارتقا مییابد. ضمن اینکه آب سطحی جایگزین آبهای زیرزمینی شده و با خاموش شدن چاهها، علاوه بر تعادلبخشی به سفرههای زیرزمینی، از فرونشست دشتها نیز جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه در شهر تهران 70 درصد آب شرب از منابع و 30 درصد از سفرههای زیرزمینی تامین میشود، خاطرنشان کرد: با افتتاح مدول دوم تصفیهخانه هفتم، بهرهبرداری از 150 چاه آب متوقف شده و سهم منابع سطحی به 80 درصد می رسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به بیلان منفی 150 میلیون مترمکعب سفرههای آب زیرزمینی تهران، تصریح کرد: از این رقم 80 میلیون مترمکعب مربوط به دشت ورامین و مابقی مربوط به جنوب شرق و جنوب غرب تهران است. با افتتاح این تصفیهخانه، بیلان سفرههای تهران به منفی 50 میلیون متر مکعب خواهد رسید.
وی در خصوص کیفیت آب تهران نیز گفت: تا قبل از افتتاح این پروژه هم آب شرب تهران سالم بود و میزان نیترات آن کمتر از 50 پیپیام و در فصل تابستان بین 60 تا 65 پیپیام بود که قابل قبول است اما با وارد مدار شدن این تصفیهخانه، کیفیت آب جنوب تهران ارتقا خواهد یافت.
بختیاری با بیان اینکه 35 درصد از آب تهران به مصرف شرب میرسد، اظهار کرد: از 4.5 میلیارد مترمکعب آب تولیدی در تهران 1.5 میلیارد مترمکعب برای شرب مصرف میشود. این در حالی است که در دیگر شهرهای کشور این رقم 4 تا 6 درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین از وارد مدار شدن تصفیهخانه ششم در اواخر خرداد و تصفیهخانه فاضلاب فیروزبهرام در بهمن ماه سال 99 خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه تا پایان سال 30 درصد قبوض کاغذی مشترکین حذف خواهد شد، مشکل حذف قبوض آب را مشترک بودن کنتورها عنوان کرد و افزود: در استان تهران رشد جمعیت آنقدر سریع است که دستگاههای خدماتی همواره عقبتر از جمعیت حرکت میکنند.
بختیاری با بیان اینکه در حال حاضر 77 درصد شبکه فاضلاب در تهران اجرا شده است، افزود: در اجرای تصفیهخانه عقب هستیم اما یک سال است که آهنگ اجرای شبکه را کُند کردیم تا با تصفیهخانهها همگون شوند.
وی یادآور شد: در حال حاضر 60 درصد تهران به شبکه فاضلاب متصل است که تا سال آینده اجرای شبکه و تصفیهخانه برابر خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه استان تهران بعد از سیستان و بلوچستان فقیرترین استان به لحاظ منابع آبی است، گفت: سرانه آب تجدیدپذیرهر شهروند تهرانی 350 مترمکعب در سال است حال آنکه این رقم در کشور به طور متوسط 1300 تا 1400 مترمکعب و در دنیا 6000 تا 7000 مترمکعب است. به عبارت دیگرسرانه ما یک بیستم دنیا است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: اگر کشوری بیش از 40 درصد آب تجدیدپذیر را استفاده کند، وارد خط قرمز شده است و این در حالی است که مصرف متوسط کشور ما 85 درصد است.
وی افزود: این ذهنیت در مردم وجود دارد که امسال بارندگی زیادی داشتیم و وضعیت سدها خوب است اما این انگاره غلطی است که در ذهن مردم وجود دارد که آنها را متقاعد میکند تا به راحتی آب را مصرف کنند.
بختیاری با اشاره به هزینه تمام شده آب در تهران گفت: برای هر متر مکعب آب 2500 تومان هزینه میشود این در حالی است که فقط 600 تومان آن را دریافت میکنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه 65 درصد جمعیت تهران زیر نرمال آب مصرف میکنند، به موضوع جریمه پرمصرفها اشاره کرد و گفت: 20 درصد مشترکین شامل جریمه میشوند که باید 16 درصد بیشتر هزینه آب پرداخت کنند.
گزارش: سیداحمد طبایی