فاطمه زمانی، خبرگزاری دانا، گروه سلامت؛
استفاده از عطر درمانی یکی از رایج ترین روش های درمانی است که برای رفع مشکلات روانی و ذهنی مورد استفاده قرار می گیرد.
این علم ، شاخه ای از طب گیاهی است که از روغن های گیاهی به صورت استنشاق یا همراه ماساژ استفاده می شود و موجب تعادل و آرامش بخشیدن به ذهن و بدن می شود.
امروزه محققان به تأثیرات خارق العاده عطر ها و بوهای خوش بر سلامت جسم و روان پی برده اند.
بررسی های انجام شده نشان می دهد که استفاده از عطر و بوهای خوش می تواند بر بخش های مختلف زندگی نظیر؛ رانندگی ، استرس ، خواب ، احساسات ، درد، تمرکز و یادگیری و میزان عشق و محبت نتایج قابل توجهی را به دنبال داشته باشد.
عطر درمانی و آرامش روان
یکی از ویژگی های منحصر بفرد عطر درمانی ، آزاد کردن ترکیبات شیمیایی مختلفی است که به دنبال آن احساس رضایت و آرامش را برای فرد به ارمغان می آورد.
روان شناسان براین باورند که عطر ها می تواند بر روحیه ، حالات جسمی و روحی و خواب انسان تاثیر گذار باشد ، به گونه ای که افشاندن عطر گل در اتاق خواب می تواند خواب های آرام تر و خوش تری را برای انسان به ارمغان آورد.
آثار عطر درمانی بر روابط و تعاملات اجتماعی
بر اساس تحقیقات انجام شده خوشبویی به طور مستقیم بر اخلاق و روابط بین افراد تأثیر می گذارد ، به طوری که پس از حس بینایی ،حس بویایی دومین حس بدن در قضاوت فرد مقابل خواهد بود.
در بررسی های انجام شده ، زوجینی که از عطر استفاده می کنند ، روابط دوستانه تر و محکم تری نسبت به دیگر زوجین دارند و در صورتی که انتخاب این عطر ها با توجه به علائق و خصوصیات یکدیگر صورت گیرد ، محبت و علاقه بیشتری در بین زوجین ایجاد خواهد شد.
کدام بوها سلامت انسان را تضمین می کند؟
تحقیقات نشان داده است عطر سیب می تواند سردرد های میگرنی را کاهش دهد و با اختلالاتی چون ؛ استرس و عصبانیت مقابله کند.
رزماری یکی از گیاهان خوشبویی است که هوشیاری انسان را افزایش داده ، ذهن را فعال می کند و خستگی روانی و فراموشی را کاهش می دهد.
خوب است بدانید که بوییدن فقط دو قطره از این اسانس کافی است تا تمام خستگی روزانه را از بین ببرد.
به گفته محققان هورمونی که از بوییدن اسانس اسطوخودوس در مغز ترشح می شود ، احساسات منفی چون ؛ ترس ، شک ، نگرانی ، خشم و عصبانیت را برطرف می کند و اختلالات خواب را درمان می کند.