فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت ؛ سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS ) به مرگ ناگهانی شیرخواران در سال اول زندگی اطلاق میشود که علت آن تا به امروز مشخص نشده است.
تحقیقات نشان داده است که عواملی مانند آلودگی محیط زیست ، عفونت و مشکلات ژنتیکی و ارثی می توانند در بروز این سندرم نقش داشته باشند.
بر اساس آمار گزارش شده ، سندرم SIDS شیرخواران را بیشتر در سن زیر 6 ماه به خصوص بین 2 تا 4 ماهگی به کام مرگ می کشاند.
گرچه علت این بیماری به طور کامل شناخته نشده است ، اما با رعایت بعضی نکات ایمنی می توان تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کرد.
توصیه های پیشگیرانه
از خواباندن نوزاد روی شکم ( حالت دمر) خودداری کرده و همواره اورا به پشت بخوابانید.
برای خواباندن نوزاد ، از تشک های طبی و استانداردی که سطح صاف و محکمی دارند ، استفاده کنید.
از نگه داشتن شیر خوار در صندلی اتومبیل ، ساک حمل یا گهواره به مدت طولانی خودداری کنید.
دقت نمایید که پستانک شیر خوار تمیز و خشک باشد.
وسایل نرم مثل اسباب بازی های شل ، عروسک های پشمی و پارچه ای و بالش های نرم و شل را که ممکن است روی بینی و دهان شیرخوار بیافتند و جلوی تنفس اورا بگیرند ، ازاطراف او دور نگه دارید.
( از مضرات پستانک ، افزایش ریسک عفونت گوش میانی ، ناهنجاری دندان ها و کاهش وزن می باشد . بنابراین استفاده از آن در شش ماهه اول زندگی توصیه نمی شود.)
براساس اعلامیه ی جدید مؤسسه ی ملی سلامت و رشد کودکان ، احتمال بروز سندرم مرگ ناگهانی شیر خوار در فصل زمستان افزایش می یابد . علت این است که هنگام سرما والدین برای گرم کردن نوزاد ، از لباس های زیاد و پتوهای ضخیم استفاده کرده و اتاق اورا بیش از حد گرم نگه می دارند.
درحالی که یکی از عوامل ایجاد کننده ی خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد ، گرمای بیش از حد محیط اطراف شیر خوار می باشد ، بنابراین والدین دقت نمایند که حتی در فصل زمستان دمای اتاق کودک باید در حد متعادل یعنی 36 درجه ی سانتی گراد باشد که یک فرد بزرگسال نیز در آن احساس راحتی و آرامش نماید.
هم چنین پتوی نوزاد باید سبک و کم ضخامت باشد و از افتادن آن روی بینی و دهان نوزاد جلوگیری شود.