در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۲۳۶۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۹
همواره فهم و تشخیص عیب می‌تواند به حل مشکل کمک کند. در این مطلب قصد داریم هفت گام ساده را به شما آموزش دهیم که با تکیه بر این مراحل می‌توانید عیوب و مشکلات شبکه خود را تشخیص دهید.
شهربانو شیرزاد، خبرگزاری دانا، سرویس دانش و فناوری؛ یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که برای هر کامپیوتری ممکن است پیش بیاید، مشکل شبکه است. جدا شدن یک کامپیوتر از اینترنت و آفلاین ماندن اصلاً چیز جالبی نیست. ممکن است مشکلات زیادی برای شبکه یک کامپیوتر به وجود بیاید و به همین خاطر تشخیص عیب کار چندان راحتی نیست.
در این مطلب قصد داریم با هفت گام ساده، شما را به سمت عیب یابی شبکه راهنمایی کنیم تا با دانستن عیب به راحتی بتوانید به فکر راه چاره برای آن باشید.

 

 

مطمئنید که عیب از شبکه است؟

 
گاهی اوقات فکر می‌کنیم که عیب از شبکه است ولی وقت وارد وب‌سایت دیگری می‌شویم، می‌بینیم که شبکه ایرادی نداشته است و عیب از آن وب‌سایت خاص است. یک راه ساده برای رسیدن به اینکه یک وب‌سایت واقعاً عیب دارد یا اینکه آن عیب مخصوص شماست، استفاده از وب‌سایت زیر است: در این وب‌سایت، لینک را وارد می‌کنید، اگر آن لینک برای همه یا فقط برای شما ایراد داشته باشد، به راحتی می‌توانید بفهمید.
 

گام اول: همه چیز را بررسی کنید

 

وقتی که می‌بینید شبکه مشکل دارد، اصلاً ناراحت یا نگران نشوید؛ چون گاهی حل مشکل خیلی راحت است و فقط کافی است که سیستم خود را خاموش و مجدداً روشن کنید و یا اینکه برای دستگاه‌های دیگر مانند روتر این کار را انجام دهید. راه‌اندازی مجدد خیلی از مشکلات را حل می‌کند. پس در گام نسخت، سیستم خود را مجدداً راه‌اندازی کنید.

در مورد مودم و روتر، وقتی خاموش کردید، 1 دقیقه صبر کنید و مجدداً روشن نمایید. با این کار تمام مشکلات موقتی حل می‌شود. نیازی نیست که 30 دقیقه صبر کنید. همان یک دقیقه، مشکلات موقتی را رفع می‌کند. از کامپیوترهای دیگر خود هم استفاده کنید. اگر فقط یک کامپیوتر مشکل داشت ممکن است مشکل از شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی باشد.
آنتی‌ویروس خود را فعال کنید تا در صورت وجود بدافزار  و نرم افزارهای مخرب آنها را از بین ببرد. یکی از کارهای دیگری که ممکن است مفید باشد، استفاده از مرورگرهای متنوع است.
 

گام دوم: اتصالات فیزیکی را بررسی کنید

 

آیا پس از خاموش و روشن کردن دستگاه‌ها، هنوز همان مشکل را دارید؟ قبل از ورود به بخش تنظیمات و انجام تست‌ها، اتصالات فیزیکی را بررسی کنید. اگر از کابل اترنت برای اتصال به روتر استفاده می‌کنید، بررسی کنید که اتصال قطع نشده باشد یا کابل مشکلی نداشته باشد. اگر لپ‌تاپ شما دارای سوئیچ بی‌سیم است، بررسی کنید که در حالت خاموش قرار نداشته باشد.

 

گام سوم: عیب‌یاب شبکه ویندوز را به کار بگیرید

 

ویندوز دارای چند عیب‌یاب داخلی است که می‌تواند به صورت خودکار مشکلات را پیدا و آنها را رفع کند. برای استفاده از این قابلیت، روی آیکون شبکه در بخش "System Tray” کلیک راست کنید و گزینه "Troubleshoot Problems” را انتخاب کنید. با این کار اگر مشکلی باشد، پیدا می‌کند و در صورت امکان حل می‌کند.
در صورتی که مشکلی بود که نتوانست حل کند، نام آن را به خاطر بسپارید و در اینترنت، راه حل آن را پیدا کنید.
 

گام چهارم: آدرس معتبر IP را چک کنید

 
وقتی فهمیدید این مشکل موقتی نیست و تمام سخت افزارها به درستی کار می‌کند، باید به دبال نقطه‌ دیگری باشید که ممکن است مشکل از آن به وجود آمده باشد. فکر کنید که تاکنون تغییرات جدید در تنظیمات IP ایجاد نکرده باشید. برای بررسی این مسئله، تنظیمات را باز کنید و مسیر زیر را طی کنید:
 Network & Internet > Status
وارد بخش Change your network settings شوید و از آنجا Change adapter options را انتخاب شوید. در پنجره نهایی، روی اسم شبکه دوبار کلیک کنید. دکمه Properties را بزنید و روی Internet Protocol Version 4 دوبار کلیک کنید.
 

مطمئن شوید که هر دو گزینه Obtain an IP address automatically و Obtain DNS server address automatically را انتخاب کرده‌اید. همین فرآیند را برای Internet Protocol Version 6 هم انجام دهید.

 

با این کار می‌توانید آدرس معتبر IP خود را چک کنید. کامند پرامپت را باز کنید و cmd را تایپ کنید. ipconfig را وارد کنیدو به متن زیر Ethernet adapter یا Wireless LAN Adapter نگاه کنید. اگر آدرس IPv4 با 169 شروع می‌شود، کامپیوتر شما آدرس معتبر IP از روتر دریافت نمی‌کند. با وارد کردن دو دستور زیر می‌توانید مشکل را حل کنید:
ipconfig /release
ipconfig /renew
اگر هنوز با 169 شروع می‌شود، مودم را با کابل اترنت به روتر وصل کنید. اگر آنلاین شدید، مشکل از روتر است.
 

گام پنجم: از پینگ استفاده کنید و مشکل را ریشه‌یابی کنید

 

اگر آدرس IP شما با چیزی غیر از 169 آغاز می‌شود، بدانید که آدرس IP شما درست است. حال مشکل از روتر یا اینترنت است. دستور زیر شما را به سرورهای DNS گوگل وصل می‌کند. اگر بتوانید آنلاین شوید، 8.8.8.8 را با هر چیزی جایگزین کنید.
ping 8.8.8.8
اگر مشکلی وجود داشت، می‌توانید اطلاعات مهمی در رابطه با مشکل دریافت کنید. برای اطلاعات بیشتر، دستور زیر را برای ریشه‌یابی مشکل بین کامپیوتر و سرورهای گوگل استفاده کنید:
tracert 8.8.8.8

 
گام ششم: با ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی تماس بگیرید

 
اگر همه گام‌های فوق را برداشتید و نتیجه نگرفتید، باید با ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی تماس بگیرید و مشکل را مطرح کنید. مسلماً آنها در صورتی که مشکل از جانب خودشان باشد، برای شما توضیح خواهند داد و مشکل را حل خواهند کرد. در صورتی که نتوانند از راه دور به مشکل پی ببرند، نماینده خود را برای انجام امور مربوطه خواهند فرستاد.
 

گام هفتم: برای حل مشکلات شبکه منتظر بمانید

 
اگر با ارائه دهنده خدمات اینترنتی تماس گرفتید و فهمیدید که فقط شبکه شما مشکل دارد، صبر کنید تا مشکل حل شود. گاهی مشکلات خود به خود رفع خواهد شد. با آمدن نماینده به راحتی مشکل حل خواهد شد. پیاده روی کنید و از بقیه جنبه‌های زندگی لذت ببرید. بگذارید کامپیوتر هم کمی استراحت کند!
ارسال نظر