در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۵۵۰۱
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۷
کودکان ابرپخش‌کننده‌ بیماری‌های واگیر مانند آنفلوآنزا هستند. آنها یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر در برابر ابتلا به بیماری های واگیر هستند ولی به نظر می‌رسد وقتی به کرونا مبتلا می‌شوند، بیماریشان وخیم نمی‌شود. کودکان حتی اگر خودشان بیمار نشوند می‌توانند ناقل ویروس باشند و آن را پخش کنند.

نرگس درودیان، خبرگزاری دانا، سرویس سلامت؛ هنوز معلوم نیست افراد آلوده به ویروس که علائم بیماری ندارند یا آنها که بیماری خفیفی دارند، تا چه حد آن را سرایت می‌دهند. ویروس کرونا هم مانند ویروس آنفلوآنزا منتقل می‌شود، از راه تنفس قطرک‌های حاوی ویروس که با سرفه و عطسه پخش می‌شوند یا دست زدن به اشیا آلوده مانند خودکار و دستگیره در.

 از این رو رعایت حداقل یک متر فاصله با دیگران و شستن دست قبل از لمس صورت یا خوردن غذا، خطر انتقال ویروس کرونا را کاهش می‌دهد اما رعایت این کارهای پیشگیرانه حتی برای بزرگسالان هم آسان نیست. کودکان تنها بین ۱ تا ۲ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا را تشکیل می دهند. کودکانی و نوجوانانی که به ویروس کرونا آلوده شده و در مقابل آن مصونیت پیدا کرده اند و اینکه آیا بچه‌ها پخش‌کننده کرونا هستند یا نه یکی از ناشناخته‌ها درباره این همه‌گیری است.

علائم کرونا در کودکان

رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول می گوید تمام علائم مربوط به سرماخوردگی در کودکان مانند تب، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد، بی‌حالی، سردرد و تمایل به خواب بیشتر می‌توانند علائم کووید ۱۹ در کودکان باشند.

به گفته زهره سخاوت پور مشکلات گوارشی مانند اسهال، استفراغ و درد شکم نیز می‌توانند از علائم کرونا در کودکان باشند.

وی با اشاره به موج چهارم کرونا گفت در موج‌های قبلی ابتلا و مرگ و میر مربوط به سالمندان بود ولی اکنون کودکان، نوزادان و گروه‌های سنی نوجوان و جوان هم درگیر هستند و مرگ در گروه سنی جوان و نوجوان اتفاق می‌افتد.

رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه علائم کرونا در بین کودکان غیراختصاصی است، گفت: اسهال و استفراغ از مهمترین علامت‌های ابتلا به کووید ۱۹ در بین کودکان هستند.

وی با بیان اینکه علائم کرونا در بین کودکان فصلی و به صورت آلرژی نیست، افزود: نباید منتظر علائم تنفسی برای کودکان باشیم اگرچه ممکن است فرد آبریزش بینی و دیگر علائم معمول  را نیز  داشته باشد و بعد از یک هفته دچار تب شود.

در صورتی که در کودکان علایم زیر مشاهده شد، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرد

در کودکان زیر یک سال تب بالا اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابر این در صورت تبی که با درمان‌های عادی پایین نیاید والدین باید با اورژانس تماس گرفته  و پزشک کرونا را نیز در لیست تشخیص‌های خود قرار دهد. علامت دیگری که بسیار شایع است و هر سال در فصل تابستان بسیاری از کودکان با آن مواجه می‌شوند، اسهال و استفراغ است و با توجه به اینکه اسهال و استفراغ نیز می‌تواند از علائم گوارشی کرونا باشد، اگر در حال حاضر در کودک اسهال و استفراغی اتفاق بیفتد که پزشک نتواند با درمان‌های عادی آن را بر طرف کند و یا با درگیری سیستم‌های دیگر بدن مانند سرفه و یا بروز دانه‌هایی بر روی پوست و یا زردی همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد.

بی میلی کودک نسبت به غذا خوردن و کاهش ادرار از علائمی است که والدین در صورت مشاهده باید نسبت به آن‌ها احساس خطر کنند، بروز این علائم به ویژه در کودکانی که با افراد مبتلا به کرونا در تماس بوده‌ و یا بدون وسایل حفاظتی در اماکن شلوغ حاضر شده‌اند، باید شک ما نسبت به ابتلای کووید ۱۹ را برانگیزد.

§ رنگ‌پریده شده، پوستش لکه‌دار شده و بدنش بسیار سرد است

§ وقفه تنفسی دارد، تنفس نامنظم است یا بسختی نفس می‌کشد

§ مشکل جدی تنفسی دارد، بسیار بی‌قرار است یا به چیزی عکس‌العمل نشان نمی‌دهد

§ لب‌هایش کبود شده

§ دچار تشنج شده

§ بیش از حد مضطرب و پریشان است، بی‌وقفه گریه می‌کند، گیج و بسیار خواب‌آلود شده (نمی‌توان بیدارش کرد) یا به چیزی عکس‌العمل نشان نمی‌دهد

 

§ لکه‌هایی روی پوستش ظاهر شده که با فشار از بین نمی‌روند

§ دچار درد بیضه شده است (بخصوص در پسران نوجوان)


ارسال نظر