در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۶۰۳۴
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۸
پس از شیوع بیماری مرگبار کرونا، مشاغل بسیاری تعطیل شده‌اند، اما کسب ‌وکارهای اینترنتی از این وضعیت، سود برده‌اند. کرونا در سال گذشته کسب‌وکارهای زیادی را به فضای مجازی آورد. آمارهای رسمی دو مرجع متفاوت، از افزایش ۲.۵ تا سه برابری کسب‌وکارهای مجازی خبر می‌دهد.
نرگس درودیان، خبرگزاری دانا، سرویس راهبرد؛کسب و کارهای اینترنتی به مجموعه فعالیتهایی گفته می شود که به صورت آنلاین و در بستر فضای مجازی از طریق اینترنت صورت می گیرد و عرضه کالا و خدمات به شکل رایگان یا در قبال دریافت هزینه را شامل می شود. امروز اینترنت بیشترین تغییرات در دنیای کسب و کار را ایجاد کرده و بر همین اساس تمایل به ایجاد شغل در بستر فضای مجازی روز به روز در حال گسترش است.

 یکی از تاثیرات مثبت کرونا بر کسب ‌و کارهای غیر برخط (سنتی) و ورود آنها به بازار آنلاین، یا همان تجارت الکترونیک است.  گزارش‌ها نشان می دهد، در سه‌ ماهه نخست سال۲۰۲۰، فناوری‌های نوین در جهان وارد عرصه جدیدی شده اند.

بررسی فعالیت‌های تجاری صورت گرفته، انجام بیش از یک میلیارد خرید را در  بیش از ۳۴ کشور نشان می دهد که این مساله از رشد انفجاری تجارت الکترونیک در سراسر جهان حکایت دارد.

به باور کارشناسان، سال جاری میلادی سبب شده است مسیر تجارت الکترونیک، پزشکی و دورکاری با تغییرات شگرفی روبرو شود.

بررسی یافته‌های کلیدی شاخص خرید در سه‌ ماهه نخست سال ۲۰۲۰ در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۹ با افزایش روبرو شده است.

آمارها نشان می دهد در سه ماه نخست ۲۰۲۰ به سبب شیوع ویروس کرونا، رعایت فاصله اجتماعی و همچنین حضور کمتر در محیط‌های عمومی میزان خرده‌فروشی در جهان با کاهش ۲۵ درصدی روبرو شد. این رقم در سه ماه دوم نیز با کاهش ۷۵ درصدی روبرو شده است.

رقابت سنگین کسب‌کارهای مجازی در سال ۱۴۰۰

عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی درباره چشم‌انداز این کسب‌وکارها در سال ۱۴۰۰ گفت: به ‌نظر می‌رسد با فروکش کردن همه‌گیری کرونا در سال جاری، خرید و فروش اینترنتی نیز افت کند، بنابراین لازم است کسب‌و کارهای آفلاین و افرادی که به عناوین مختلفی از جمله واسطه‌گری، فروشندگی در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی و سایر فعالیت‌های اقتصای در فضای مجازی ورود پیدا کرده‌اند به این نکته توجه داشته باشند که رقابت کسب‌وکارهای مجازی در سال جدید سنگین‌تر خواهد بود.

کدام کسب‌وکارهای مجازی پیروز رقابت سال جدید هستند؟

الفت‌نسب در پاسخ به این پرسش که چه کسب‌وکارهایی پیروز این رقابت در سال جدید خواهند بود، گفت: در این شرایط، سال گذشته با توجه به نیاز بازار، کسب‌وکارهای مختلفی راه‌اندازی شد و اگر کاهش احتمالی تقاضا را داشته باشیم به معنای مشتریان کمتر و رقابت شدیدتر بین کسب‌وکارهای مجازی خواهد بود. بنابراین در چنین شرایط خاصی چه کسب‌وکارهای آفلاینی که وارد فضای مجازی شدند و چه کسب‌وکارهایی که پیش از کرونا آنلاین بودند، با ایجاد ارزش افزوده بالاتر در این رقابت پیروز خواهند شد.

وی افزود: افزایش هزینه‌های دستمزد نیز برای کسب‌وکارهای مجازی عامل تعیین‌کننده‌ای است و پیشنهاد می‌شود این کسب‌وکارها در سال ۱۴۰۰ در هزینه‌ها محتاطانه عمل کنند و تاب‌آوری خود را بالا ببرند تا بتوانند با توجه به انتخابات ریاست جمهوری و سیاست‌های دولت جدید نیز به فعالیت خود ادامه دهند.

عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی درباره تأثیر انتخابات ریاست جمهوری بر این کسب‌وکارها گفت: با تغییر دولت، مجلس و تغییرات مدیریتی در کشور، بسیاری از مسائل تغییر می‌کند که در اغلب موارد کسب‌وکارها را با مشکلاتی همراه می‌سازد و در برخی موارد نیز این تغییرات، نتیجه خوبی را به وجود می‌آورد و امیدواریم در سال آینده اتفاق نامناسبی از این نظر رخ ندهد.

به نظر می‌رسد گسترش فعالیتهای اینترنتی و توسعه دیجیتال سبکی جدید در زندگی روزمره و کسب و کار در دوران کرونا را به وجود آورده باشد به نحوی که مشاغل سنتی جای خود را به مشاغل اینترنتی داده و صدور پروانه برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی رو به افزایش است.

در سالهای اخیر الکترونیکی شدن بسیاری از خدمات و عرضه کالا از طریق فروشگاههای آنلاین در بازار کار اثرگذار بوده و افزایش استقبال مردم و کارآفرینان از کسب و کارهای اینترنتی را به دنبال داشته است. موفقیت کسب و کارهای اینترنتی در دوران کرونا باعث شد تا بسیاری از سایتها و فروشگاههای آنلاین که شاید تا قبل از شیوع کرونا چندان مطرح نبودند، با معرفی خدمات و محصولات خود به مردم و جلب اعتماد عمومی، شناخته شوند و به سرعت رونق بگیرند.

 

ارسال نظر