در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۶۵۲۶
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
لکنت زبان یکی از اختلالی است که برخی از کودکان و بزرگسالان به آن مبتلا هستند. درمان لکنت زبان کودکان به اندازه‌ی درمان مشکلات دیگر از اهمیت زیادی برخوردار است و بهتر است با مراجعه به متخصص زودتر این مشکل برطرف شود تا از بروز مشکلات دیگر جلوگیری شود.
پردیس تاج، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛ به طور کلی باید بدانید که لکنت زبان معمولا در خردسالی و از سنین 2 تا 5 سالگی شروع می‌شود و تحقیقات نشان داده است که در پسران بیش‌تر از دختران بروز پیدا می‌کند. لکنت زبان می‌تواند به‌صورت موقتی بروز کند و سپس ناپدید شود. همچنین لکنت ممکن است به‌مدت چند هفته یا چندین سال طول بکشد. اغلب کودکان خودشان و بدون کمک تخصصی می‌توانند بر لکنتشان غلبه کنند اما برای برخی دیگر، لکنت ممکن است به وضعیتی دائمی تبدیل شود. وضعیتی که در مدرسه و در عملکرد بزرگسالی آنها اختلال ایجاد خواهد کرد.

خوب است بدانید لکنت زبان به دلایل مختلفی بروز می‌یابد و شناسایی علت آن به شما کمک می‌کند تا به فرزند خود کمک کنید.

علت‌های لکنت زبان :

۱- عوامل ژنتیکی: یکی از مهم‌ترین عوامل لکنت زبان، عوامل ژنتیکی و وراثت است. کودکانی که والدینشان دارای لکنت زبان است بیشتر از سایر کودکان در معرض لکنت زبان قرار دارند.

۲_ فیزیولوژی اعصاب: بعضی کودکان دچار لکنت زبان در فرایند تکلم و تعاملات مغزی دارای مشکلاتی در ماهیچه‌ها و اندام‌های مورد نیاز در گفتار هستند. این نقص‌های جسمانی ممکن است در اثر ضربه به مغز نیز به وجود آید.

۳_عوامل محیطی: عوامل محیطی علت دیگری است که در بروز لکنت زبان کودک نقش بسزایی دارد. عوامل محیطی نظیر: نگرانی، اضطراب، ترس‌های محیطی، جر و بحث والدین می‌تواند بر سلامت روان کودک تاثیر منفی بر جای بگذارد و منجر به لکنت زبان شود.

لکنت زبان نیز به انواع مختلفی تقسیم شود‌ که شایع‌ترین آنها موارد زیر می‌باشند:

۱_لکنت کلونیک: لکنت کلونیک، کودک یک حرف را که معمولا اولین حرف از یک کلمه است را با تاکید بیان می‌کند.

۲_لکنت تونیک یا توقف: لکنت دیگر، لکنت توقف است. کودکان در این لکنت فعالیت عضلات تلفظی برای چند ثانیه متوقف شده و فرد نمی‌تواند کلمه را ادا کند. پس از چند لحظه کلمه با تلاش و شدت زیاد ادا می‌شود. این لکنت در اثر انقباض عضلات حلق و حنجره به وجود می‌آید که این گرفتگی‌ها ریشه روانی دارد.

درمان لکنت زبان:

خوشبختانه لکنت زبان، از آن گروه اختلالاتی است که با مراجعه‌ی زود هنگام به متخصص و گفتار درمان می‌توان آن را درمان کرد اما والدین وظیفه دارند که برخورد مناسبی با کودک خود داشته باشند تا به بهبود سریعتر فرزند خود کمک کنند.

برای بهبود لکنت زبان کودک چه راهکارهایی وجود دارد؟

۱_از ترحم کردن بپرهیزید.
از ترحم کردن فرزند خود بپرهیزید. ترحم کردن سبب می‌شود کودک شما تصور کند مشکل بزرگی دارد در نتیجه اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد. باید به کودک خود کمک کنید تا اعتماد به نفس او افزایش یابد.

۲_ به فرزند اجازه‌ی حرف زدن دهید.
هنگامی که فرزند شما صحبت می‌کند به او توجه داشته باشید. ارتباط چشمی در هنگام حرف زدن کودک می‌تواند موثر باشد. با برقراری ارتباط چشمی به او نشان دهید که به صحبت‌هایش علاقه دارید و آن حرفی که می‌زند برایتان مهم است، نه اینکه چطور حرف می‌زند.

۳_اصلاح جملات را به عهده‌ی کودک بگذارید.
بسیاری از والدین به اشتباه تصور می‌کنند تصحیح کلمات و کامل کردن جملات کودک می‌تواند در بهبود لکنت زبان موثر باشد.
بهتر است که با صبر و حوصله به جملاتش گوش دهید و اگر در جمع هستید و فرزندتان علاقه‌ای به صحبت کردن ندارد او را مجبور نکنید.

۴_ در مورد لکنت زبان با او صحبت کنید.
اگر کودک از شما در مورد لکنت زبان خود پرسید و از نگرانی‌اش در این مورد می‌گوید، با آرامش برای او توضیح داده و بگویید که این امر ممکن است برای بسیاری از افراد به وجود بیاید و جای نگرانی نیست.


۵_عوامل محیطی را بررسی کنید.
همانطور که اشاره شد عوامل محیطی از عواملی است که می‌تواند در بروز لکنت زبان نقش داشته باشد‌.‌ اگر استرس و تنشی در محیطی وجود دارد آن را برطرف کنید و محیطی آرام برای کودک فراهم کنید.

۶- به متخصص مراجعه کنید.
از یاد نبرید که مراجعه‌ی زودهنگام به متخصص و دریافت درمان‌های لازم می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند و به درمان سریعتر کودک منجر شود. 
ارسال نظر