فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ تصمیم گیری فرآیندی است که همه ی ما در زندگی روزانه ی خود ، چه در خانه و چه در محل کار با آن مواجه هستیم. بعضی از تصمیمات ساده هستند و به کارهای روزمره مربوط می شوند ، اما بعضی از تصمیمات می توانند سرنوشت تان را تغییر دهند و شما را به اوج خوشبختی یا شکست و ناکامی سوق دهند .
کار آفرینی از جمله مشاغلی است که تصمیم گیری در آن از اهمیت خاصی برخوردار است. به طوری که با تصمیم گیری درست می توان موفقیت و شکست افراد را در این حوزه تعیین کرد و آنان را در رسیدن به اهدافشان یاری نمود.نکات زیر به شما کمک می کند تا تصمیمات بهتری را در این زمینه بگیرید.
تأخیر نداشته باشید
وقتی با تصمیم گیری تجاری مهمی روبه رو می شوید ، فقط به دلیل اینکه اجرای آن مشکل است ، آن را به تأخیر نیندازید. هرروز زمان مشخصی را برای فکر کردن به مزایا و معایب ، خطرات و نتایج واقعی تصمیم تان اختصاص دهید و در طول این مدت به تأثیرات متناوبی که تصمیم شما بر نتیجه می گذارد نیز فکر کنید.
خودخواهی و احساسات را کنار بگذارید
آگاهی از خود و احساسات شخصی ، قابلیتی است که در کارآفرینان وجود دارد..درواقع کار آفرینان به جای اندیشیدن به کمبود های فردی ، بر حقایق تمرکز می کنند و در نتیجه به تصمیم گیری های بهتری خواهند رسید.
از یک کارشناس سؤال کنید
با یک کارشناس متخصص مشورت نمایید و حقایق ، افکار و گزینه هایی که به آن ها فکر می کنید ، با او درمیان بگذارید.
برای بدترین شرایط برنامه ریزی کنید
ده دقیقه با خود خلوت کنید و بدترین شرایطی را در نظر بگیرید که ممکن است در ارتباط با تصمیم گیری تان اتفاق بیافتد. خطرات احتمالی را شناسایی کنید تا با خیال راحت تصمیم بگیرید. در صورت تصمیم گیری اشتباه ، به جای سرزنش کردن به علت فکر کنید و از آن درس بگیرید.
داده هایتان را با دقت انتخاب کنید
به دنبال داده های قابل اعتماد باشید تا قابلیت تصمیم گیری تان ارتقاء یابد . به جای کسب اطلاعات ازدوستان ، با کارشناسان مربوطه مشورت نمایید و داده هایی راکه در فرآیند تصمیم گیری به آن ها نیاز دارید ، با دقت انتخاب کنید.
نتایج و پیامدهای تصمیم گیری را پیش بینی کنید
یکی از روش های پربازده و خوب برای تقویت مهارت تصمیم گیری و اطمینان از درستی آن ، تمرین پیش بینی نتایج و پیامدهای هر تصمیم است.هرقدر پیش بینی نتایج بهتر ، بیشتر و به واقعیت نزدیک تر باشد ، مهارت شما در تصمیم گیری افزایش می یابد.
به علاوه از این طریق می توانید قبل از اقدام ، با نتایج مثبت یا منفی احتمالی تصمیم گیری خود آشنا شوید و قدرت پیش بینی و تقویت نتایج مثبت و کنترل پیامدهای منفی را افزایش دهید.