نمودار ابتلا و مرگ کرونا در ایران تاکنون سه قله و نقطه اوج را نشان می دهد، یکی در اسفند و فروردین ۹۸، دوم در تیر و مرداد ۹۹، سومین بار در آبان ۹۹ و خیز چهارم فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ رقم خورد. اکنون در تیر ماه ۱۴۰۰ نشانه های آغاز خیز پنجم از جنوب و جنوب شرق کشور دیده می شود.
خیز جدید افزایش موارد ابتلا و مرگ کرونا در ایران زمانی رخ می دهد که به گفته مسئولان وزارت بهداشت، نوع دلتای ویروس کرونا که از هند به کل دنیا گسترش یافت، به نوع غالب ویروس کرونا در ایران تبدیل شده است.
تهران گرفتار پیک پنجم کرونا شده است
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، استمرار و تسریع در روند واکسیناسیون را نیازمند لجستیک پایدار دانست و تامین منابع لازم برای این مهم را با هدف قطع زنجیره کرونا خواستار شد.
علیرضا زالی در جلسه شورای فرماندهی ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران که روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد، آخرین وضعیت کرونایی تهران، انجام تمهیدات لازم برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس دلتای هندی و روند ساخت و واردات واکسنهای کووید ۱۹ را تشریح کرد.
وی با اشاره به اینکه بدون تردید پیک پنجم کرونا در تهران شکل گرفته اظهار کرد: شواهد گواه این موضوع است که خیز پنجم کرونا با سویه دلتای هندی در حال شکل گیری است.
زالی با بیان اینکه تعداد مراجعان سرپایی با علامتهای مشکوک و یا قطعی ابتلاء به کرونا در سه هفته اخیر ۲۴ درصد رشد داشته از رشد شاخصهای ۱۵,۴ دهم درصدی بستری شدگان کرونایی در تهران خبر داد.
وی نسبت به افزایش مواردی بستری و پر شدن تختهای اختصاص یافته به مبتلایان به کرونا در تهران هشدار داد و گفت: امروز تنها در استان تهران ۵ هزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بخشهای بستری تحت درمان هستند و این در حالی است که موارد ترخیص با تعداد بستری شدگان در توازن منفی است.
تغییر در الگوی سنی مبتلایان، مراجعان و بستری شدگان مبتلا به کرونا یکی دیگر از مواردی بود که زالی به آن پرداخت و تسریع در روند واکسیناسیون گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ ساله را خواستار شد.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به افزایش شاخص عدد مولد پایه کرونا خاطرنشان کرد: عدد مولد پایه بر اساس وضعیت چرخش ویروس و سرایت پذیری محاسبه میشود، چنانچه این شاخص بالاتر از عدد یک باشد نشان دهنده وخامت وضعیت اپیدمی است، شاخص عدد مولد پایه در تهران ۱,۳ دهم است.
وی کاهش تردد غیرضروری، رعایت بییشتر پروتکل و اعمال محدودیتهای کرونایی را خواستار شد و تاکید کرد: متأسفانه به دلیل چرخش گونههای جهش یافته کرونا و عدم رعایت شیوه نامهها الگوی مراجعان خانوادگی است و تنها در بازه زمانی سه تا چهار روزه علائم ریوی تشدید میشود.
افزایش پیک مرگ کرونایی در تهران
با ورود به موج پنجم کرونا که به دلتا معروف شده است سازمان بهشت زهرای تهران در حالت آماده باش کامل قرار گرفت و کارکنان این سازمان که در طی ۱۷ ماه گذشته درکنار کادر درمان در صف اول مبارزه با کرونا قرار داشته اند برای پنجمین بار در ۵۱۰ روز گذشته وارد شرایط ویژه و بحرانی شدند.
سعید خال مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س)، با اشاره به اینکه پیک مرگ کرونایی شهر تهران به شدت رو به افزایش است و در حالت شیب تند رو به بالا قرار دارد، گفت: سازمان بهشت زهرا(س) تهران برای پنجمین بار در ۱۷ ماه گذشته آرایش بحرانی به خود گرفته و در آماده باش کامل قرار دارد و این درحالی است که در هفتههای گذشته در شرایط خطی و بین اعداد ۳۰ تا ۳۵ ثابت بودیم اما در روز های گذشته عدد متوفیان کرونایی تهران با افزایش چشمگیر همراه بوده است.
وی افزود : در حالی که در شهرهای قرمز به ویژه تهران کارکنان نهادها و دستگاههای دولتی و غیر دولتی در شرایط دورکاری قرار گرفتند، جهادگران خاموش سازمان بهشت زهرا(س) با برنامه ریزی در شرایط بحرانی به صورت دو و سه شیفت کاری و با رعایت بالاترین سطح پروتکل های بهداشتی به تکریم شهروندان و خدمات رسانی شایسته به مراجعین می پردازند.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) تنها راه مقابله با کرونا را رعایت پروتکل ها و فاصله اجتماعی عنوان و از شهروندان درخواست کرد به توصیه های مسئولان توجه کرده و با زدن ماسک و رعایت پروتکل ها از سلامت خود و دیگران محافظت کنند تا بتوانیم به یاری پروردگار از پیچ کرونای دلتا عبور کنیم.