همانند روزهای قبل سفر به استانهایی که وضعیت بحرانی به لحاظ شیوع ویروس دارند ممنوع خواهد بود و یا با محدودیتهایی رو به روست.
این ممنوعیتها برای تمام استانهای کشور با هر وضعیتی از بیماری کروناست و سعید نمکی وزیر بهداشت از مردم بارها خواهش کرده سفر نروند او گفت: اولاً من به عنوان وزیر بهداشت تقاضا کرده بودم که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بحث سفر را منتفی کرده و از مردم تقاضا کنیم که کمک و همراهی کنند. ما التماس کردیم که سفر نباشد. وزیر بهداشت در جمهوری اسلامی ایران همیشه باید خواهش کند، تمنا کند، دست ببوسد و پا ببوسد تا بلکه بتواند یک قدم بردارد. درحالی که در جاهای دیگر دنیا وقتی وزیر بهداشت بنویسد که فلان چیز آره یا خیر، دیگر تمام است.
نمکی گفت: تقاضا میکنم که حتی اگر همه دروازهها باز شد، حضرت عباسی سفر نروید. رفتن همانا و گرفتار شدن در این دام هم همان. نگذاریم خوزستانهای دیگری ایجاد شود. خطرناکترین عامل در چرخش ویروس موتاسیون یافته سفر است. حتی اگر بلیت و هتل مجانی هم برایتان فرستادند، این را بدانید که دارند برایتان ویزای بیماری و مرگ میفرستند.
سفرهای خانوادگی دروازه ورود به پیک چهارم کرونا
عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران با ابراز تاسف نسبت به تفاوت گفتار و عملکرد برخی مسئولان ستاد ملی کرونا درباره سفرهای خانوادگی اظهار کرد: از یک سو اعلام می شود قرار نیست کسی به سفر برود و از طرف دیگر همه امکانات سفر نوروزی و خرید بلیط برای مردم مهیا شده است.
محمدرضا محبوبفر در یک برنامه رادیویی با اشاره به شیوع کووید 19 درسطح کشور، گفت: ورودی شهرهای شمالی و مقاصد گردشگری در جنوب کشور با ممنوعیت تردد روبرو است، اما دفاتر خدمات مسافرتی تبلیغات وسیعی انجام میشود.
وی با بیان اینکه الگوی ابتلا به کرونا خانوادگی شده است و کشور وضعیتی نگران کننده دارد، ادامه داد: از جمله راه های انتقال این بیماری ازدحام جمعیت و دورهمی های خانوادگی است و تصور می کنم سفرهای نوروزی دروازه ورود به پیک چهارم کرونا خواهد بود.
شرایط کشور نیازمند سختگیری های بیشتر
دکتر مسعود یونسیان یک اپیدمیولوژیست، در رابطه با احتمال بروز موج پنجم کرونا در کشور گفت: تصور میکنم تغییر تعداد بیماران جدید مبتلا به کووید۱۹، بیشتر تابعی از تغییر رفتار ما است تا تغییر ماهیت و رفتار ویروس و بیشتر ما انسانها هستیم که با تغییر الگوی تماسهای فیزیکیمان، الگوی ابتلا را تغییر میدهیم.
وی با تاکید بر اینکه ویروس هم تاکنون تغییراتی داشته است، اظهار کرد: جهش اخیر ویروس که در چندین کشور کشف شده و همچنین جهش دیگر ویروس در اردیبهشت ماه سال جاری، هر دو باعث تغییر در رفتار و ساختار ویروس و در نتیجه افزایش میزان سرایتپذیری شدند و می توانند در افزایش تعداد بروز موارد جدید و متعاقبا در بروز امواج بیماری نقش داشته باشند، اما به نظر می رسد عامل بسیار مهم دیگر و یا حتی شاید عامل مهمتر در این میان، تغییر در رفتار ما انسانها است.
هر زمان که بیماری به اوج میرسد مردم و مسئولین سختگیری بیشتری میکنند و در نتیجه انتقال بیماری کاهش مییابد و هر زمان که اوضاع به شرایط عادی نزدیک میشود با شیوع پدیده عادی انگاری، رفتار ما تغییر میکند و بدون ملاحظه موارد احتیاطی در گردهماییها، تجمعات، مراکز شلوغ خرید، و . . . شرکت میکنیم که عامل بسیار مهمی برای انتقال بیماری است.
وی افزود: مشاهدات ما در مورد تعداد موارد جدیداً تشخیص داده شده نشان میدهد متاسفانه در برخی استانها و نیز در مجموع در کل کشور، افزایش تعداد موارد جدید در هفتههای اخیر مشهود است و فعلا نمیدانیم آیا این موضوع صرفا ناشی از تغییر رفتار ما است و یا ناشی از تغییر گونه قالب ویروس است و یا هر دو عامل همزمان نقش دارند. آنچه که اهمیت دارد، ضرورت افزایش سختگیریها و کاهش تماسهای ما است برای اینکه شاهد ابتلا و از دست رفتن تعداد بیشتری از افراد جامعه نباشیم.