در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۹۰۲۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
تعلیم و تربیت فرزندان، یکی از مهمترین وظایف والدین است. گاهی اوقات ممکن است که کودک، مرتکب کار اشتباهی شود و به دنبال آن، فحاشی و بد دهنی کند. در چنین شرایطی والدین نمی‌دانند باید چه واکنشی نسبت به بد دهنی فرزند نشان دهند؟
پردیس تاج، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛ در چنین شرایطی والدین نمی‌دانند باید چه واکنشی نسبت به بد دهنی فرزند نشان دهند و گاهی واکنش‌هایی را نسبت به رفتار فرزند خود انجام می‌دهند که تنها سبب تشدید رفتار اشتباه و فحاشی می‌شود.

پیش از هر چیزی لازم است بدانید که شما به عنوان والد، مهمترین الگوی تربیتی برای کودکتان هستید. تا زمانی که در رفتار والدین، تغییری ایجاد نشود، کودک نیز به همان صورت باقی می‌ماند‌‌.
بعد از والدین، تلویزیون، شبکه‌های اجتماعی، بازی‌های کامپیوتری، ارتباط با همسالان و ... از دیگر مواردی می‌باشند که در فحاشی و رفتار نامناسب کودک نقش بسزایی دارند.

مهمترین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که کودکان سنین پیش دبستانی، معنای ناسزا را نمی‌دانند تنها می‌دانند‌ زمانی که این کلمات را به کار می‌برند توجه والدین را به سوی خود جلب می‌کنند.

چگونه با کودک بد دهن برخورد شود؟
۱- رفتار بی ادبانه را مشخص کنید.

مهمترین مسئله در برخورد صحیح با کودک بد دهن این است که در ابتدا باید رفتار نامناسب را برای کودک مشخص کنید. گاهی اوقات کودکان نمی‌دانند رفتار اشتباه می‌کنند یا حرف ناشایست می‌زنند. برای او توضیح دهید که به جای حرف بد، چه کلمه‌ای را جایگزین کند.

۲- نسبت به فحاشی و رفتار بد بی توجه باشید.
کودکان به دنبال جلب توجه هستند و هر گونه واکنش شما چه مثبت باشد چه منفی، آن را تقویت می‌کند. بنابراین هنگامی که از کودکتان رفتار اشتباهی می‌بینید سعی کنید به آن بی توجه باشید تا آن رفتار تکرار نشود.

۳- الگوی خوبی برای فرزندتان باشید.

کودکان، مقلدان خوبی هستند و اغلب همان رفتاری را انجام می‌دهند که والدین انجام می‌دهند از این رو، تغییر و اصلاح رفتار والدین یکی از مهمترین گام‌هایی است که می‌توان در جهت تغییر رفتار کودک برداشت.

نکته مهم: کودکانی که از سوی والدین احترام و محبت دریافت می‌‌کنند خودشان نیز به والدین احترام می‌گذارند بنابراین احترام به فرزندتان را نادیده نگیرید.


۴- دلیل بد دهنی کودک را پیدا کنید.
چنانچه از آن دسته والدینی هستید که به فرزند خود احترام می‌گذارند و رفتار اشتباهی مرتکب نمی‌شوید بهتر است به دنبال علت و دلیل بد دهنی کودک خود بگردید. همانطور که اشاره شد تلویزیون، بازی‌های کامپیوتری و ارتباط با همسالان و ... موارد دیگری هستند که در پرورش رفتار بد کودک نقش دارند.

۵- قوانینی را تعیین کنید.
در صورتی که بد دهنی و رفتار اشتباه کودک تداوم داشته باشد. لازم است که قوانینی را وضع کنید و پس از کار اشتباه و بد دهنی کودک آن را اجرا کنید.
توجه داشته باشید که بی توجهی نسبت به اجرای قانون، سبب تکرار بد رفتاری کودک می‌شود.
به طور مثال می‌توانید قلکی را در نظر بگیرید البته برای این کار لازم است که فرزندتان مقداری پول داشته باشد تا در صورت بد دهنی مقداری از آن پول را در قلک بیندازد. توجه داشته باشید که محتوای این قلک را برای سرگرمی یا خرید تنقلات استفاده نکنید و مثلاً برای پرداخت قبض ها از آن استفاده کنید.
از دیگر کارهایی که می‌‌شود انجام داد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- اخراج کردن: بچه های زیر 7 سال را به هنگام حرف بی ادبانه یا رفتار اشتباه تا زمانی که رفتار یا زبانشان را اصلاح نکردند باید از جمع خارج شوند. برای این کار مطمئن شوید کودک به جایی که می‌رود توجهی را از کسی دریافت نمی‌کند. برخی از والدین  محل خاصی را برای این کار در نظر می‌گیرند.

۲- محرومیت از روابط خانوادگی یا دوستان: در کودکان بالای 10 سال می‌توان آنها را از حضور در میهمانی‌ها یا دورهمی‌های دوستانه محروم کرد.

۳- محرومیت از مکالمات تلفنی یا استفاده از تلویزیون و کامپیوتر: برای بچه های بین 12 تا 16 سال می‌توان از محرومیت تماس با دوستان، تماشای تلویزیون یا استفاده از کامپیوتر بهره گرفت.

۶- رفتار مثبت کودکتان را تشویق کنید.
در صورتی که رفتار مثبت کودک تقویت نشود و مورد توجه والدین قرار نگیرید کودک به سمت بد رفتاری می‌رود چرا که از این طریق می‌تواند توجه والدین را به دست آورد. بنابراین زمانی که فرزندتان کار مثبتی انجام می‌دهد او را تقویت کنید و به او احترام بگذارید‌.
ارسال نظر