در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۹۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۸
قبل از اینکه کودک را متهم به رفتارهای نامناسبش بکنید ، بد نیست نگاهی به رفتارهای خودتان بیاندازید؛ هیچ کودکی از بدو تولد اینگونه نیست و ممکن است اشتباهات رفتاری والدین آن هارا غرغرو کرده باشد. فراموش نکنید که محیط اطراف کودک بر کوچک ترین رفتارها و عادات کودک تأثیر گذار است و هررفتار یا واکنش کوچکی از طرف والدین می تواند باعث شکل گیری رفتارهایی در کودک شود که تغییر آن ها در آینده کار آسانی نخواهد بود.

فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ برخی از کودکان هر خواسته ای را با غرغر کردن و جیغ زدن بیان می کنند و تا زمانی که به خواسته ی خود نرسند ، به این کارشان هم چنان ادامه می دهند. از درخواست خوراکی مورد علاقه شان گرفته تا تماشای برنامه تلویزیونی مورد علاقه.

قبل از اینکه کودک را متهم به رفتارهای نامناسبش بکنید ، بد نیست نگاهی به رفتارهای خودتان بیاندازید؛ هیچ کودکی از بدو تولد اینگونه نیست و ممکن است اشتباهات رفتاری والدین آن هارا غرغرو کرده باشد. فراموش نکنید که محیط اطراف کودک بر کوچک ترین رفتارها و عادات کودک تأثیر گذار است و هررفتار یا واکنش کوچکی از طرف والدین می تواند باعث شکل گیری رفتارهایی در کودک شود که تغییر آن ها در آینده کار آسانی نخواهد بود.

اما بهانه گیری کودک به عوامل دیگری نیز وابسته است که در ادامه به مهم ترین آن ها می پردازیم:

مهم ترین دلایل بهانه گیری کودک

خستگی

گرسنگی

بیان خواسته خود

ترس یا اضطراب

مقاومت در برابر تغییر

کسل شدن و بی حوصلگی

بیماری یا درد

سردرگمی

ناراحتی از پیروی کردن خواسته های والدین

احساس عدم راحتی

راهکارهای مهم در برخورد با کودک غرغرو

روی حرف خود بمانید

هرگز در مواجهه با کودک غرغرو نظر خودرا عوض نکنید و به او پاداش ندهید. حتی اگر خواسته ی او در دسترس تان باشد ، در صورت تغییر حرف تان ، کودک یاد می گیرد که غرغر کردن اورا به خواسته هایش می رساند.

آرامش خودرا حفظ کنید

حفظ آرامش در این شرایط اصلا کار ساده ای نیست. اما تلاش کنید با لحنی آرام جواب تان را به درخواست کودک تکرار کنید تا از نق زدن و غرغر کردن دست بردارد.

اورا سرگرم کنید

اگر کودک از خستگی و بی حوصلگی نق نق می کند ، اورا با یک بازی یا فعالیت هیجان انگیز سرگرم کنید . در بیشتر مواقع مسأله خود به خود حل می شود.

تشویق را فراموش نکنید

هنگامی که کودک با صدایی آرام و منطقی خواسته اش را با شما مطرح می کند ، اورا تحسین کنید.اگر می توانید هنگامی که کودک خواسته اش را به آرامی با شما درمیان می گذارد ، نیازش را برآورده سازید.

بی توجهی کنید

پس از یکبار پاسخ دادن به خواسته ی کودک ، نق زدن و غرغر کردن اورا نادیده بگیرید. بهترین واکنش این است که کمی از او فاصله بگیرید و مشغول کار دیگری شوید تا او بفهمد که شما به غرغر هایش گوش نمی دهید. در این مدت سعی کنید واکنشی به رفتارهای او نشان ندهید.

کمتر " نه " بگویید

سعی کنید تعداد " نه "هایی که به کودک می گویید را کاهش دهید. هرزمان که می توانید بله بگویید و زمانی که مطمئن نیستید ، از شاید استفاده کنید. گاهی اوقات نیز می توانید یک بله زمان بند بگویید. برای مثال در پاسخ درخواست او به خوردن شیرینی بگویید : بله می توانی بعد از شام یک شیرینی خوشمزه هم بخوری.

به کودک توجه کافی نشان دهید

گاهی اوقات غرغر کردن کودک تنها برای جلب توجه شماست . بنابراین لازم است که به او توجه کنید ، کارتان را متوقف سازید و دقایقی را به صحبت های او گوش دهید.

به نیازهای جسمی اش توجه کنید

به حالات کودک توجه کنید. آیا خسته است ؟ گرسنه است ؟ یا خوابش میاید ؟ هریک از این عوامل می تواند موجب تحریک غرغر کردن کودک شود. گاهی اوقات با برطرف کردن نیازهای جسمی کودک می بینید که حالش نیز بهتر می شود.

ارسال نظر