در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۰۵۲۱
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۱
روند نزولی بیماری کرونا در اغلب نقاط کشور همچنان ادامه دارد و آمارها نشان می‌دهد پیک پنجم با فعالیت ویروس دلتا تقریباً فروکش کرده است. مسئولان سلامت کشور واکسیناسیون گسترده را عامل این اتفاق مهم می دانند.

نازنین دادور، خبرگزاری دانا، سرویس سلامت؛  پس از مدت ها از آغاز خیز پنجم کرونا که از تیر ماه‌ آغاز شد، شمار روزانه این ویروس روند کاهشی گرفته و ریزش حدود ۹۰ مورد مرگ دلیل بر این امر است.

شمار تلفات کرونا روز پنجشنبه ۲۵ شهریور ماه ۴۵۳ نفر بود اما روز جمعه ۲۶ شهریور به ۳۶۴ و شنبه ۲۷ شهریور به ۳۵۵ نفر رسید. بدون شک این امر در پی ورود میلیونی واکسن به کشور و تسریع و رکوردزنی واکسیناسیون، که سبب عبور خیز پنجم و مرگبار کرونا از کشور شد، اتفاق افتاده است.

بر اساس اپلیکیشن ماسک، با عبور اکثر مناطق کشور از قله موج پنجم و کاهشی شدن روند بستری، تهران و بسیاری از شهرها از وضعیت قرمز کرونا خارج شدند و اکنون ۵۷ شهرستان قرمز، ۲۳۸ شهرستان نارنجی، ۱۳۶ شهرستان زرد و ۱۷ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

موج پنجم کرونا که از تیر ماه از جنوب کشور آغاز شده بود برای چند بار رکورد تلفات روزانه را جابجا کرد و دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ به بالاترین رکورد رسید.  در همین خیز و در چنین روزی تعداد تلفات کرونا طی ۱۸ ماه از ۱۱۵ هزار نفر گذشت و پس از مدت ها از آغاز خیز پنجم کرونا، شمار روزانه این ویروس روند کاهشی گرفته است.

اکنون سامانه نوبت‌دهی واکسن برای افراد ۱۸ سال به بالا در استان‌های قم، کرمانشاه و همدان باز شد و به دستور وزیر بهداشت، افراد ۱۸ سال به بالا ساکن استانهای قم، کرمانشاه و همدان که در این استان‌ها دارای پرونده بهداشت هستند می‌توانند با مراجعه به سامانه نوبت‌دهی salamat.gov.ir زمان و محل تزریق واکسن را انتخاب کنند.

بدون شک ورود میلیونی واکسن به کشور و تسریع و رکوردزنی واکسیناسیون سبب تغییر و بهبود وضعیت کرونا در کشور شده است.  اکنون پنجاهمین محموله واکسن کرونا وارد کشور شده و طبق آمار گمرک ایران، مجموع واردات واکسن کرونا از ۵۰ میلیون دز عبور کرد.

در ۴۹ محموله قبلی، حدود ۴۷ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است و حدود ۴۵ درصد از کل واکسن‌های وارداتی در شهریور ماه و ۵۵ درصد دیگر در هفت ماه گذشته وارد کشور شده است اما باوجود شتاب در واردات واکسن و تزریق آن به جمعیت کشور که بزودی دانش آموزان نیز مانند دانشجویان به چرخه واکسیناسیون افزوده می شوند، نباید از خیز ششم کرونا که در آبان ماه ممکن است آغاز شود، غافل شد.

به گفته بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همانطور که قبلا قول داده شد تا پایان شهریور ماه ۵۰ میلیون دُز و در مهر ماه ۴۰ میلیون دُز واکسن به کشور وارد می‌شود البته این میزان واردات علاوه بر تولیدات داخلی است و ما سعی می‌کنیم که همه مردم واکسن کرونا را در اسرع وقت دریافت کنند.

تاثیر واکسیناسیون علیه کرونا در کاهش مرگ و میر اثبات شده است

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: از زمان آغاز واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹، شاهد مرگ و میر دریافت کنندگان واکسن علیه این بیماری نبوده ایم و این امر نشانگر تاثیر واکسیناسیون است.

مهرزاد لطفی شنبه در سیصد و هشتاد و ششمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹،افزود: بیشتر مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ در شرایط فعلی به افراد غیر واکسینه و یا افرادی که هنوز موفق به دریافت واکسن نشده اند، اختصاص دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تمام واکسن‌ها مقاومت بالایی در برابر کرونا دارند، افزود: اثربخشی واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ موجب کاهش مرگ و میر و جلوگیری از بستری می شود، بنابراین شهروندانی که پیامک نوبت دهی واکسیناسیون دریافت کردند، حتما در زمان تعیین شده به مراکز واکسیناسیون مراجعه و واکسن دریافت کنند.

لطفی بیان کرد: شهروندانی که پیامک نوبت دهی واکسیناسیون دریافت نکرده اند، از مراجعه به مراکز واکسیناسیون خودداری کنند، زیرا باعث تاخیر در امر واکسیناسیون می شود.

او تنها راه نجات در این شرایط فوق بحرانی فعلی را رعایت پروتکل‌های بهداشتی دانست و با توجه به شیوع ویروس دلتای هندی، بر رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی در برابر این ویروس تاکید کرد و افزود: مشارکت و همکاری بیش از پیش مردم با مجموعه سلامت در رعایت دستورالعمل های بهداشتی، باعث خروج از این بحران می شود.

لزوم پوشش ۹۰ درصدی واکسیناسیون در برابر دلتا کرونا

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر واکسیناسیون بر کاهش تعداد فوتی‌های کرونا، تاکید کرد: البته در نوع دلتای ویروس باید پوشش واکسیناسیون را به ۹۰ درصد برسانیم.

دکتر ایرج حریرچی، درباره آخرین روند واکسیناسیون، گفت: واکسیناسیون به خوبی پیش خواهد رفت، اما در دو سه هفته آینده میزان واکسیناسیون آن گونه نیست که پوشش وسیعی بدهد؛ به همین علت مقامات مسئول مکررا اعلام کردند با واکسن‌های خارجی و داخلی باید واکسیناسیون را سرعت دهیم.

وی افزود: از زمانی که ویروس دلتا وارد کشور شده، سرعت واکسیناسیون هم افزایش داشته است و اگر بخواهیم اثرات واکسیناسیون را مقایسه کنیم، باید فکر کنیم که اگر واکسیناسیون انجام نمی‌شد، تعداد فوتی‌ها چقدر می‌شد؟ الان خوشبختانه با توجه به اینکه در سن بالای ۶۰ سال به پوشش بالای ۸۵ درصد رسیدیم و در رده سنی ۶۵ تا ۷۰ سال به پوشش ۹۶ درصدی رسیدیم و میزان مرگ و میرمان در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل توجهی کاهش یافته است ولی متاسفانه در گروه سنی پایین‌تر هنوز کاهش قابل توجهی نداشتیم و در گروه پزشکی و پرستاری هم که واکسیناسیون کامل است، اثرات کاهش مرگ و میر را می‌بینیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر پیش‌تر برای نوع ووهان ویروس یا سایر جهش‌ها پوشش ۷۰ درصدی مدنظر بود، برای نوع دلتا پوشش ۹۰ درصدی مدنظر است.


ارسال نظر