در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۲۱۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۹
پروفسور زاهد حسن، برگزیده چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) پروژه خود را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی جایزه مصطفی (ص)، پروفسور زاهد حسن برگزیده چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) در هشتمین نشست استپ با اشاره به وجود دو نوع ماده در فیزیک از نظر الکتریکی و فلز (که جریان الکتریسته از آنها عبور می کند) یا عایق بودن مواد گفت: مواد توپولوژیک رفتارهای متفاوتی از این جهت دارند، این مواد در حجم عایق ولی در سطح فلز هستند.

پروفسور حسن اشاره کرد: ما در ابتدای آزمایش‌ها در سال‌های ۲۰۰۷ نمونه هایی از مواد مختلف در آزمایشگاه داشتیم که بعد از تلاش و آزمایش برای عایق کردن، همچنان روی سطح عایق بودند و جریان برق از آنها عبور می‌کرد.

وی ادامه داد: ما بر اساس فرضیاتی از روی تئوری‌های فیزیک همان سال‌ها متوجه شدیم دلیل این امر توپولوژی است.

به گفته وی البته موضوع توپولوژی در دهه ۱۹۸۰ میلادی در فیزیک مطرح بود؛ اما در مورد موادی بود که میدان مغناطیسی توی آنها وجود داشت، وقتی میدان مغناطیسی در یک ماده باشد فیزیک مواد متفاوت است و تحت سیستم‌های وارونی‌زمانی نیستند.

وی در ادامه به تلاش‌ها برای تولید عایق‌های توپولوژیک اشاره کرد و جذابیت عایق‌های توپولوژیک را وجود جریان وارونی زمانی دانست.

پروفسور زاهد حسن در ادامه به استمرار آزمایش‌ها برای ساخت مواد توپولوژیک با خاصیت آهن‌ربایی اشاره کرد؛ موادی که توپولوژیک و هم آهن‌ربایی هستند.
ارسال نظر