در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۳۳۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵
مطمئناً شما در دوره‌ای از زندگی خود دچار ناراحتی سردرد شده‌اید. درد تپنده و تندی را که روال زندگی شما را مختل می‌کند و به نظر می‌رسد بهتر نمی‌شود به خاطر دارید؟ اکنون شدت و زمان آن درد را دو برابر کنید و آنچه شما می‌گیرید یک اختلال سر درد به نام میگرن یا سردرد میگرنی است.

نازنین دادور، خبرگزاری دانا، سروی سلامت و سبک زندگی؛ میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید می‌شود و احساس تپش در یک طرف سر ممکن است چندین ساعت طول بکشد و ممکن است تا چند روز ادامه یابد. معمولا شامل سردردی همراه با حالت تهوع است. استفراغ، حساسیت به نور، بو یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی و سوزن سوزن شدن یا بی حسی صورت، دست ها یا پاها.

حملات میگرنی ممکن است بدون هشدار به طور ناگهانی بروز کند یا ممکن است عوامل محرک مشخصی مانند حذف یک وعده غذایی، قرار گرفتن در معرض دود یا آلودگی هوا یا دوره قاعدگی و تغییر سطح هورمون‌ها باعث ایجاد این بیماری شوند.

حملات میگرن یا سردرد میگرنی چند روز طول میکشد؟

بیشتر حملات میگرن از ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد. اگرچه درمان موثر می‌تواند آنها را به چند ساعت کوتاه کند. از طرف دیگر، برخی از حملات میگرنی می‌توانند حتی بیش از ۷۲ ساعت ادامه داشته باشند.

داشتن میگرن می‌تواند ناتوان کننده باشد و منجر به از دست دادن روزهای مدرسه یا کار، بهره‌وری کم در مدرسه یا کار، عدم توانایی انجام مسئولیت‌های خانه و از دست دادن فعالیت‌های خانوادگی، اجتماعی و اوقات فراغت شود.

علت میگرن چیست؟

احتمالا برای شما نیز این سوال مطرح شده است که علت میگرن چیست؟ باید توجه داشته باشید که هنوز علت اصلی آن ثابت شده نیست اما در علائم شناخته شده به عنوان حمله میگرنی، برخی از پزشکان معتقدند مغز افرادی که میگرن دارند نسبت به مغز افرادی که این بیماری را ندارد، در برابر محرک‌های محیطی مانند استرس یا اختلال خواب واکنش شدیدتری نشان می‌دهد.

میگرن، یکی از پنج بیماری شایع در ایران

مدیر بخش سردرد بیست و سومین همایش نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران گفت: براساس مطالعات انجام شده درمناطق مختلف کشور، آمار سردردهای میگرنی در ایرانیان بالاتر از میانگین جهانی است.

بیماری نورولوژیک میگرن دارای علائم متفاوتی از جمله سردرد شدید و طاقت فرسا است و جزو پنج بیماری شایع در ایران محسوب می‌شود.

دکتر منصوره تقاء درجمع خبرنگاران بابیان اینکه سردرد بیشترین علت مراجعه بیماران به متخصصان مغز و اعصاب است افزود : حدود 10 درصد مردان و 20 درصد زنان ایرانی مبتلا به سردردهای میگرنی هستند اگر چه برای قطعی کردن میزان شیوع به مطالعات گسترده تر در کشورنیاز است.

وی با بیان اینکه تقریبا 10میلیون ایرانی فقط به سردرد میگرنی و تعداد بیشتری از این عدد به سردردهای تنشی مبتلا هستند گفت: یک و نیم میلیون نفر در ایران سردرد مزمن دارند به این معنی که بیش از نیمی از روزهای یک ماه دچار سردرد می شوند.

دکتر امیررضا عظیمی دبیر بیست و سومین همایش نورولوژی والکتروفیزیولوژی بالینی ایران نیز در این همایش با اشاره به اینکه تشخیص بیماری های عصبی عضلانی به کمک سونوگرافی نخستین بار در کشور در این همایش به متخصصان ارائه می شود گفت: همچنین در این کنگره جدیدترین درمان های صرع و تشنج بیماری های عصبی عضلانی ، سردرد ، اختلالات حرکتی از قبیل پارکینسون و اختلالات حافظه به خصوص آلزایمر مطالب جدید ارائه می شود.

وی افزود: همچنین کارگاه های تخصصی همزمان درباره داروهای تزریقی به بیماران دچار اختلالات حرکتی و درمان های جدید سردرد و روش های تشخیصی جدید در بیماری های عصبی عضلانی در آنها نیز به متخصصان ارائه می شود .

دکتر عظیمی با اشاره به اینکه در گذشته بیماری های مغز و اعصاب در شمار بیماری های غیرقابل درمان بود گفت: باتوجه به نام گذاری دهه نخست قرن 21 با عنوان"دهه مغز" ،پیشرفت های علمی صورت گرفته در این حوزه به ویژه روش های تشخیصی نوین و ورود داورهای جدید درمان بیماری های مغز و اعصاب به بازار دارویی جهان ، رشته نورولوژی بیشتر مورد توجه مجامع علمی پزشکی قرار گرفته که برپایی همایش های علمی باهدف معرفی این دستاوردها اهمیت بیشتری یافته است.

 

ارسال نظر