مجید یوسفی؛ خبرگزاری دانا، گروه فرهنگ؛ نرخ باروری در ایران متأثر از سیاستهای اشتباه تنظیم خانواده و با اجرای دقیق و بیقیدوشرط طرحهای منسجم نهادهای بینالمللی در کشورمان از بیش از 6 فرزند در دهه 60 به کمتر از 2 فرزند در اواخر دهه 90 سقوط کرده است؛ این اتفاق دهشتناک بهمعنایافزایش خانوادههای "تکفرزند و بیفرزند" است.
در این مستند اشاره می شود که از مهم ترین علل گرایش به تک فرزندی، وقت نداشتن والدین و تمرکز امکانات جهت رشد یک فرزند است یعنی اگر سرمایه والدین به دو فرزند تقسیم شود میزان موفقیتش 50 درصد کاهش می یابد. وبه همین دلیل تمام تخیلات و تمایلات والدین متمرکز بر آن تک فرزند می شود. امر و نهی زیاد می شود و بچه به سمت خشونت و پرخاشگری رفته و از فضای مجازی برای تخلیه عواطف خود استفاده می کند.
مستند، ابتدا به دنبال علل تک فرزندی از نگاه مردم می رود. مشکلات اقتصادی و مالی، بی پولی، عدم وقت گذاشتن برای فرزند و ترجیح دادن صرف امکانات برای یک فرزند در جهت موفقیت او در آینده از دلایل تک فرزندی مردم است.
مستند در نگاهی دیگر به سمت کارشناسان جمعیت رفته و به عواقب تک فرزندی اشاره کرده است.
از مهم ترین آسیب های تک فرزندی اشاره شده در این مستند، عدم تجربه ی اختلاف سلیقه داشتن در عین دوست داشتن همدیگر زیر یک سقف است؛ این آسیب خودش را در زمان ازدواج تک فرزندها خودش را بیشتر نمایان می کند و با اولین دعوا و اختلاف فکر می کنند همه چیز تمام شده و به طلاق فکر می کنند.
در این مستند سعی شده علاوه بر آسیب های تک فرزندی به مزیت های چند فرزندی نیز اشاره شود.
مستند به سراغ سالمندان هم رفته و از نتایج چند فرزندی شان از آنها سوال می پرسد که نشان از رضایت آنها از چند فرزندی دارد.