پدران و مادران نیز همواره در این موارد گله مند بوده و برای اصلاح این رفتار بچه ها معمولا به هر روشی متوسل می شوند. در اغلب موارد تنبیه کارساز نبوده و بچه ها کماکان به رعایت نظم و روش های معمول چندان علاقه ای نشان نمی دهند.
لازم به ذکر است که عدم رعایت نظم توسط کودکان موضوعی نیست که مقطعی بوده و در رفتارهای آینده آنان بی تأثیر باشد ، بلکه عادت های رفتاری از کودکی شکل گرفته و در آینده ابعاد مختلف زندگی کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد. لذا تصحیح آن جزو وظایف اصلی والدین به شمار می رود.
راهکارهای زیر به شما کمک می کنند تا کودکان را به رعایت نظم تشویق کنید:
الگوی خوبی برای آنان باشید
به یاد داشته باشید که کودکان از آنچه انجام می دهیم ، بیشتر از آنچه می گوییم تأثیر می پذیرند. پس سعی کنید الگوی خوبی برای آنان باشید . زیرا آنچه راکه ما به طور معمول انجام می دهیم ، از آن الگو گرفته و به اصول و ارزش های آنان تبدیل می شود.
کودک را تشویق کنید
با وجود اینکه تنبیه و مجازات بخش عمده ی توجه اغلب والدین در مقوله ی آموزش نظم به کودکان است ، ولی خوب است بدانید که همواره از تقویت نقاط مثبت فرزندتان نسبت به تنبیه کارهای بد دستاوردهای بیشتری خواهید داشت.
در انجام کارهامشارکت کنید
نظارت کردن به صورت آمرانه هیچ گاه به خوبی یک همکاری فعالانه تأثیر گذار نیست. ابتدا خودتان کارهارا شروع کنید تا کم کم ان ها نیز ترغیب به تشویق کردن شوند. گاهی کودک در انجام کارهایش نیاز به کمک دارد و نباید این کمک را از او دریغ کرد.
هنگامی که کودک درخواست کمک می کند و ما با آغوش باز آن را می پذیریم ، کودک درس های مفیدی می آموزد ، متوجه می شود کمک خواستن از دیگران اشکالی ندارد. در ضمن یاد می گیرد که بدون انتظار به دیگران کمک کند.
به فرزندتان حس مالکیت ببخشید
بچه هایی که احساس می کنند یک مکان مخصوص به خودشان است ، تمایل بیشتری به تمیز نگه داشتن آن دارند. روش هایی پیدا کنید تا آزادی بیشتری بر ظاهر و مکان وسایل شان داشته باشند.
توصیه های ایمنی و بهداشتی به آن ها بدهید
عوامل بیماری زایی از قبیل زباله ، ظروف کثیف و لباس های چرک و هم چنین مخاطرات سلامتی مانند لیوان های شکسته و وسایل سد راه را به بچه ها گوشزد کنید و به آن ها بفهمانید که مرتب بودن مانع از بروز این خطرات می گردد.
قوانین روشن و مشخصی داشته باشید
اگر قوانین شما واضح نباشد یا فقط وقتی کسی آن را زیر پا می گذارد ، وجودشان مطرح شود ، کودک شما برای درک و رعایت آن ها با مشکل مواجه خواهد شد. پس سعی کنید زمان مناسبی را پیدا کنید و با آرامش قوانین را برای آنان شفاف سازی نمایید.
پیامدها و عواقب کارهارا به آن ها گوشزد کنید
بهتر است بچه ها را با عواقب کارهایشان آشنا سازید تا با عواقب و پیامدهای طبیعی اعمال و کردارشان مواجه شوند.
کودکی که دائما انجام تکالیفش را فراموش می کند و مادرش مدام تکالیفش را انجام می دهد ، هرگز نخواهد آموخت که وسایل شخصی و متعلقاتش را خودش هر روز جمع و آماده سازد.