فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ بسیاری از مردم افراد درونگرا را افرادی سرد ، جامعه ستیز ، خجالتی و تنها تصور می کنند و اغلب به این افراد لقب افسرده داده می شود. درحالی که در حقیقت این طور نیست. درواقع درونگرایی یک ویژگی شخصیتی است که در یک سوم افراد دیده می شود. اما به دلیل اینکه کمتر در معرض دید هستند ، بسیاری از آن ها به چشم نمی آیند.
خصوصیات افراد درون گرا
ترجیح می دهند به تنهایی کار کنند
اگر از کارهای تیمی و گروهی بیزار هستید و این قبیل کارها به نظرتان خسته کننده می رسد، به احتمال زیاد شما یک فرد درون گرا هستید. درون گرا ها زمانی که به بهترین نحو کاری را پیش می برند که آن کار را به تنهایی انجام می دهند. درواقع تنهایی و انزوا این امکان را به آن ها می دهد تا به طور عمیق بر روی کار خود متمرکز شده و آن ها را با کیفیت بهتر انجام می دهند. نه اینکه درون گرا ها مطلقا نتوانند با دیگران کار کنند ، بلکه آن ها معمولا ترجیح می دهند که تنها کار کنند، تا این که بخواهند کاری را به طور گروهی و اجتماعی هدایت کرده و پیش ببرند.
درون سنج و کنجکاو هستند
اگر شما یک فرد درون گرا باشید ممکن است درباره ی اقداماتی که خیال دارید ، انجام دهید ، خیلی قبل از انجام آن ها به تفکر و تعمق بپردازید و پیش از ایجاد هر تغییری تمام جوانب آن را به دقت بسنجید. تفکرات درونی در افراد درون گرا دارای روند و پروسه ای بسیار فعال است. درون گرا ها خودرا وقف علایق شان می کنند و در زمینه ی علاقه مندی هایشان به دنبال کسب آگاهی هرچه بیشتر و آمادگی هرچه تمام تر هستند.
نوشتن را به صحبت کردن ترجیح می دهند
یک فرد درون گرا همواره با نوشتن درباره ی احساسات و ایده های خود راحت تر است تا حرف زدن درباره ی آن ها . به خصوص زمانی که آمادگی لازم را برای صحبت کردن در خود حس نمی کند. درون گرا ها برای اینکه بتوانند در مورد موضوعی خاص با اطمینان لازم به بحث و گفتگو بنشینند ، حتما باید از قبل تمام گزینه ها و انتخاب های موجود را بررسی کنند. بنابراین آن ها به زمان بیشتری نیاز دارند.
ترجیح می دهند زمان هایی را به تنهایی و خلوت اختصاص دهند
تنها ماندن در خانه چیزی نیست که یک درونگرا از آن اجتناب کند ؛ بلکه با آغوش باز آن را می پذیرد و از تنهایی لذت می برد. این زمان های اختصاصی و گاه و بی گاه در انزوا به سر بردن برای سلامت و شادمانی یک فرد درونگرا بسیار حیاتی و با اهمیت است. او به هر صورت از تنهایی خود لذت می برد ، چه آن را به استراحت بگذراند چه فعالیت خاصی انجام دهد.
روابط اجتماعی محدودی دارند
تعداد دوستانی که درون گرا ها برای خود بر می گزینند ، چندان زیاد نیست، اما این موضوع هرگز به این معنا نیست که آن ها توانایی لازم را برای دوست یابی ندارند یا روابط اجتماعی شان ضعیف است. واضح است که این افراد نیز معاشرت و شناخت دیگران را دوست دارند ،اما در عین حال ترجیح می دهند که دایره ی دوستانشان محدود باشد. درواقع آن ها کیفیت دوستی را به کمیت تعداد دوستان ترجیح می دهند.
نحوه ی رفتار با درون گرا ها
درون گرایی یک ویژگی است ، نه اختلال. درست مثل دست چپ بودن که ممکن است در برخی جایگاه ها برای شما دشواری ایجاد کند. درواقع به کار بردن واژه هایی مثل گوشه گیر ، افسرده ، خجالتی ، جمع گریزی یا مضطرب به اشتباه برای درون گراها استفاده می شود .تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که آن ها را بپذیرید ، به تنهایی آن ها احترام بگذارید و با اصرار و کنایه سعی نکنید که خلوت آن ها را به هم بریزید.