سردار جلالی در همایش امنیت سایبری دانشگاه خلیج فارس:
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از دانشگاه خلیج فارس، همایش ملی امنیت سایبری با حضور دکتر غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور، مهندس رضا فرجی پور جانشین فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور، دکتر امیر محمدزاده لاجوردی نماینده ویژه وزیر ارتباطات در حوزه امنیت فاوا و عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، دکتر عبدالمجید مصلح رئیس دانشگاه خلیج فارس و روسای مراکز آپای دانشگاه های کشور از روز سه شنبه ۲۳ آذرماه در سالن ابن سینای دانشگاه خلیج فارس آغاز شد.
در ادامه این همایش دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور که به صورت مجازی در این همایش حضور یافته بود، گفت: جنگ سایبری معمولاً با محوریت یک کشور یا ارتش سایبری یک کشور و به منظور آسیب به زیر ساخت های حیاتی یک کشور صورت می پذیرد. اکنون جنگ سایبری زیرساختی بر علیه کشور عزیز ما در جریان است و باید آن را جدی بگیریم و ضعفها و نقاط آسیب را شناسایی و اصلاح نماییم.
دکتر جلالی ادامه داد: جنگ سایبری یک تعریف پویا است و این جنگ با توجه به نوع ابزار و تکنیک های کاملاً متفاوت اجرای آن، دسته بندی های مختلفی دارد، اما چند شاخص و ویژگی در این خصوص باید مورد توجه قرار بگیرد و آن شاخص هایی مانند اینکه منشاء این حملات کجاست، اهداف مورد تهاجم چیست، شدت حمله چقدر است، سلاح سایبری مورد استفاده چیست، شاخص تاثیر بر امنیت ملی آن چقدر است و…
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: تهدیدات سایبری علیه کشور ما ویژگی های خاصی دارد که برخی بسیار جدید هستند و از جمله آن می توان به مردم محور بودن آن، سایبری بودن، شدید بودن، زیرساختی بودن و ترکیبی بودن آن اشاره نمود.
دکتر جلالی در پایان سخنان خود با اشاره به نوع تهدیدات سایبری و استفاده از فناوری های جدید در این نوع تهدیدات گفت: امروز تهدیدات سایبری دانش پایه است و بر اساس فناوری شکل می گیرد و قطعاً یکی از پایگاه ها و مراکزی که می تواند در این زمینه به کشور کمک نماید دانشگاه ها و مراکز علمی کشور هستند. دانشگاه ها باید در حوزه تئوری، الگویی، پدافندی و شناسایی فناوری های پیشرو در این حوزه و برای مقابله با این تهدیدات به امنیت پایدار کشور کمک نمایند.
دکتر عبدالمجید مصلح رئیس دانشگاه خلیج فارس در مراسم آغاز این همایش، ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: حضور مهمانان و متخصصین حوزه سایبری را در همایش ملی امنیت سایبری بسیار گرامی می داریم و بسیار خرسندیم که متخصصان این حوزه برای بررسی مشکلات و چالش های حوزه امنیت سایبری کشور در این همایش حضور یافته اند.
دکتر مصلح افزود: اهمیت حوزه سایبری و حساسیت های این حوزه بر کسی پوشیده نیست و تهدیدات دنیای امروز بیشتر در این حوزه است و بسیار لازم است که متخصصان این حوزه برای تهدیدات فضای سایبری برنامه ریزی و سلسله اقدامات موثر و لازم را داشته باشند.
رئیس دانشگاه خلیج فارس ادامه داد: استان بوشهر یکی از کانون های حساس کشور است که مراکز و زیر ساخت های حساسی را از حوزه نفت، گاز، پتروشیمی تا حوزه های هسته ای و اتمی را در خود جای داده است و قطعاً استان بوشهر یکی از اولین کانون های تهاجمات سایبری خواهد بود که مراکز و متخصصان این حوزه برای مقابله با این تهدیدات هم باید برنامه ریزی لازم را داشته باشند و هم از لحاظ عملیاتی اقدامات لازم را برای مقابله انجام دهند و ما به عنوان دانشگاه مادر استان و مرکز آپای دانشگاه خلیج فارس برای هرگونه کمک، همراهی و همکاری لازم برای مقابله با تهدیدات سایبری اعلام آمادگی می نماییم.
در ادامه این همایش مهندس محمدرضا فرجی پور جانشین فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور، دکتر امیر محمدزاده لاجوردی نماینده ویژه وزیر ارتباطات در حوزه امنیت فاوا و عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت و دکتر جلال الدین نصیری مدیر توسعه فناوری شرکت کاشف بانک مرکزی کشور به ایراد سخنرانی پرداختند.
لازم به توضیح است این همایش ملی طی دو روز از تاریخ سه شنبه ۲۳ آذر ماه لغایت چهارشنبه ۲۴ آذرماه و با محوریت امنیت زیر ساخت های حیاتی کشور و با حضور متخصصان حوزه امنیت فضای سایبری در دانشگاه خلیج فارس برگزار می شود.
انتهای پیام/