رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد
به گزارش خبرگزاری دانا حسین قناعتی در نشست هماندیشی رئیس دانشگاه با متولیان پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تجربه ۲۷ ساله خود در حوزه علمی و مدیریتی دانشگاه، افزود: مدلهای مدیریتی مختلفی در دنیا پیاده شده که بهترین آن مدیریت افقی و مسطح است. مدل مدیریتی دانشگاه نیز در این دوره مشارکتی است که همه افراد بتوانند به پیشرفت دانشگاه کمک کنند. انتصابهایی که صورت گرفته نیز بر اساس معیارهای کمیته انتصابات و همفکری با مشاوران بوده و تلاش میکنیم با تأسی از معیارهای الهی و اسلامی شأن همه همکاران حفظ شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با طرح این پرسش که عملکرد ما در حوزه پژوهش باید چگونه باشد، افزود: در شرایطی که با محدودیت بودجه و امکانات مواجه هستیم، این سوال مطرح است چگونه در عرصه پژوهش فعالیت کنیم که بتوانیم در مقایسه با سایر کشورها بهترین عملکرد را داشته باشیم؟ البته تجربه این شرایط را در دوران دفاع مقدس نیز داشتیم که با حداقل امکانات توانستیم این نبرد نامتقارن را ادامه دهیم؛ در عرصه پژوهش نیز باید راهکار مناسب آن را پیدا کنیم.
قناعتی با طرح این مسئله که تمرکز پژوهش به چه اندازه باید به دو مقوله تولید و خدمات اختصاص پیدا کند، افزود: در دنیا ۲۰ درصد تمرکز بر تولید و ۸۰ درصد بر خدمات است و کمتر میبینیم که ماشینهای سنگین را تولید کنند و بیشتر بر (Microprocessor) ریزپردازندهها و خدمات کار میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر افزایش تعاملات بینالمللی دانشگاه تاکید کرد و گفت: در زمینه فعالیتهای بینالمللی بر انجام پروژههای مشترک با کشورهای دیگر تاکید داریم و همه تحقیقات میتوانند یک پایه خارجی داشته باشند.
قناعتی با تاکید بر اصلاح فرآیند پایاننامهها و مقالات، گفت: این امر جزو دغدغههای اصلی ماست و قوانین بازدارندهای نیز در زمینه مقالات جعلی وجود دارد. دانشگاه نیز به این امر تاکید دارد، چرا که این ظلم به عرصه علمی کشور است.
وی رویکرد دانشگاه را در تفویض اختیار بیشتر به مراکز بیان کرد تا با دست باز به فعالیتهای خود بپردازند و گفت: در مورد ماموریتهای خارج از کشور هم باید از قبل، هدف از ماموریت و نتیجهای که برای دانشگاه به همراه دارد، مشخص شود.
قناعتی با اشاره به دستاوردهای دانشگاه در ارتباط با صنعت، گفت: از ۶ پروژهای که به تازگی افتتاح شد، ۳ پروژه برای نخستین بار در جهان بوده است. در این زمینه تاکید داریم پارک فناوری دانشگاه مشابه مدل Silicon Valley امریکا راهاندازی شود و مجموعه فناورانه کنار هم قرار بگیرند و در یک هم افزایی از امکانات هم استفاده کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه زنجیره انتقال مدیریتی دانشگاه با همه نقاط قوت و ضعف خود به خوبی صورت گرفته است، افزود: افرادی که مسئولیت دانشگاه را برعهده گرفتند، کارهای قبلی را تقویت کردند و چنانچه تقویت نکرده باشند نیز ماهیت آن را بهم نریختهاند. امکانات دولتی باید کاملا در خدمت رشد دانشگاه و کشور قرار گیرد.
وی اجرای پروژههای پژوهشی در حوزه بهداشت را سودمند دانست و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، یک دلار سرمایهگذاری در حوزه بهداشت برابر با هزار و ۵۰۰ دلار سرمایهگذاری در حوزه درمان است که این نشاندهنده اهمیت پژوهش و سرمایهگذاری در این حوزه است. امکانات دانشگاه باید به صورت شفاف اعلام شود که اگر تجهیزات خاصی مورد نیاز چند گروه بود؛ نیازی به خرید مجدد نباشد و همه بتوانند از آن استفاده کنند. به این منظور میتوان نرم افزارهایی را طراحی کرد که اگر درخواستی مطرح شد، همه مراکز بتوانند آن را ببینند و مراکزی که امکانات دارند، درخواست را بپذیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از پروژههای مورد نیاز دانشگاه را ایجاد Big Data بیان کرد و گفت: دکتر فتوحی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه پیگیری کنند که دیتاهای مراکز تحقیقاتی تجمیع شود تا محققان بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
قناعتی همچنین کیفی شدن شاخصهای ارتقا را ضروری دانست و گفت: لازم است سیاستی اتخاذ شود که مجلات معتبر داخلی نیز تقویت و در ارتقای اعضای هیئت علمی نیز شاخصهای کیفی لحاظ شود.
وی با تاکید بر تقویت هوش مصنوعی در فعالیتهای دانشگاه، به تجربه خود در این زمینه اشاره کرد و گفت: انقلاب پنجم صنعتی به سمت هوش مصنوعی حرکت میکند و من نیز در چند پروژه بزرگ هوش مصنوعی مشارکت دارم که یکی از آنها در حوزه کووید است.
انتهای پیام/