در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۷۲۴۵
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
آیت‌الله اعرافی:
مدیر حوزه‌های علمیه گفت: در طرح تحولی حوزه علمیه و انجام ده‌ها برنامه تحولی، در حال حاضر یکصد کلان پروژه مورد نیاز نظام در حوزه‌ علمیه در حال انجام است و همین تعداد نیز در حال برنامه‌ریزی و اقدامات اولیه است.
به گزارش خبرگزاری دانا آیت‌الله علیرضا اعرافی عصر یکشنبه پنجم دی‌ماه در نشست مشترک با حجت‌الاسلام والمسلمین محمد‌مهدی ایمانی‌پور، رئیس و معاونین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که در سالن جلسات آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری(ره) برگزار شد، اظهار کرد: در چند سال اخیر حرکت‌های همه جانبه‌ای در تولید اسناد بلند مدت و راهنمای حرکت حوزه‌های‌ علمیه در دهه‌های آینده، انجام شده است و ۲۰ سند بلند مدت، بالادستی و راهنمای حرکت را تهیه کرده‌ایم و ثانیا بر اساس آن یک برنامه میان مدت ۵ ساله تهیه شده است و سوم اینکه در درون این برنامه‌ها بیش از صد طرح بسیار استراتژیک، حیاتی و راهبردی داریم که حوزه در این سه نقش «تولید علم»، «تربیت نیرو» و «کنش‌گری درست اجتماعی، فرهنگی، سیاسی» بر عهده داشته است. یکی از این طرح‌ها درختواره رشته‌های علمی است که چهار سال ۷۰۰ استاد کار کردند و بیش از ۴۰۰ رشته، مقطع، گرایش را در ۱۶ محور طراحی کرده‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه به تفاهم نامه‌های همکاری با نهاد‌های حاکمیتی اشاره کرد و افزود: بیش از ۵۰ تفاهم نامه همکاری میان حوزه و سازمان‌های متعدد کشور وجود دارد که از برجسته‌ترین آن‌ها تفاهم‌نامه همکاری حوزه و آموزش و پرورش است و با توجه به اهمیت موضوع، ستاد و دبیرخانه‌ای در این خصوص راه اندازی شد و فردی مورد تائید طرفین با امضای مدیر حوزه و وزیر آموزش پرورش انتخاب شد، برنامه‌ها و سیاست‌های مشترک شناسایی و به صورت برنامه‌ای ۵ ساله هم اکنون در حال انجام است.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی، حوزه‌ علمیه قم رشد و شکوفایی گسترده‌ای داشته است، ادامه داد: هم‌اکنون بیش از یکصد هزار طلبه، اعم از حوزه‌ علمیه خواهران، جامعه‌المصطفی و جامعه‌الزهرا(س) در قم پرونده علمی و آموزشی دارند که در طول عمر حوزه‌های علمیه بی‌سابقه است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به بی‌سابقه بودن تنوع ملیتی و تعدد جنسیتی طلاب، اظهار کرد: بیش از ۱۰ هزار استاد، محقق و پژوهشگر در قم حضور دارند و نزدیک به ۳۰۰ مؤسسه، نهاد کوچک و بزرگ در حوزه علوم‌ انسانی و اسلامی و ... فعالیت می‌کنند.

مدیر حوزه‌های‌ علمیه کشور با اشاره به تنوع کارکردی این مؤسسات در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، تبلیغ، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ابراز کرد: این مؤسسات از نظر سطح به لحاظ کمی و کیفی در سطوح مختلف فعالیت می‌کنند و بیش از ۲۰۰ رشته و گرایش پیرامون علوم‌ اسلامی در مجموعه این نهاد‌ها عرضه می‌شود که برخی از آن‌ها دارای مجوز حوزوی و برخی دیگر دارای مجوز وزارت علوم است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد:در حال حاضر بیش از ۱۷۰ نشریه حوزوی دارای مجوز از حوزه‌ علمیه و وزارت علوم و تعداد زیادی کتاب منتشر می‌شود که مدیریت حوزه‌های علمیه بخشی از این‌ها را هدایت می‌کند.

آیت‌الله اعرافی بیان کرد: قم در واقع یک مقر ارتباط و فرماندهی برای دو هزار واحد کوچک و بزرگ در ایران و جهان است و حوزه‌ علمیه برادران و خواهران امتداد کشوری و جامعه‌المصطفی امتداد بین‌المللی آن است.

عضو فقهای شورای نگهبان، اظهار کرد: در طرحی با عنوان «گفتمان علمی انقلاب اسلامی» که در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار شد. آثار تولید شده در قلمرو علوم انسانی و مباحث جدید در قم جمع‌آوری گردید، بیش از ۱۰ هزار کتاب و بیش از ۶۰ هزار مقاله جمع‌آوری شد که محصول اندیشه‌ورزی و تولید علمی حوزه در چهار دهه گذشته در قلمرو جدید است.

وی ادامه داد: در قم روزانه دو هزار کرسی درس خارج و سطوح عالی، فلسفه، کلام و ... برگزار می‌َشود و بیش از ۶۰ مدرسه در سطح یک فعال هستند که هشت هزار طلبه فقط در سطح یک تحصیل می‌کنند.

مدیر حوزه‌های‌ علمیه ادامه داد: برای نخستین بار برنامه پنج‌ساله حوزه را شروع کرده‌ایم که امسال اولین سال از برنامه پنج‌ساله حوزه است و در ذیل این برنامه پنج‌ساله، برای تمامی حوزه‌های استان‌ها و شهرستان‌ها برنامه‌ای مدوّن طراحی و با رعایت اقتضائات آنان ابلاغ کرده‌ایم.

آیت‌الله اعرافی بیان کرد: در طرح‌ها و برنامه‌های جدید به یک معنا ۳۰۰ طرح آماده شده که برخی از رسالت‌ها و کار ویژه‌های حوزه در دوره معاصر که به چهار گروه «درون حوزه»، «نظام اسلامی»، «جامعه» و «بین‌الملل» تقسیم شده است، دویست کار ویژه و کارکرد تأیید و بر اساس آن، آمایشی صورت گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر