در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۷۵۶۳
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۳
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم ایران مباحث مطرح شده را مبنی بر اینکه استفاده از سموم چینی یکی از دلایل آلودگی محصولات کشاورزی ایران و برگشت آنهاست، رد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانا، مسعود گیل آبادی در نشستی خبری در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه برخی عنوان می کنند استفاده از سموم چینی یکی از دلایل آلودگی محصولات کشاورزی ایران و برگشت آنهاست، این مساله را رد کرد و گفت: ماده موثره حدود ۹۰ درصد سموم تولیدی دنیا در هند و چین تولید می شود.

وی اضافه کرد:استانداردهایی که در کشور ما در حوزه تامین سموم وجود دارد برابر با استانداردهای جهانی و سازمان فائو است و بنابراین اگر سموم طبق این ضوابط تولید و وارد شوند می توان آنها را در همه جای دنیا مصرف کرد.

این فعال صنفی تاکید کرد: البته این مساله برمی گردد به اینکه چقدر ضوابط مذکور رعایت می شود و تا چه اندازه نظارت در این حوزه وجود دارد و کسانی که این سموم را تامین می کنند تا چه اندازه وجدان کاری و قابلیت فنی دارند.

گیل آبادی اضافه کرد: نیترات موجود در محصولاتی مانند سیب زمینی به دلیل استفاده بیش از اندازه از کود اوره است که این نوع کود نیز توسط دولت تامین می شود و به دلیل یارانه ای بودن به طور انبوه در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

این مقام مسئول در انجمن تولیدکنندگان سموم با اشاره به اینکه طی هفته های اخیر مباحث مطرح شده درباره بازگشت محصولات کشاورزی به کشور سر و صداهای زیادی ایجاد کرده است، گفت: این اطمینان را به مردم می‌دهم که غذای مصرفی آنها سالم است.

وی با تاکید بر مبارزه به موقع با آفات ادامه داد: اگر کشاورزان سموم مورد نیاز را به موقع تامین و تدارک نکنند، محصولات کشاورزی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد دچار خسارت می‌شود.

این فعال صنفی همچنین درباره علل بازگشت فلفل دلمه‌ صادراتی توضیح داد: با توجه به آنکه ۴ نوع سم مصرفی در روسیه ریجستر نشده است، بی توجهی در اطلاع رسانی‌ها منجر به بازگشت این محصولات شد.

وی وجود خاک در محموله سیب زمینی و ناخالصی در این خاک را نیز علت بازگشت سیب زمینی های صادراتی اعلام و اضافه کرد: درباره کیوی نیز شپشک توت کیوی منجر به بازگشت محصول شد که این امر نشان می‌دهد مبارزه با آفت به درستی انجام نشده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم در بخش دیگری از سخنان خود  ضریب مصرف سموم در کشور را کمتر از اروپا اعلام کرد و با اشاره به مشکلات موجود در حوزه سموم تقلبی گفت: مراجع ذی صلاح باید با این مساله برخورد جدی داشته باشند.

گیل آبادی ادامه داد: با توجه به تغییر نرخ ارز، قیمت سموم درسال گذشته افزایش چشمگیری داشت و این مساله جاذبه های زیادی را برای تقلب ایجاد کرده است.

وی خواستار توجه کشاورزان به دوره کارنس (دوره ماندگاری سموم) شد و گفت: کشاورزان باید به دوره کارنس سموم خریداری شده توجه کنند، به عنوان مثال اگر قرار است محصولی ۱۰ روز دیگر برداشت شود، نباید سمی که برای آن محصول خریداری و استفاده می شود دوره کارنس بالاتر از این مدت داشته باشد.

گیل آبادی با تاکید بر اهمیت تجویز و نحوه مصرف سموم اضافه کرد: این کار باید توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی انجام شود اما هم اکنون توسط فروشندگان سموم یا خود کشاورزان انجام می شود و متاسفانه مساله به این مهمی مورد بی توجهی قرار می گیرد.  

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه از ۱۴ تا ۱۷ دی ماه جاری در تهران برگزار می شود.  

گیل آبادی هدف اصلی برگزاری این نمایشگاه را حمایت از تولید ملی اعلام کرد. 

ارسال نظر