در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۷۹۵۱
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵
نخستین کنگره بین المللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی با حضور مسئولان لشکری و کشوری و شخصیت‌های بین المللی در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما آغاز به کار کرد.
این مراسم با حضور  رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور، سیدهاشم صفی الدین معاون دبیرکل حزب الله، شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین، پرفسور لگنهاوزن استاد دانشگاه تگزاس آمریکا، خانواده زکزاکی، خانواده شهید سلیمانی و خانواده آیت الله مصباح یزدی در حال برگزاری است.
قرار است در این کنگره بین المللی، آیت الله رجبی رییس موسسه امام خمینی (ره)، لگنهاوزن استاد دانشگاه تگزاس آمریکا، سید هاشم صفی الدین معاون دبیرکل حزب الله و دکتر سید ابراهیم رییسی رییس جمهور درباره شخصیت علامه مصباح یزدی سخنرانی کنند. 
محمد تقی مصباح یزدی در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی در شهر یزد دیده به جهان گشود. وی تحصیلات مقدماتی حوزوی را در یزد به پایان رساند و برای تحصیلات تکمیلی علوم اسلامی عازم نجف شد، ولی به علت مشکلات فراوان مالی، بعد از یکسال برای ادامه تحصیل به قم هجرت کرد. از سال ۱۳۳۱ تا سال ۱۳۳۹ ه. ش در دروس امام راحل (قدس سره) شرکت و در همین زمان، در درس تفسیر قرآن، شفای ابن سینا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبایی (رحمه الله) کسب فیض کرد. وی حدود پانزده سال در درس فقه آیت الله بهجت مدظلّه العالی شرکت داشت. بعد از آن که دوره درسی ایشان با حضرت امام به علت تبعید حضرت امام قطع شد، معظّم له به تحقیق در مباحث اجتماعی اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حکومت اسلامی، پرداخت. 
وی در مقابله با رژیم معدوم پهلوی نیز حضوری فعّال داشت که از آن جمله، همکاری با شهید دکتر بهشتی، شهید باهنر و حجة‌الاسلام والمسلمین هاشمی‌رفسنجانی است و در این بین، در انتشار دو نشریه با نام‌های "بعثت" و "انتقام" نقش داشت که تمام امور انتشاراتی اثر دوم نیز به عهده معظّم له بود. سپس در اداره، مدرسه حقّانی به همراه آیت الله جنتی، شهید بهشتی و شهید قدوسی فعّالیّت داشت و حدود ده سال در آن مکان به تدریس فلسفه و علوم قرآنی پرداخت. از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی با حمایت و ترغیب امام خمینی (قدس سره)، چندین دانشگاه، مدرسه و مؤسّسه را راه اندازی کرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان از بخش آموزش در مؤسّسه در راه حق، دفتر همکاری حوزه و دانشگاه و بنیاد فرهنگی باقرالعلوم نام برد. 
ایشان در سال ۱۳۶۹ به عنوان نماینده دومین دوره مجلس خبرگان رهبری از استان خوزستان، و پس از آن نیز در دوره‌های سوم و چهارم این مجلس از سوی مردم تهران به نمایندگی برگزیده شد. مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی دارای تألیفات و آثار متعددی در زمینه‌های فلسفه اسلامی، الهیات، اخلاق و عقاید است.
علامه مصباح یزدی سرانجام در ۱۲ دی سال ۹۹ به لقاءالله پیوست.

انتهای پیام/

ارسال نظر