در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۸۵۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۰
جلوه هایی از مجاهدت خاموش؛
نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی کشور همزمان با ایام شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی باری دیگرجلوه گاه عزم و اراده جوانان میهن و تبلور روحیه جهادی دانشمندان مومن این دیار شد.
به گزارش دانا به نقل از ایسنا، آنچه در هفته گذشته در صدر اخبار و فعالیت های مجموعه عظیم و پرافتخار جهاددانشگاهی کشور قرار گرفته بود برگزاری نمایشگاهی بود که سالها عزت و بالندگی این مجموعه برخاسته از انقلاب و تفکر امامین انقلاب را برای عموم به ویژه نخبگان به نمایش گذاشته بود. نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاددانشگاهی که از هر حیث به شکلی قامت برافراشت تا بعد از سالها تلاش و مجاهدت در عین گمنامی تنها بخشی از اقدامات خود را در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تزریق امید به جامعه به سمع و نظر مردمان این دیار برساند.

آنچه در نمایشگاه بیش از همه به چشم می خورد یک برنامه ریزی منظم، طراحی بی نظیر، سیال بودن و ملموس بودن دانش و فناوری و برای نخستین بار تبلور دانایی در بستر نرمی همچون فرهنگ و آموزش بود. رخدادی که به بهترین شکل ممکن دانایی و پارسایی را در کنار هم در اوج به رخ جهانیان کشید و بار دیگر ثابت کرد جوان ایرانی سوار بر بال اندیشه و تقوا بی شک بر فراز چکاد رفیع دانش و فناوری دنیا خواهد ایستاد.

همزمانی این نمایشگاه با ایام هفته بصیرت و ایام دومین سالروز شهادت سردار دلها سردار سپهبد شهید حاج قاسم نیز روحی دیگر بر نمایشگاه حاکم کرده بود، از سویی طعم شیرین موفقیت مجموعه ای که با اتکا به توان داخلی خود را به مرزهای دانش و فناوری رسانده و از سویی دیگر تجلی عمق ارادت این دانشمندان جوان به نظام، انقلاب و سرداران جانفشان و دلیری همچون حاج قاسم که بی تردید امروز لبخند رضایت و عنایت خاصه اش بدرقه ادامه مسیر پرافتخار جهادگران گمنام جهاددانشگاهی است همت بلند مردمان ایران زمین را بر تارک تاریخ ثبت و درج کردند.

در همین راستا با تعدادی از مدیران جهاددانشگاهی استان گلستان که با حضور در این نمایشگاه از بخش های مختلف آن بازدید کرده بودند گفت و گو کردیم تا نگاه آنها را نسبت به این نمایشگاه جویا شده و پیشنهادات آنان را برای بهبود آن در سالهای آتی بررسی کنیم:

برگزاری نمایشگاه موجب ایجاد ظرفیت های جدید برای جهاد دانشگاهی شد

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان گلستان با مثبت ارزیابی کردن نمایشگاه توانمندیهای و دستاوردهای جهاددانشگاهی، تاکید کرد: جهاددانشگاهی در این نمایشگاه به صورت هدفمند با نگاهی تخصصی و کاربردی توانمندی های خود را ارائه کرد که بهره وری بالای این نمایشگاه حاصل این نگاه بوده است.

دکتر محسن قلی پور با بیان اینکه دعوت از مسئولان و مدیران مرتبط به این نمایشگاه چندین نکته مثبت با خود به همراه داشت، افزود: وقتی وزرا، نمایندگان مجلس و معاونین رئیس جمهور از این نمایشگاه بازدید کردند نیازهای خود را بررسی و با توانمندیها و ظرفیت های جهاددانشگاهی مطابقت می دهند و این خودش آغاز راه تازه ای برای پیشرفت و توسعه کشور است.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط خاص تحریمی کشور این نمایشگاه می تواند در سوق دادن همگان به سمت توان داخلی و تبلور رویکرد خودباوری کمک کند، خاطرنشان کرد: نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های جهاددانشگاهی هم برای این نهاد و هم برای دولت و بخش خصوصی پوشش دهنده بسیاری از اهدافشان بود.

مسئولیت R&D وزرارتخانه ها به جهاددانشگاهی واگذار شود

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان گلستان دریافت پیشنهادات و پروژه های جدید بعد از برپایی این نمایشگاه را یکی دیگر از رخدادهای قطعی دانست و گفت: این موضوع باعث می شود تا جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد خودکفا در تامین نیازهای مالی خود ارتقا یافته و از طرفی با حل علمی مسائل کشور یکی دیگر از نیازهای جامعه را مرتفع کند.

قلی پور با ارائه پیشنهادی مبنی بر برگزاری نمایشگاه به صورت منطقه ای در سطح کشور، اضافه کرد: نظر بنده این است که نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای جهاددانشگاهی در مناطق مختلف کشور مثلا شمال کشور، متناسب با نیازها و البته پروژه های موفق همان منطقه برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه می توان در سالهای بعد مکان نمایشگاه را تغییر و در فضایی بزرگ تر و بهتر برپا کرد، ادامه داد: برای من به عنوان یک فرد عضو در بخش پژوهشی جهاد طبیعتا حوزه دستاوردهای پژوهشی به ویژه حوزه پزشکی، کشاورزی و مته های حفاری جذاب تر بود.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان گلستان بر ارائه دستاوردهای جدید جهاددانشگاهی در سالهای آتی تاکید کرد و افزود: ما باید رویش های جهاددانشگاهی را به صورت منظم و مداوم شاهد باشیم و به نظرم برای این موضوع باید بتوانیم حوزه تحقیق و توسعه یا همان (R&D) وزارتخانه ها و نهادهای مهم دولت و بخش خصوصی را بر عهده بگیرد و به صورت پیوسته با ارائه راهکارهای جدید به دنبال رفع تنگاها باشد.

تداوم برگزاری نمایشگاه مهم و اساسی است

مدیر پشتیبانی جهاددانشگاهی استان گلستان با اشاره به اینکه بازدید از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاددانشگاهی برای همه ما جالب و غرورآفرین بود، اظهار کرد: هم به عنوان یک عضو جهاددانشگاهی و هم به عنوان یک ایرانی با تک تک سلولهای بدن به این حجم از عزت و سربلندی افتخار کردیم.

هادی حسن زاده با بیان اینکه حضور یکپارچه همه توانمندیها و دستاوردها در کنار هم یک اقدام مبتکرانه و جذاب بود، افزود: امیدواریم این حرکت جهادی همیشه ادامه دار بوده و در سالهای آتی با رشد و ارائه دستاوردهای بیشتر جهاد همچنان برای مان افتخارآفرینی کند.

وی با تاکید بر اینکه امکان بازدید از نمایشگاه برای معاونین و مدیران بخش های مختلف جهاددانشگاهی گلستان از سوی رئیس واحد فراهم شد، خاطرنشان کرد: این اقدام مثبت کمک کرد تا تمامی مجموعه های مستقر در جهاددانشگاهی گلستان به یک خودباوری بیشتر و بنیادین برسد.

نمایشگاه باعث افتخار و خوباوری جهادگران شد

مدیر مرکز آموزش جهاددانشگاهی در گرگان با اشاره به اینکه نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی برای ما به عنوان افرادی که جدید وارد این حوزه شدیم فوق العاده بود، اظهار کرد: دیدن دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف خیلی مفید بود زیرا تماشای این حجم از توانمندی و تحصص باعث افتخار برای همه ما شده است.

صادق خسروی با بیان اینکه این نمایشگاه ایمان و باور ما را نسبت به قدرت و ظرفیت های جهاددانشگاهی بیشتر کرد، ادامه داد: این ایمان و خودباروی قطعا موجب می شود بیش از گذشته با انگیزه بیشتر و افق روشنی از پیش روی خود ماموریت ها را به سمت اهداف متعالی جهاد پیش ببریم.

وی با تاکید بر اینکه طبیعتا چون حوزه کاری ما آموزش است، این حوزه جذابیت بیشتری برای ما داشت، خاطرنشان کرد: نمایش دستاوردهای آموزشی در سالهای متمادی به ویژه تولیدات علمی این حوزه و تالیف کتب تخصصی آموزشی به همگان نشان داد که حوزه آموزش نیز در جهاد ابعاد و رسالت های متعددی دارد.

مدیر مرکز آموزش جهاددانشگاهی در گرگان نمایشگاه دستاوردهای تهران را یک دستاورد دیگر برای جهاد دانست و گفت: این نمایشگاه نشان داد که جهاد دانشگاهی در جای جای کشور در بخش های مهم که نیاز به تخصص و تعهد به صورت تومامان وجود دارد برای توسعه این مرز و بوم وارد عمل می شود.

خسروی با ارائه پیشنهادی مبنی بر قرار دادن غرفه های انتقال تجربه و طرح خای آشنایی با تجارب موفق در نمایشگاههای بعدی، اضافه کرد: این انتقال تجربه می تواند موجب شود تا واحدهای مختلف نیز به سمت موفقیت رهنمون شده و دیگر آزمون و خطا نکنیم.

نمایشگاه نقطه عطفی در پیشرفت اهداف جهاددانشگاهی بود

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گلستان با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی یک نهاد فرهنگی و پژوهشی برخاسته از بطن انقلاب اسلامی و پیشرو در عرصه فعالیت های مبتنی بر نیاز جامعه است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی توانسته به عنوان بازوی نظام در سالهای پرافتخار عمرش نقش آفرینی کند.

محمد شریف زاده با بیان اینکه کشورمان در شرایط خاص تحریمی و اقتصادی قرار دارد، افزود: در چنین شرایطی نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی نقطه عطفی بود در عرصه دانش و عمل بود و مجموعه مدیران و مسئولان را به دانش و توان جوانان کشور امیدوارتر کرد.

وی با تاکید بر اینکه حضور توامان مراکز و سازمانهای پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی در کنار هم به نوعی عزم ملی جهادی را جلوه گر ساخت، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه به نوعی این عزم و اراده را در مقابل دیدگان همگان قرار داد تا بازدیدکنندگان دولتی و غیردولتی بدانند جهاددانشگاهی در سکوت و بدون ادعا پرسرعت به سمت اهدافش در حرکت است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گلستان با اشاره به اینکه بنده در سومین دهه حضور خود در جهاددانشگاهی با حضور در این نمایشگاه به اینکه یک جهادگر جهاددانشگاهی هستم افتخار کردم، ادامه داد: این احساس افتخار و سربلندی بی تردید حاصل دست رنج بیش از چهار دهه فعالیت جهادگرانی است که هنوز گمنام هستند.

نمایشگاه تحقق شعار «ما می توانیم» بود

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گلستان با اشاره به اینکه این نمایشگاه عرصه تجلی دستاوردهای مجموعه ای انقلابی و جوان بود، اظهار کرد: این دستاوردها در بستر اعتماد به جوانان و نیروهای بومی شکل گرفته تا بار دیگر ثابت کند هر گاه به جوان مومن انقلابی در کشور اعتماد شود بی شک جلوه هایی از مجاهدت و سربلندی را شاهد خواهیم بود.

مهندس مصطفی حمیدی با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه به نوعی نمایانگر تحقق شعار «ما می توانیم» در عرصه های مختلف آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و فناور محور بود، تصریح کرد: امیدواریم برگزاری این نمایشگاهها با رویکردهای تخصصی در سطوح استانی نیز در سالهای آتی محقق شده تا سرتاسر کشور و مردم عزیز از ظرفیت ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی مطلع شوند.

 در جریان برگزاری نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاددانشگاهی، تعدادی از نمایندگان استان گلستان در مجلس شورای اسلامی، تعدادی از مدیران ارشد استانی و همچنین معاونین، مدیران و جمعی از جهادگران جهاددانشگاهی استان گلستان از این نمایشگاه بازدید به عمل آوردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر