در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۸۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۷
به مناسبت شانزدهمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، رییس و بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، نشست حضوری-مجازی "خلق ارزش از دانش" برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از ایسنا، پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی هشتم خردادماه سال ۱۳۷۰ به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج‏‌های نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تأسیس شد.

این مرکز در سال ۱۳۷۷ مجوز مرکز تحقیقات علوم سلولی و در سال ۱۳۸۷ مجوز مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل را از شورای گسترش دانشگاه‌‏های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرد. در آبان‌ماه ۱۳۸۸ و با موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، این پژوهشکده به پژوهشگاه ارتقاء پیدا کرد. پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اکنون با گذشت ۳ دهه از عمر فعالیت خود، به درخت پرثمری تبدیل شده است که در عرصه ملی و بین‌المللی به جایگاه درخشان و قابل توجهی دست یافته است.

دکتر سعید کاظمی آشتیانی در ۱۴ دی‌ماه ۱۳۸۴ در سن ۴۴ سالگی به دیدار حق شتافت. مقام معظم رهبری در بخشی از پیام خود به مناسبت درگذشت دکتر کاظمی آشتیانی فرمودند: "وی یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویش‌های مبارکی بود که آینده‌ درخشان علمی در کشور را نوید می‌دهند.

در شانزدهمین سالگرد درگذشت دکتر کاظمی آشتیانی که با ایام فاطمیه و سالگرد شهادت سردار سلیمانی همزمان شده است، نشست "خلق ارزش از دانش"، با حضور دکتر عبدالحسین شاهوردی، رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، دکتر عباس کبریایی زاده، استاد و مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر اکبر عبدالهی اصل، استادیار رشته اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، اساتید و پژوهشگران پژوهشگاه رویان و جمعی از مسئولان جهاد دانشگاهی برگزار شد. 

دکتر کاظمی آشتیانی، شهید راه مسئولیت‌پذیری/فضای معنوی رویان، ثمره تفکر دکتر کاظمی آشتیانی

فضای معنوی و کُنام موجود در پژوهشگاه رویان، ثمره طرز تفکر و دیدگاه دکتر کاظمی آشتیانی است

دکتر عبدالحسین شاهوردی، رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در این نشست گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی با دست خالی، اما به توکل و همت عزیزانی مانند مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی کار خود را آغاز کرد و یکی از مولودهای مؤثر انقلاب اسلامی است. یکی از ویژگی‌های اصلی نیروهای جهاد دانشگاهی، از خودگذشتگی است که اثر کار آنها را دو چندان کرده است. 

دکتر شاهوردی افزود: شانزدهمین سالگرد درگذشت دکتر کاظمی آشتیانی با ایام فاطمیه و دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی همزمان شده است. تمام تلاش این عزیزان (سردار سلیمانی و دکتر کاظمی آشتیانی) در طول حیات‌شان، کسب رضایت پروردگار و خشنودی حصرت فاطمه زهرا (س) بوده است و امیدواریم که در این ایام، مورد عنایت خاص حضرت فاطمه زهرا (س) قرار بگیرند. باید پرسید که چه عاملی باعث می‌شود که برخی افراد از یادها فراموش نمی‌شوند و همیشه به نیکی از آنها یاد می‌شود و حتی پس از مرگ نیز مانند زمان حیات‌شان، تأثیرگذار هستند؟

رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی تأکید کرد: افرادی مانند سردار سلیمانی و دکتر کاظمی آشتیانی از جمله افرادی بودند که با خداوند معامله و اجرشان را فقط از درگاه پروردگار مسئلت می‌کردند و مورد رحمت و لطف خاص خداوند هم قرار گرفتند. آینده‌نگری دکتر کاظمی آشتیانی، راهگشای همه همکاران در پژوهشگاه رویان بوده و هست. سرلوحه قرار دادن خدمت به خلق، خوش خلقی و خوش قولی، دردمند بودن، خستگی‌ناپذیری، تلاش برای نظام و انقلاب از جمله ویژگی‌های بارز شخصیتی دکتر کاظمی آشتیانی بود. 

دکتر شاهوردی خاطر نشان کرد: یکی از ویژگی‌های مهم شخصیتی دکتر کاظمی آشتیانی که با موضوع این نشست (خلق ارزش از دانش) همخوانی دارد، این بود که ایشان واقعاً در کارها مؤسس بود و امکان‌سازی می‌کرد. فرصت‌هایی ایجاد می‌کرد تا استعدادهای جوان با وجود همه مشکلات، شکوفا شوند. دکتر کاظمی آشتیانی خوشبین بود و به جوانان اعتماد داشت و فضای معنوی و کُنام مؤثری که در پژوهشگاه رویان شکل گرفته است، بدلیل دیدگاه و طرز تفکر ایشان بود که حتی بعد از ۱۶ سال هنوز در این محیط حفظ شده است.

مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی، شهید راه مسئولیت‌پذیری بود

دکتر عباس کبریایی زاده، استاد و مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست ضمن تسلیت ایام فاطمیه و شهادت سردار سلیمانی گفت: حضور در مراسم امروز در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی برای من افتخار بزرگی است، پژوهشگاهی که کلمه‌ای بهتر از "با عشق" ساخته شد، نمی‌توانم برای آن به کار ببرم. 

دکتر کبریایی زاده افزود: اساتیدی که در دوران دانشجویی داشتیم از جمله مرحوم دکتر قنبرپور و مرحوم دکتر شفیعی، بزرگانی بودند که اولین پله موفقیت را که همان "پله مسئولیت‌پذیری" بود، برای ما تعریف کردند. در آموزه‌های مدیریت هم اولین پله موفقیت، پذیرش مسئولیت است. ریشه همه این یادبودها و مراسم گرامیداشت‌ها به همان مسئله مسئولیت‌پذیری باز می‌گردد و باید به ما یاد داده شود که مسئولیت‌پذیر باشند. طبیعتاً مسئولیت‌پذیری در درجه اول متوجه خودمان است؛ اینکه خداوند به ما سلامتی، عمر و فرصت داده است؛ در درجه بعد در مقابل خانواده و سپس در برابر جامعه مسئولیت داریم. (پیمودن) پله‌های موفقیت از پذیرش مسئولیت آغاز می‌شود و بعد از پذیرش مسئولیت، باید قانون‌گرا و قاعده‌مند باشیم. اگر قانون‌مند شدیم، پیش‌بینی‌پذیر می‌شویم و می‌توان روی چنین فردی حساب کرد؛ آدم مرجعی که دیگران به او رجوع می‌کنند. با داشتن این ویژگی‌ها (مسئولیت‌پذیری، قانون‌مند بودن، پیش‌بینی‌پذیر بودن)، فرد قابل اتکا و قابل اعتماد می‌شود.

مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: دکتر کاظمی آشتیانی و همکارانشان در جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران از همین جنس بودند و معتقدم مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی، شهید راه مسئولیت‌پذیری بود و با عشق به حوزه نازائی، سلول درمانی و ... پرداختند. یاد و خاطره دکتر کاظمی آشتیانی را گرامی داشته و دست همه همکاران پژوهشگاه رویان را که باعث شدند بذر امید و اعتماد به "ما می‌توانیم" شکل بگیرد، می‌بوسم. 


انتهای پیام/
ارسال نظر