در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۸۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۳
یک باتری سدیم-یونی جدید می‌تواند عجله ما را برای بهره‌گیری هرچه بیشتر از انرژی خورشیدی برآورده کند.

به گزارش خبرگزاری دانا و به نقل از آی‌ای، یک استارتاپ آمریکایی به نام "بلوتی"(Bluetti) مستقر در لاس‌وگاس در نمایشگاه لوازم الکترونیکی مصرفی مشهور به "CES" از "اولین ژنراتور انرژی خورشیدی سدیم یونی" در جهان برای خانه‌ها رونمایی کرد.

این شرکت، ژنراتور انرژی خورشیدی خود موسوم به "NA۳۰۰" را در این نمایشگاه به نمایش گذاشت که از باتری سدیم یونی به جای باتری‌های سنتی لیتیوم یونی استفاده می‌کند و در کنار رونمایی از این ژنراتور جدید، بسته‌های باتری سدیم یونی به نام "B۴۸۰" را که برای استفاده با "NA۳۰۰" طراحی شده‌اند، معرفی خواهد کرد.

ژنراتور "NA۳۰۰" با حداکثر ظرفیت ورودی انرژی خورشیدی ۳۰۰۰ وات ارائه می‌شود، در حالی که بسته‌های باتری "B۴۸۰" هر کدام دارای خروجی ۴۸۰۰ وات ساعت هستند.

با توجه به اینکه "NA۳۰۰" می‌تواند دو باتری "B۴۸۰" را پشتیبانی کند، ظرفیت آن را می‌توان تا ۱۲۶۰۰ وات ساعت افزایش داد. همچنین به لطف شارژ دوگانه ۶۰۰۰ واتی، این ژنراتور را می‌توان از ۰ تا ۸۰ درصد تنها ظرف نیم ساعت شارژ کرد.

باتری‌های سدیم یونی پتانسیل کاهش وابستگی روزافزون جهان به عنصر لیتیوم را دارند. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۰، محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن و آزمایشگاه ملی شمال غرب اقیانوس آرام اعلام کردند که روی باتری‌های سدیم یونی(Na-ion) کار می‌کنند که می‌توان آنها را به شکلی ارزان از سدیم که در زمین فراوان است، تولید کرد و جایگزینی بهتر، پاک‌تر و پایدارتر برای باتری‌های لیتیوم یونی سنتی ارائه کرد، زیرا کبالت و لیتیوم مورد استفاده در باتری‌های سنتی نسبتا کمیاب و گران هستند و اغلب از کشورهای جنگ زده که معدنچیان در شرایط غیرانسانی در آنها کار می‌کنند، تهیه‌ می‌شوند.

استارتاپ "بلوتی" در بیانیه مطبوعاتی خود آورده است: باتری‌های شیمیایی به ویژه باتری‌های لیتیوم یونی، راه حلی بهینه برای انتقال انرژی سبز ارائه می‌دهند. با این حال، استفاده طولانی مدت از لیتیوم که کمیاب و گران قیمت است، تغییر به سمت بهره از انرژی بهینه را در سراسر جهان کند کرده است. این یعنی تغییر به سمت استفاده از باتری‌های سدیم یونی، منبع تغذیه آینده را فراهم و حفظ می‌کند و حتی روند خنثی کردن کربن را نیز تسریع می‌کند.

استارتاپ "بلوتی" اولین بار در سال ۲۰۲۰ با ژنراتور پرچمدار خود به نام "AC۲۰۰" که تقریباً هفت میلیون دلار برای آن سرمایه جمع کرده بود، مشهور شد. این شرکت از آن پس به ساخت مجموعه‌ای قوی از ژنراتورها و راه حل‌های انرژی خورشیدی ادامه داده است و اکنون امیدوار است راه حل باتری سدیم یونی آن به جهان کمک کند تا تقاضای گسترده برای باتری را به شیوه‌ای اخلاقی‌تر و پایدارتر برآورده کند.

انتهای پیام

ارسال نظر