در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۹۲۰۴
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۷
عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: اقتصاددانانی که در حوزه آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند، نظرشان بر این است که به ازای هر سه ماه تعطیلی مدارس، کشورها حدود یک و نیم درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان را در نیم‌قرن آتی از دست می‌دهند.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از فارس، بهنام بهراد عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در برنامه تیتر یک امشب با موضوع «افت سطح سواد دانش آموزان با ادامه آموزش مجازی»، اظهار کرد: تا پیش از بحران کرونا، وضعیت پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان طبق سنجش‌های بزرگ مقیاسی که کشورمان در آن شرکت دارد مثل تیمز و پرلز نشان داد که خیلی عملکرد قابل قبولی نداشتیم و با همان شرایط وارد بحران کرونا شدیم.

وی ادامه داد: در شرایطی وارد بحران کرونا شدیم که معلم ما آمادگی لازم را برای تدریس در فضای مجازی نداشت. زیرساخت‌ها فراهم نبود و یک پلتفرم استاندارد نداشتیم.

بهراد با بیان اینکه پلتفرم شاد به صورت آزمایشی در این دوره راه اندازی شد، گفت: پلتفرم‌ها باید دوره آزمایشی را بگذرانند و وقتی کارایی خود را نشان دادند مورد استفاده قرار گیرند. گرچه به نظر بنده اقدام بسیار مفید و درخشانی بود ولی در هر حال خلأ موجود را پوشش نداد؛ در کنار افت یادگیری، عدم آمادگی معلم، عدم وجود زیرساخت‌ها و حتی عدم دسترسی دانش‌آموزان و خانواده‌ها به اینترنت مسأله دیگری بود که باید به آن توجه کرد.

وی ادامه داد: در کنار این موارد، برخی دانش‌آموزان در خانواده نابرخوردار حضور دارند که حتی با وجود یک پلتفرم مناسب و استاندارد و دسترسی به اینترنت، ممکن است وسیله استفاده از اینترنت و آموزش مجازی را نداشته باشند.

* آثار زیان‌بار تعطیلی مدارس

عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به موضوع تورم نمره بدون افزایش عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان، تصریح کرد: این موضوع مختص کشور ما نیست و تمام کشورها درگیر آن هستند؛ حتی شواهد علمی و گزارش‌های بسیار زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه حتی آنهایی که آموزش‌های حضوری هم در این دوره داشتند، باز این آسیب‌ها برای آنها فراوان بوده است.

وی ادامه داد: اقتصاددانانی که در حوزه آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند، نظرشان بر این است که به ازای هر سه ماه تعطیلی مدارس، کشورها حدود یک و نیم درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان را در نیم‌قرن آتی از دست می‌دهند یعنی
کشوری که یک سال تحصیلی تعطیلی داشته باشد در این یک سال، حدود ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست می دهد.

بهراد تصریح کرد: بسیاری از دانش آموزان که در این دوره درس می خواندند، به اندازه یک سال در عمر خودشان درآمدشان کاهش پیدا می‌کند و آثار اقتصادی و آثار توسعه ای و افت یادگیری بسیار مشهود است.

وی با اشاره به پیمایش‌های بین‌المللی، گفت: تلقی بسیاری از مجامع بین المللی، مراکز علمی مانند بانک جهانی، یونسکو و سایر مراکز بین‌المللی که در این حوزه‌ها کار می‌کنند، این است که در اغلب مواقع این افت‌ها  پایدار هستند و کشورها باید مقابله جدی کنند؛ در این راستا آموزش مجازی برای این است که جلوی این افت را بگیرد نه اینکه جایگزین آموزش حضوری شود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با بیان اینکه شعار سازمان بهداشت جهانی از همان ابتدا این بود که مدرسه اولین اولویت در بازگشایی و آخرین اولویت در تعطیلی است، گفت: در شهریور ماه هم این موضوع را بسیار تاکید کرد تا جایی که سازمان ملل هم به این موضوع ورود کرد که مدارس باید بازگشایی شوند و علتش نیز این است که این افت هایی که به وجود می آید آثار زیانبار و خسارت های چشمگیری برای کلیه جوامع دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر