رفیعی در بازدید میدانی از مدارس فرسوده پایتخت مطرح کرد:
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از خانه ملت عضو مجمع نمایندگان استان تهران و جمعی از مسئولان وزارتخانه آموزش و پرورش از مدارس فرسوده شهید ضیغمی، دبیرستان فرهنگ، دبستان پسرانه میثم، دبستان پسرانه حر، دبستان دخترانه سپاه اسلام و مدرسه چمران واقع در مناطق ۷، ۱۶ ، ۱۷، ۳ و همچنین هنرستان خیریه مریم کریمی به عنوان یکی از مدارس سبز بازدید میدانی داشتند و از نزدیک در جریان مشکلات، کم و کاستیهای مدارس پایتخت قرار گرفتند.
سمیه رفیعی عضو مجمع نمایندگان استان تهران در بازدید از مدارس فرسوده پایتخت گفت: تهران به دلیل پنهان شدن زیر شهرت پایتخت، همواره از کمبودهایی رنج می برد که یکی از آنها مربوط به سرانه آموزشی این کلانشهر است؛ از مدارس فرسوده و کهن گرفته تا کمبود معلم؛ طبق یکی از پژوهشهای سازمان پژوهش های مجلس شورای اسلامی یکی از مواردی که امروز تبدیل به یک چالش اصلی در تهران شده، مسئله آموزش و پرورش است.
وجود ۲۳۳ مدرسه کاشی آبی که قدمت آنها به ۷۰ سال میرسد
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم افزود: دسترسی به فضای آموزشی مناسب در مدارس به راحتی حاصل نمیشود، در حال حاضر ۲۳۳ مدرسه کاشی آبی که قدمت آنها به ۷۰ سال قبل باز می گردد در تهران وجود دارد و متاسفانه به لحاظ ایمنی در کمترین میزان امنیت قرار دارند.
وی با اشاره به مزیت شیوع کرونا در کشور گفت: اپیدمی کرونا فرصت طلایی برای بازسازی این مدارس بود. تورم حاکم در حوزه ساخت و ساز شرایط بازسازی این مدارس را با مشکل روبرو کرده است. باید در بودجه سال آینده نگاه ویژهای به مدارس فرسوده پایتخت کرد، در این میان از ورود خیرین مدرسه ساز نیز نباید غافل شویم.
به بهانه احداث مدارس غیر انتفاعی رایگان بودن تحصیل را زیر سوال نبرید
رفیعی با اشاره به اصل ۳۰ قانون اساسی مبنی بر آموزش رایگان تاکید کرد: آموزش تا پایان دوره متوسطه برای هر دانش آموزی در کشور رایگان است و نمی توان به بهانه مدارس غیر انتفاعی این اصل را نادیده گرفت و حتی شروع به تخریب مدارس دولتی و سوق دادن آنها در جهت غیر انتفاعی شدن با هدف کسب درآمد بود.
بازگشت معکوس دانش آموزان مدارس غیردولتی به دولتی
وی در ادامه بیان کرد: بازگشت معکوس دانش آموزان از مدارس غیردولتی به دولتی در ایام کرونا نشان داد که آموزش در این دو مدرسه چندان با هم فرقی ندارد. امکان تغییر کاربری مدارس به موزه و کتابخانه هست اما باید ایمن سازی این مدارس در درجه اول مورد توجه قرار بگیرد، اما برخی از این مدارس به جهت سبک معماری بی بدیل هستند که نشان از عجین بودن فرهنگ و هنر در سبک زندگی ایرانیان می دهد.
رفیعی در بازدید از هنرستان خیریه مریم کریمی گفت: با ساخت مدارس سبزی همچون هنرستان «خیریه مریم» شاهد صرفه جویی در انرژی آب، برق و گاز خواهیم بود در کنار آن دوستی دانش آموزش با طبیعت در وجود آنها نهادینه میشود؛ تمام مزیتهای این مدارس به جهت دوستی با طبیعت از یک طرف و همچنین آرامشی که کاشت گل و گیاه در این مدارس به دانش آموزان می دهد، یک فرصت استثنایی است.
تخریب مدارس فرسوده و احداث مدارس سبز را رواج دهید
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر قرار است مدارس از ابتدا تخریب و نوسازی شوند بهتر است به طریق مدارس سبز ساخته شوند، البته فراموش نکنیم ساخت مدارس سبز نسبت به سایر مدارس ۳۰ درصد هزینه بیشتری را لازم دارد که در طی سالهای آینده نه تنها شاهد بازگشت هزینه خواهیم بود بلکه با صرفه جویی در منابع هم روبرو میشویم.
رفیعی با اشاره به ساخت مدارس سبز با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی هر منطقه خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه از گرما تا سرما میتوان این مدارس را ساخت، امروز در کشور مدارس فرسوده کم نیستند اگر قرار به بازسازی است مسئولان با چشم انداز بلند مدت در جهت حفاظت از محیط زیست این گام را بردارند. مدارس می توانند یک الگوی پیشران برای ساخت ساختمانهای متناسب با اقلیم باشند، در طول زمان این مدارس بازگشت به سرمایه و ماندگاری طولانی به همراه خواهند داشت.
عزم جدی برای بازسازی مدارس فرسوده نیست
سید جواد حسینی عضو اصلی شورای انجمن اولیا مدارس شهر تهران در بازدید از مناطق فرسوده منطقه ۷ تهران گفت: مدارس شهید ضیغمی و فرهنگ جزو مدارس فرسوده این مناطق هستند، قدمت برخی از مدارس به بیش از ۷۰ سال میرسد و بیش از یک دهه است که بلااستفاده ماندهاند و متاسفانه عزم جدی از طرف آموزش و پرورش و شهرداری برای بازسازی آنها نیست.
تهران در پایینترین میزان سرانه آموزشی کشور قرار دارد
وی ادامه داد: با وجود اینکه تهران پایتخت کشور محسوب میشود اما در پایین ترین میزان سرانه آموزشی کشور نسبت به استانها است، میزان سرانه آموزشی برای هر دانش آموز در تهران کمتر از یک متر است در صورتی که در برخی از استان ها به بیش از ۵ متر میرسد، منطقه ۷ تهران در میزان سرانه آموزش جزو مناطق کم برخوردار محسوب میشود.
زلزله احتمالی در کمین مدارس ناایمن تهران
حسینی با اشاره با زلزله احتمالی تهران تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد مدارس تهران فرسوده هستند و متاسفانه با هر پیش بینی زلزله احتمالی تهران مدارس و مساجد به عنوان اماکن امن تعریف می شوند در صورتی که بسیاری از مناطق پایتخت نیازمند نوسازی هستند و از ایمنی کافی برخوردار نیستند.
عضو اصلی شورای انجمن اولیا مدارس شهر تهران تصریح کرد: امیدواریم نمایندگان استان تهران نگاه جدی تری به مدارس فرسوده پایتخت داشته باشند چرا که ریزش هر یک از این مدارس خسارات جبران ناپذیری همچون اتفاق تلخ پلاسکو از خود به جای خواهد گذاشت.
وی با انتقاد از سخنان برخی از مسئولان آموزش و پرورش تاکید کرد: بارها مسئولان آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس سخن از فروش برخی از مدارس پایتخت و هزینه کرد آنها به دیگر استانهای کشور میکنند در صورتی که پایتخت به لحاظ سرانه آموزش و پرورش و نرخ آموزشی بسیار فقیر است.حق شناس سرپرست آموزش و پرورش منطقه ۷ تهران در بازدید میدانی از مدارس در حال تخریب گفت: عمر برخی از مدارس این منطقه همچون مدرسه فرهنگ، مجتمع آموزشی هاجر و مدرسه شهید مظلوم به قدمت ۷۰ سال میرسد. امکان بازسازی برخی از آنها وجود دارد اگر خیرین مدرسه ساز به این موضوع ورود پیدا کنند کمک بزرگی به آموزش و پرورش خواهد بود.
مالکیت برخی از مدارس تخریب شده بر عهده شهرداری است
عباس زارع معاون اجرایی نوسازی مدارس استان تهران در مورد فرسودگی مدارس تهران تاکید کرد: مالکیت برخی از مدارس تخریب شده بر عهده شهرداری تهران است، در جلسه شورای شهر که سال گذشته در مورد مدارس فرسوده برگزار شد مصوب گردید که در هر منطقه ساخت و ساز یک مدرسه بر عهده شهرداری آن منطقه باشد، مدرسه فرهنگ در منطقه ۷ جزو همین مدارس بود که متاسفانه تاکنون اقدام موثری برای ساخت آن از طرف شهرداری منطقه رخ نداده است.
رضا صالحی عضو اصلی شورای انجمن اولیا مدارس شهر تهران در بازدید میدانی از مدارس فرسوده شهر تهران گفت: در حال حاضر دو نوع مالک برای مدارس فرسوده تعریف میشود، بخشی از این مدارس تحت مالکیت آموزش و پرورش هستند و قسمتی با توجه به قانون ۵ درصد در اختیار شهرداری قرار دارند. در طی گرانی و تورم چند سال اخیر شهرداری اجازه ساخت و تملک این مدارس را صادر نکرده و ادعا می کند که جزو اموال شهرداری محسوب میشود.
مدارس کاشی آبی را تعیین تکلیف کنید
صالحی بیان کرد: اگر بتوانیم این مدارس ۵ درصد یا همان کاشی آبیها را تعیین تکلیف کنیم می توانیم قطار نوسازی مدارس را در شهر تهران راه اندازی کنیم و تعداد این مدارس هم کم نیستند، برخی از آنها از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند م بستگی به طریقه حفاظت از آنها دارد،
عضو اصلی شورای انجمن اولیا مدارس شهر تهران ادامه داد: پایتخت به لحاظ فضای آموزشی نسبت به سایر استانها در وضعیت ناخوشایندی قرار دارد، مناطق۱۵، ۱۶،۱۷، ۱۸ و ۱۹ در شهر تهران در وضعیت بدتری نسبت به سایر مناطق قرار دارند. امیدوارم این موضوع صرفا به نام پایتخت بودن تهران نادیده گرفته نشود.
مدارسی که حامی محیط زیست هستند
مهراله رخشانی مهر معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور هم در بازدید از هنرستان خیریه مریم کریمی تاکید کرد: مدرسه خیریه مریم یکی از مدارس سبز پایتخت است، بسیاری از مدارس، دوستدار و حامی محیط زیست هستند؛ مدارس سبز نه تنها سازگاری کامل با محیط زیست دارند بلکه باعث صرفهجویی در هزینههای انرژی نیز میشوند. آموزش دانشآموزان در مورد پایداری محیط زیست، ابزاری برای حل چالشهای جهانی است که نیازمند آموزش دانش آموزان بر صرفه جویی در منابع است.
وی در ادامه تاکید کرد: در تهران دو مدرسه سبز و در سایر استانها حداقل یک نوع مدرسه سبز داریم که اگر بتوانیم مدارس فرسوده را به سمت بازسازی و نوسازی به روش مدارس سبز پیش ببریم بی شک شاهد انقلابی بزرگ در نوسازی مدارس کشور خواهیم بود. هزینه تمام شده این مدارس نسبت به مدارس دیگر بیشتر است اما با گذشت زمان در صرفه جویی که مصرف انرژی به واسطه راه اندازی این مدارس رخ میدهد در کنار شاهد تخریب محیط زیست هم نخواهیم بود.
انتهای پیام/