به گزارش خبرگزاری دانا سیزدهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، موسسات پژوهشی و پارکهای علم و فناوری برگزار شد.
حسین سالار آملی رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم در این مراسم اظهار داشت: بین المللی سازی یک ظرفیت است مبنای تحولی که در چهار سال آینده میتوانیم به وجود بیاوریم، پژوهشهای بین المللی است. در حوزه جذب دانشجو، استاد و ایجاد شعب دانشگاهی مشترک و همکاریهای ما بین مراکز و داخل کشور حائز اهمیت است.
وی افزود: تعاملات بین اللملی ظرفیتی است که امکان تحول در آن امکان پذیر است بنابراین در عرض دو، سه ماه یک برنامه چهار ساله درباره ماموریتهای بالا دستی و کشورهای هدف برای آن تهیه و تدوین شده است.
قائم مقام وزیر علوم گفت: توسعه دیپلماسی علم و فناوری برای ارتقای جایگاه کشور در نظم علمی و فناوری در حال ظهور است، ایفای نقش در چرخه دانایی و فناوری جهانی، بین المللی سازی دانشکدهها و مراکز آموزش عالی کشور از جمله برنامههای هدف ما است.
سالارآملی درباره ماموریتهای این مجموعه گفت: تقویت ماموریت علمی بین المللی مبتنی بر رشد دانشگاه که میتواند اقتصاد دانشگاهها را شکل دهد یک ماموریت مهم ما است. همچنین لازم است حمایت از توسعه بین المللی، مبادله چند جانبه علم برای اینکه دانش وارد کشور شود. اکنون دانش و علم از طرف وزارت علوم وارد کشور میشود که یک ماموریت مهم برای آن است.
رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم افزود: ما سه نوع کشور هدف داریم؛ اول کشوهای منطقه از جمله عراق سوریه لبنان، دوم کشورهایی که باید از آنها دانش بگیریم مثل روسیه، ژاپن و اتحادیه اروپا و سوم سازمانهای بین المللی است. همچنین ما باید رایزن های علمی را با ماموریتهای جدید به منطقه اعزام کنیم. ایجاد بانک نخبگان ایرانی خارج از کشور دارای اهمیت است.
قائم مقام وزیر علوم گفت: ما باید تا سال ۱۴۰۴ به طور شفاف به برنامههای هدف خود رسیده باشیم.
گزارش از امیر محمد کلانتری
انتهای پیام/