در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۴۶۴۲
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۰
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نقش زنان در حوزه محیط‌زیست می‌تواند بسیار اثرگذار باشد چون به‌ نوعی نظم‌پذیری با روحیه زنان در این زمینه اثرات مطلوبی دارد.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از سازمان حفاظت محیط‌زیست، علی سلاجقه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده ضمن گرامیداشت  شهدای دفاع مقدس و شهدای محیط بان و تبریک ایام دهه مبارک فجر با ابراز خرسندی از امضای این تفاهم‌نامه افزود: مجموعه محیط‌زیست دارای ظرفیت‌های مناسبی است که همه اقشار جامعه می‌توانند در آن اثرگذار باشند.

وی در خصوص چالش‌های محیط زیستی کشور اظهار داشت: امروز با مشکلاتی همچون‌ ریزگردها، سیلاب‌ها، فرونشست‌ها، انباشت پسماندها و همه مواردی که منابع آب‌ و خاک و پوشش گیاهی و جانوری ما را تهدید می‌کنند، مواجه هستیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، به هم خوردن نظم و تعالی را در بروز مشکلات زیست‌ محیطی موثر دانست و تصریح کرد: فعالیت‌های انسانی به‌ عنوان یک عامل تشدید کننده، شرایطی را به وجود آورده است که امروز وضعیت مناسبی ازلحاظ محیط‌زیست نداریم.

سلاجقه ادامه داد: ما اعتقاد داریم محیط‌زیست مجموعه‌ای فرا بخشی است و باید همه ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی را در اختیار داشته باشد تا بتواند یک کره زیست مناسب برای انسان‌ها فراهم کند.

وی در ادامه درباره تغییر اقلیم اظهار داشت: امروز شرایط تغییر اقلیم در دنیا به شکل بنیادین اتفاق افتاده و مبتنی بر آن تغییر در تنوع زیستی را رقم‌ زده است. 

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به نقش عوامل طبیعی و انسانی در بروز تغییرات اقلیمی، خاطرنشان کرد: اثرات ناشی از تغییر اقلیم، بیشتر زنان را مورد اصابت قرار داده و آنان را دچار مشکل کرده است که از جمله این مشکلات می‌توان به استرس‌های متعدد و تنش‌های روحی و روانی اشاره کرد.

سلاجقه یکی دیگر از پیامدهای تغییر اقلیم را موضوع فقر دانست و گفت: وقتی فقر وارد خانواده می‌شود خانواده‌ها به لحاظ روحی دچار آشفتگی می‌شوند و بیشتر از همه زنان را با مصائب و مشکلات مواجه می‌کند.

وی تصریح کرد: وقتی این موارد را در ابعاد مختلف از جمله محیط‌زیست مورد بررسی قرار می‌دهیم می‌بینیم که نقش بانوان در حوزه محیط‌زیست می‌تواند، بسیار اثرگذار باشد چون به‌ نوعی نظم‌پذیری با روحیه زنان در این زمینه اثرات مطلوبی دارد.

سلاجقه افزود: نقشی که بانوان در حفظ محیط‌زیست می‌توانند ایفا کنند، درست مصرف کردن منابع انرژی و موضوع پسماندها است که با مصرف بهینه خود کمک بزرگی به حفظ و صیانت از محیط‌زیست و طبیعت می‌کنند.

وی، معرفی الگوهای مناسب در جامعه را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: استفاده از الگوهای مناسب بر اساس آموزه‌های دینی بسیار حائز اهمیت است که می‌تواند جایگاه والای زنان را در جامعه نهادینه‌تر کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، نقش زنان در تمامی ابعاد محیط‌زیست را مورد تأکید قرار داد و گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست از ظرفیت بسیار مناسبی برای مشارکت بانوان برخوردار است در تلاشیم از حضور بانوان در بخش‌های گوناگون مدیریتی در ستاد و ادارات محیط‌زیست شهرستان‌ها بهره بگیریم.  

وی بابیان اینکه حضور بانوان در حوزه محیط‌زیست برای ما بسیار ارزشمند است، افزود: امیدواریم با رویکرد اسلامی، زمینه بهره‌مندی از حضور بانوان در عرصه‌های مختلف حفاظت از محیط‌زیست افزایش یابد.

سلاجقه اظهار امیدواری کرد که در قالب تفاهم‌نامه همکاری مشترک معاونت امور زنان و خانواده و سازمان محیط‌زیست بتوان از ظرفیت‌های زنان در راستای صیانت مؤثرتر از محیط‌زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی به شکل بهتری بهره گرفت.

از توانمندی زنان در عرصه های مختلف محیط‌زیستی بهره ببریم 

انسیه خزعلی نیز در این مراسم با گرامی داشت یاد و خاطر شهدای دفاع مقدس ، شهدای محیط بان و تبریک ایام دهه مبارک فجر گفت: حفاظت از محیط‌زیست از موضوعات مهمی است که در آیات و روایات دین اسلام نیز بر آن بسیار تأکید شده است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور بابیان اینکه خداوند انسان را مأمور حفاظت و امانت‌دار جهان توصیف کرده است، افزود: در احکام اسلامی نیز دستورات شفاف و مؤکدی درباره حفاظت از محیط‌زیست و حیات جهان وجود دارد و آنچنان‌که باید در زندگی ما جاری و ساری نشده است.

وی با بیان اینکه بهره‌گیری مؤثر از پتانسیل‌های زنان برای حفاظت از محیط‌زیست و جلوگیری از تغییرات مضر اقلیمی صرفاً با قانون‌گذاری مقدور و ممکن نیست، تصریح کرد: باید با ارائه آموزش و تلاش برای اصلاح نگاه و نگرش زنان، از توانمندی‌های آن‌ها در عرصه‌های مختلف و ازجمله در مدیریت‌ها در راستای مقابله با تغییرات اقلیمی بهره گرفت.

معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: وقتی نگرش زنان جامعه نسبت به مسائل زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی اصلاح شود، جامعه‌ای تربیت خواهد شد که نسبت به این موضوع دغدغه‌های سازنده و مؤثر دارد.

در راستای تحقق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)،‌ اهداف سند چشم‌انداز در افق ۱۴۰۴، اصل پنجاهم قانون اساسی و سیاست‌های کلان حوزه زنان و خانواده و به‌ منظور گسترش همکاری، تقویت مشارکت و استفاده بهینه از ظرفیت‌ها، توانایی‌های آموزشی، پژوهشی و اجرایی طرفین در حفاظت محیط‌زیست با تأکید بر نقش محوری «زنان در خانواده»،‌ تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت ریاست جمهوری در ﺍﻣﻮﺭ ﺯﻧﺎﻥ ﻭ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ و سازمان حفاظت محیط‌زیست منعقد شد.

این تفاهم‌نامه با هدف توسعه زمینه‌های همکاری مشترک در راستای هم‌افزایی و همگرایی منابع و امکانات و همچنین استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، امروز (۱۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۰) به امضای علی سلاجقه معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری رسید.

 انتهای پیام/
 


ارسال نظر