در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۵۱۶۷
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۸
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک را سبب ایجاد شفافیت در نظام سلامت دانست.
به گزارش خبرگزاری دانا دکتر محمدمهدی ناصحی در نشست خبری با اشاره به اهمیت نظام الکترونیک سلامت گفت: با اجرای این امر، شفاف سازی در نظام سلامت رخ می‌دهد و منابع و مصارف به درستی کنترل می‌شوند، تاکنون در منابع و مصارف غیرشفاف و غیرهوشمند بودیم.

وی با بیان اینکه نسخه نویسی الکترونیک، تکلیفی قانونی است که شاید حدود یک چهارم کار بر عهده بیمه سلامت باشد و سعی کردیم وظیفه خود را انجام دهیم، افزود: همه نظام الکترونیک بر عهده ما نیست، خیلی از موارد تکمیل کننده نظام الکترونیک همکاری بین بخشی است؛ بیمه‌های پایه و مکمل باید پای کار باشند که متاسفانه بیمه‌های مکمل هنوز چندان پای کار نیامدند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: از طرفی باید همکاری کاملی بین مردم و تولیت وجود داشته باشد، زیرا در مواردی کدینگ‌ها باید طراحی شود و در اختیار سامانه‌ها قرار گیرد، بخش مرتبط با ما با کمترین اشکال اجرا شده است، ایده آل ما این است که پرونده الکترونیک شکل گیرد و در کنار آن، همه ابعاد ساماندهی نیز شود.

ناصحی گفت: سخت‌ترین کار در بخش نسخه نویسی آنلاین، این است که نسخه در مطب نوشته می‌شود و دقایقی بعد بیمار از داروخانه دارو می‌خواهد؛ با توجه به همه مشکلات زیرساختی، قطعی برق و اینترنت و... در حال گذر از این مرحله سخت هستیم.

وی افزود: با گذر از این مرحله، دیگر پرونده الکترونیک سلامت کار سختی نخواهد بود، امیدواریم با تیم جدید وزارت بهداشت و تغییرات تیم آی تی نواقص رفع شود و به نحوی از سبک سنتی خارج شویم که مردم کمترین آسیب را ببینند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بیشتر منابع ما از بودجه عمومی و هدفمندی یارانه‌ها است و بخشی نیز از محل پرداخت حق بیمه تامین می‌شود.

ناصحی با اشاره به اینکه هدف و وظیفه بیمه سلامت در سه بُعد است، افزود: در بُعد پوشش جمعیتی خوشبختانه موفقیت خوبی داشتیم، در بُعد خدماتی نیز وضع مناسبی داریم و از میانگین جهانی شرایط بهتری داریم، در بُعد پوشش هزینه‌ای بیمه‌ها خیلی قوی نیستند و پرداختی از جیب مردم نزدیک یا بالای ۵۰ درصد است و از وظایف ما این است که بتوانیم پرداخت از جیب مردم به ویژه در بیماری‌های صعب العلاج، مزمن و سرطانی را بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب کاهش دهیم.

وی درباره اعتبارات سازمان بیمه سلامت گفت: اعتبارات ما در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است که ماهانه هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف درمانی (دولتی و خصوصی) پرداخت کردیم، در موضوع بیماران خاص و دیالیزی‌ها تقریبا همه هزینه را پرداخت می‌کنیم؛ به طور کلی در بخش دولتی، بستری تا ۹۰ درصد و سرپایی تا ۷۰ درصد تحت پوشش بیمه سلامت است، در بخش خصوصی نیز بر اساس مبالغ دولتی پرداخت می‌شود؛ در بخش خصوصی، پرداخت مابه التفاوت است که برای مردم سخت است و نظام سلامت کشور باید برای این موضوع فکر جدی کند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: برای نخستین بار در کشور در این اوضاع اقتصادی پرداخت ما به روز است، در بخش دولتی دانشگاهی تا پایان مهر تسویه حساب کامل با همه دانشگاه‌های علوم پزشکی شده است، در زمینه نسخه نویسی الکترونیک تا پایان آذر پرداخت کردیم که اقدام سخت، اما مهمی بوده است.

ناصحی ادامه داد: درباره بیمارستان‌های خصوصی و غیردولتی تا پایان آبان تسویه کردیم و اسناد الکترونیک داروخانه‌ها و پرداختی روستا‌ها و پزشک خانواده نیز تا پایان دی پرداخت شده است، خسارت متفرقه که ناشی از مابه التفاوت هزینه است نیز به روز پرداخت می‌کنیم و در موضوع پزشک خانواده و نظام ارجاع روستایی و شهری، دی نیز پرداخت شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر