در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۶۴۹۸
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۰
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: نگاه آموزش عالی به مجموعه‌های دانشجویی، فرصت محور و نه تهدید محور است.
به گزارش خبرگزاری دانا، محمدعلی اسلامی در نخستین نشست هم اندیشی دبیران شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌های منطقه یک که در وزارت علوم برگزار شد، افزود: بر این باور هستیم که مجموعه‌های دانشجویی، عصاره فضائل دانشجویی هستند چرا که این مجموعه‌ها بر اساس دغدغه مندی، مسؤلیت‌پذیری اجتماعی و اعتلای فکری و فرهنگی جامعه شکل گرفته‌اند و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: وجود تبعیض در مواجهه با هر یک از مجموعه‌های دانشجویی پذیرفته شده نیست و نباید به فعالیت های فرهنگی به عنوان فعالیت‌های فوق برنامه‌ای و غیر اولویت دار نگریست.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: آیین نامه کانون‌های فرهنگی در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها تصویب شده است و از این رو یکی از ماموریت های اداره کل فرهنگی وزارت علوم حمایت و نظارت بر کانون‌های فرهنگی جهت رشدو توانمندسازی آنهاست.

اسلامی تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی، نقش مهمی در ایفای مسؤلیت اجتماعی دانشگاه ایفا می‌کنند و نباید اجازه داد که این نقش مهم کم رنگ شود.

وی ضرورت هم‌افزایی در برنامه‌های مجموعه‌های دانشجویی را ضروری دانست و اظهار داشت: تعامل و همکاری در بین مجموعه‌های دانشجویی اعم از کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی و تشکل‌های اسلامی می تواند موجب هم‌افزایی و غنای هر چه بیشتر برنامه‌ها می‌شود و از این منظر باید مرزبندی‌های رایج از میان برداشته شود و فعالان فرهنگی با داشتن روحیه کار جمعی و مشارکتی که از اهداف شکل گیری این مجموعه‌هاست، برنامه ها را پیش برند.

این مسوول در وزارت علوم همچنین وجود اختلاف نظر و سلیقه را امری طبیعی دانست و گفت: اختلاف دیدگاه و نگرش به هیچ عنوان نباید موجب بازدارندگی شود چرا که همه مجموعه های دانشجویی با رویکرد فرهنگی شکل گرفته اند.

اسلامی با یادآوری اینکه فضاهای دانشگاهی، عرصه ارتقای دانشجویان است، افزود: در این عرصه بروز خطا و اشتباه در کنش گری دانشجویی امر غیر عادی نیست و باید حتماً به آنان اجازه آزمون و خطا داده شود. بنابراین همواره در دیدارها و جلساتی که با مسؤلان دانشگاه‌های کشور داشته ایم، با صراحت بر ضرورت سعه صدر و تعامل با دانشجویان تاکید کرده ایم.

وی اظهار داشت: وجود برخی سوگیری و برخوردهای سلیقه ای با موضوعات فرهنگی نباید به عنوان قاعده کلی تلقی شود، هرچند که گاهی ممکن است میزان کمی از آن، اجتناب ناپذیر باشد بنابراین از مجموعه‌های دانشجویی انتظار می‌رود تا به عنوان بازوان نظارتی وزارت علوم، این موارد را منعکس کنند تا در خصوص آن بررسی و اقدام شود چرا که به هیچ عنوان پذیرفته نیست تا مثلاً برنامه‌ای مجوز گرفته است از اجرای آن جلوگیری شود.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه فضاهای دانشگاه متعلق به دانشجویان است، تصریح کرد: تمامی فضاها و امکانات دانشگاهی، متعلق به دانشجویان است و می‌بایست در راستای فعالیت های آنان مورد بهره‌برداری قرارگیرد و ما نیز در جلسات متعددی که داشته ایم، به مسؤلان دانشگاه‌ها متذکر شده ایم، از این رو در صورت بروز چنین موردی، دانشجویان بایستی آن را اعلام کنند تا پیگیری لازم در این زمینه صورت پذیرد.

براساس گزارش وزارت علوم، اسلامی تاکید کرد: فعالیت کانون‌های فرهنگی، موضوع محور است، به همین دلیل، کانون‌ها می‌توانند ذائقه‌های مختلف را در برگیرند و این در برگیرندگی موجب بروز استعدادها، توانمندی‌ها و در نهایت ارتقای فرهنگی دانشجویان می‌شود و از این رو بایستی زمینه جذب هرچه بیشتر مشارکت دانشجویان فراهم شود.

وی به ضرورت رشد متوازن دانشجویان در ابعاد مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: کار ویژه دانشگاه علم آموزی است و فعالیت های فرهنگی باید در کنار تحصیل علم صورت گیرد بنابراین فعالان دانشجویی نبایستی این موضوع را مورد غفلت قرار دهند و فعالیت‌های آنان موجب افت تحصیلی شود. انتظار می‌رود تا نخبگان فرهنگی در عرصه علم آموزی هم پیشتاز باشند.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درخصوص بازنگری و اصلاح آیین نامه موجود در حوزه فرهنگی و از جمله آیین نامه کانون‌های فرهنگی نیز گفت: بازنگری در آیین نامه و بازنگری و تسهیل آن در دستور کار قرار دارد و به زودی پیگیری می‌شود.

اسلامی با تاکید بر اینکه براساس اسناد بالادستی یکی از ماموریت های معاونت فرهنگی، بهره‌گیری از قالب‌های هنری در ارتقای فرهنگی است، گفت: زبان هنر با جان افراد ارتباط برقرار می‌کند و از این منظر اثربخشی مضاعفی دارد، بنابراین بهره‌گیری از آن در راستای اعتلای فرهنگی جامعه دانشگاهی مورد تاکید است.

وی افزود: در میان فعالیت‌ها و آثار هنری می‌بایست یک زنجیره تامین تشکیل شود تا این فعالیت‌ها مبتنی بر باورهای فرهنگی و بوم شناختی تولید و عرضه شود و از این جهت هدف اداره کل فرهنگی وزارت علوم، بهره‌گیری حداکثری از تمامی ظرفیت‌ها و قالب‌های هنری جهت انتقال ارزش‌های والای فرهنگی و تمدنی ماست.

این مسوول در وزارت علوم یادآور شد: تعامل بین دانشگاهی و برگزاری رویدادهای مشترک امر بسیار مطلوبی است و بر آن تاکید داریم، لذا در صورت عدم همکاری برخی دانشگاه‌ها در این زمینه این موضوع را به ما منعکس کنید تا پیگیری کنیم.

پیش از سخنان مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دبیران شرکت‌کننده به بیان دغدغه‌ها، مشکلات و موضوعات کاری خود پرداختند.

 انتهای پیام/
 


ارسال نظر