در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۷۲۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۶
رئیس مرکز هیات های امنای دانشگاهها:
رئیس مرکز هیات‌های امنا و هیات‌های ممیزه وزارت علوم از ضرورت افزایش جلسات هیأت امنای دانشگاه‌ها و مؤسسات برای سیاست‌گذاری و ارزیابی عملکرد هیات های امنا خبرداد.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از وزارت علوم، محمد سلیمانی گفت: هیأت‌های امنا نقش مهمی در جهت‌دهی اقدامات و فعالیت‌های دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی و مراکز پژوهشی دارند و ضرورت دارد این جلسات در حد امکان به صورت ماهانه تشکیل شود تا ضمن تعیین و ترسیم اقدامات و برنامه‌ها، عملکرد آنها نیز مورد ارزیابی مستمر قرار گیرد.

وی در نشست شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم که برای ارزیابی عملکرد سه ساله مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی تشکیل شد؛ اظهار داشت: موضوع ارزیابی مسئله مهمی است و بسیاری از مشکلات ما در دستگاه‌ها ناشی از عدم ارزیابی برنامه‌هایمان است. به همین دلیل باید موضوع نظارت و ارزیابی را با جدیت پیگیری کرد و بر اساس چارچوبی علمی و شفاف برنامه‌ها و مؤسسه‌ها را ارزیابی کرد. علاوه بر این لازم است در ارزیابی عملکرد مؤسسات به تطابق اقدامات انجام شده با اساسنامه هر مؤسسه تأکید ویژه شود.

رئیس مرکز هیأت‌های امنا و هیأت‌های ممیزه وزارت علوم با تأکید بر اینکه در تصویب اساسنامه‌ها نیز باید به اقدامات مهم که قابلیت اجرا داشته باشد، اشاره شود، گفت: به جای تعیین ده‌ها هدف نامنسجم، باید یک یا دو هدف مهم و راهبردی در اساسنامه‌ها به عنوان مأموریت اصلی هر نهاد علمی ذکر شود.

وی اظهار داشت: اگر بعد از گذشت چندین سال مشاهده کردیم که با توجه به تغییرات جامعه و تحولاتی که در نوآوری و فناوری رخ داده است اساسنامه دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی نیاز به بازنگری دارد، نسبت به این بازبینی و بازنگری اقدام کنیم.

ارزیابی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی

وی در خصوص ارزیابی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی نیز گفت: اگر با بررسی‌های انجام شده نیاز به تغییر ساختار مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی و همچنین افزایش یا تغییر گروه‌های پژوهشی این مؤسسه نیز وجود دارد در گزارش شورای نظارت به آن اشاره شود.

سلیمانی گفت: در موسساتی که نوع کار آنها فرهنگی یا پژوهشی است یا فعالیت آموزشی انجام می‌دهند باید نقش بخش‌های سازمانی مرتبط با حوزه آموزش، فرهنگ و پژوهش پررنگ‌تر باشد و بخش‌های پشتیبانی و اداری در مرحله بعدی قرار بگیرند و شاید اصلاً نیازی به معاونت اداری و مالی نداشته باشیم. بلکه باید بیشترین تأکید بر آن بخشی از مؤسسات انجام شود که در راستای مأموریت اصلی مؤسسه هستند.

وی تعریف مشخص نیاز و مسئله را یکی از مشکلات عمده جامعه دانست و گفت: در برنامه‌های مؤسسات پژوهشی نیز باید یک یا چند نیاز اصلی تعریف شود تا عملکرد مؤسسه بر اساس میزان تحقق آن نیاز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر